Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
kufr ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 04.led.2006 Stav: Offline Bodů: 1 |
![]() Zasláno: 04.led.2006 v 22:33 |
Při naší práci potřebujeme malovat v měřítku tvarově shodné součásti (pouze se mění jednotlivé rozměry). Protože vlastníme AutoCAD, tak bych potřeboval poradit, zda lze v AutoCAD pomocí nějaké funkce (nadstavby) zabezpečit automatické nakreslení výkresů pouze na základě zadaných rozměrů (např. do tabulky). Bohužel jsem v dané oblasti laik, takže pokud je potřeba k danému problému vědět více, tak napište a já doplním. Děkuji. Jedná se o jednoduché dílce např. kroužky, osazené hřídele atd. |
|
S pozdravem
Franta |
|
![]() |
|
Seiner ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (PA) Používám: Mechanical 2017, Inventor 2017 a starší Stav: Offline Bodů: 1662 |
![]() |
V AutoCADu to možné je. Já bych asi postupoval pomocí LISPu nebo VB(A). |
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21916 |
![]() |
Ano, řada věcí se v této oblasti dá řešit dynamickými bloky (verze 2006). Další cesta je Inventor, nebo pro AutoCAD lze napsat nadstavbovou utilitu.
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,117 sekund.