Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.092.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Mikemamm ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 26.dub.2005 Lokalita: ČR (JM) Používám: Autocad 2020 lt Stav: Offline Bodů: 731 |
![]() Zasláno: 21.úno.2014 v 13:34 |
Dobrý den,
vytvářím zkušební projekt v Revitu, který nám ve firmě ukáže možnosti využití v naší oblasti a pomůže rozhodnutí zda zakoupit licenci či ne. Tedy rovnou se omlouvám, že budou dotazy, pro sběhlé, jednoduché, ale já sběhlý nejsem a lámu si často asi zbytečně hlavu. Vytvářím projekt ocelové rámové haly, dotazy: 1 - patky pod sloupy pomocí příkazu patka, zároveň provedena základové deska jako štěrkové podloží (upřesnění materiálu), nicméně rád bych ořezal tuto desku patkami, aby do nich nezasahovala, nedaří se :( 2 - podlaha je ve spádu 0,5% z obou stran do středu haly - jak připojit základovou desku ke spodní hraně konstrukční podlahy, pokud je ve spádu ? 3 - jelikož se mi nezdá moc vhodné tvořit obvodovou stěnu pomocí obvodového pláště rozdělením na segmenty (použití kingspan panelů), tak použiji přímo stěnu, ale v renderu bych potřeboval vložit texturu (fotku povrchu panelu) k této stěně, ale nedaří se mi najít kde vložit přímo obrázek v knihovně materiálů, asi vzhled, ale nikde mi tam nejde k obrázku určit cesta ? Děkuji a omlouvám se za takovéto dotazy, nicméně tyto konkrétní věci se mi nedaří najít.. :( |
|
![]() |
|
Peter Jirat ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD ->2021, Revit ->2022 Stav: Offline Bodů: 3944 |
![]() |
Klidně se ptejte :-)
Základová deska (Pad) je podobně jako terén trochu divný formát, možná bude jednodušší namísto toho použít podlahu (pokud deskou zároveň neřežete terén), pak by mohli jít spojit, podobně byste si vyřešil problém č.2 (měnit sklon podlahy vám určitě ukázali). Obrázek pro render určitě jde připojit, akorát nejsem na Revit počítač a kde to přesně v materiálu je z hlavy nedám.
|
|
![]() |
|
Mikemamm ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 26.dub.2005 Lokalita: ČR (JM) Používám: Autocad 2020 lt Stav: Offline Bodů: 731 |
![]() |
Děkuji za rychlou odpověď. Problém je, že mi nikdo nic neukázal, učím se v tom sám a vlastně výstupem budu argumentovat u vedení.
Nicméně mne napadlo udělat namísto desky příkazem podlahu a změnit jí materiál, ale nedařilo se mi to spojit, případně ořezat. Už jsem nevěděl co, tak jsem restartoval revit a jde to, tak nevím, zda jsem někde něco nenastavil... Ale docela by mne zajímalo, zda lze rychlým způsobem vymezit oblast základovými patkami pro vytvoření podlahy, aby byly patky zakousnuty do podlahy ? |
|
![]() |
|
![]() |
Ještě bych měl dotaz ohledně ořezání:
Vytvořím si podlahu sloužící jako vrstva podloží - štěrk. Dále vytvořím jakýkoli základ, např patku, který prochází skrze tuto podkladní vrstvu štěrku. Jak tuto podlahu ořežu o tu patku, protože pak není správně počítán objem vrstvy štěrku. ? Příkazem ořež mi to nejde ... děkuji |
|
![]() |
|
bielko ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 07.lis.2009 Lokalita: Slovensko Používám: Autocad, Revit 2011 Stav: Offline Bodů: 502 |
![]() |
Ak si ten štrk nastavíte vo vlastnostiach ako funkiu "Substrát 2" a pätku ako "Konštrukcie 1" potom pomocou funkcie "Spoj" by vám malo orezať štrk podľa pätky.
|
|
![]() |
|
![]() |
Ano, funkcí spoj to lze, nicméně pokud mám podlahu např 1500m2 a v tom cca 60patek, tak po jedné to dělat je nemožné. Vytvořil jsem z patek skupinu, ale spojit skupinu patek s podlahou naráz mi nejde, tedy ideální by bylo, kdyby šlo ořezat podlahu všemi patkami najednou nebo při vytváření náčrtu podlahy si určit hraniční čáry a poté vybrat vnitřní část sohraničením patek a podlaha by byla provedena s vykousnutými patkami. Ručně to nakreslit lze, ale obtahovat takové množství patek je nereálné, jak na to ?
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD ->2021, Revit ->2022 Stav: Offline Bodů: 3944 |
![]() |
Příkaz Join (Spoj), vyberte desku, zapněte Multiple Join (Násobný výběr) a vyberte oknem všechny patky - nastavte si pohled tak, abyste je viděl všechny.
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Pokud to je pilota s hlavicí, která se dá v rodině zkopírovat, tak ji můžete v rodině zkopírovat na to samé místo a změnit ji ze Solid na Void (hmota na Vybrání?). Pak v rodině nastavit "Cut with voids when loaded" a pak vám v projektu bude fungovat Ořež mezi deskou a pilotou včetně odečítání materiálů v tabulce.
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,219 sekund.