ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.098.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Registrujte se na konferenci CADfórum 2025 - automatizace navrhování
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoReferenční parametr

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
karfous Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 10.lis.2012
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Autocad 2012 / 2013
Stav: Offline
Bodů: 14
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Referenční parametr
    Zasláno: 23.úno.2014 v 21:06
Dobrý večer,
měl jsem takový sen, že si vytvořím blok, který bude dělat asi toto. 

Pomocí akce otočit si nadefinuji úhel mezi dvěma úsečkami, zároveň mezi úsečkami bude REFERENČNÍ parametr. Mým cílem bylo, dalším parametrem (již ne referenčním), který bude mezi dvěma JINÝMI úsečkami, nadefinovat například úhel dvojnásobný oproti úhlu definovaného REF parametrem. Jenže problém je, že parametr v autocadu nemůže být ovlivněn parametrem referenčním, jelikož ten lze ručně upravit.

Má otázka zní:
1) Jak v praxi využít referenční parametr? Jaká je jeho funkce, když mi přijde, že je to zkrátka pouze obyčejná kóta.

2) Lze můj problém nějak vyřešit. Bez programování?

3) Můžete mě odkázat na užitečnou stránku, kde bych se dověděl o těchto parametrech více?
Zpět nahoru
K.Pravda Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 07.led.2014
Lokalita: ČR (OL)
Používám:
Inventor
Bodů: 71
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.úno.2014 v 12:13
Co má ten blok vlastně dělat? Pootočit se o dvojnásobek zadaného úhlu?
Zpět nahoru
karfous Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 10.lis.2012
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Autocad 2012 / 2013
Bodů: 14
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.úno.2014 v 22:29
Defakto ano, je jedno jestli o dvojnásobek či tan(α)*3,14/5 násobek. Jde mi o to nadefinovat jednu hodnotu, aby se další změnila tak, jak ji zadám např. vzorcem.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10638:Rozdíl mezi referenční rovinou a referenční čárou Revitu.
Tip 8926:Jak nezahrnout některé části sestavy do celkové hmotnosti?
Tip 11474:U rodiny se nezobrazuje uzel tažení.
Tip 11046:U parametrické rodiny se nezobrazují úchopové šipky pro protažení výšky.
Tip 7685:Jak upravit parametry světelného zdroje v Revitu?
Tip 9393:Lineární referenční systémy (LRS) v AutoCADu Map 3D.

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,131 sekund.