Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Žufi ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 11.srp.2009 Lokalita: ČR (JM) Používám: Autocad2023 + Cadkon2023, Revit2023 Stav: Offline Bodů: 154 |
![]() Zasláno: 11.dub.2014 v 16:15 |
Dobrý den existuje nějaké sofistikované řešení na šikmý věnec? (prostě věnec ve spádu, třeba na štítové zdi) umím ho udělat v rámci stěny (buď přes Struktura/manipulace s oblastmi, nebo přes Struktura/Přídavky), ale ten je v obou případech striktně vodorovný, i když v přídavcích se dá nastavit odsazení od horního kraje, tak i po manipulaci s Profilem stěny je věnec pořád vodorovný. Jediné, co by asi šlo, je vytvořit cihelnou stěnu, tu přes její profil vytvarovat do patřičného tvaru, a na ni posadit druhou stěnu tvořenou sendvičem beton+izolace, opat upravenou přes profil, ale je to mi připadná takové... málo šikovné. nějaké nápady? díky. Ž. |
|
![]() |
|
Peter Jirat ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD ->2021, Revit ->2022 Stav: Offline Bodů: 3946 |
![]() |
Zkusme nějaké:
silně zešikmený sloup? line based komponenta? adaptivní komponenta? Ale pokud to má být stěna, tak asi jen profily nebo stěna na místě.
|
|
![]() |
|
Kosík ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 06.říj.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: ACA 2017 + DT+, Revit 2017 Stav: Offline Bodů: 538 |
![]() |
Přeji příjemný den
Možná, že by šla použít střecha nebo deska. Dá se použít i dotažení, ale jen horního okraje na spodní okraj ta mrcha stěna nereaguje. Jan Kosík |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD ->2021, Revit ->2022 Stav: Offline Bodů: 3946 |
![]() |
Taky mne napadlo, že podlaha ve sklonu by šla použít taky. Jak často se ve stavařské praxi objevuje požadavek šikmého věnce?
|
|
![]() |
|
Kosík ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 06.říj.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: ACA 2017 + DT+, Revit 2017 Stav: Offline Bodů: 538 |
![]() |
Málokdy, je to věc fandovství, že to dokážu vytvořit. Jednodušší je maska. Nikdo za 30 let ode mě něchtěl vypočitanou hmotu věnců všeho druhu, ale poslední prováděčku jsem dělal tak před 20 lety v cadkonu.
|
|
![]() |
|
Žufi ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 11.srp.2009 Lokalita: ČR (JM) Používám: Autocad2023 + Cadkon2023, Revit2023 Stav: Offline Bodů: 154 |
![]() |
šikmý věnec? prakticky vůbec. Ale zrovna já mám takovou stavbu... :-D tak dumám, jak to udělat co nejjednodušeji.
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Pokud to potřebujete vykazovat, tak to udělejte tak, aby to šlo vykázat (obecná délková entita s profilem o daném průřezu jako věnec, pak si k tomu můžete i přiřadit detail věnce pro správné zobrazení v řezu) nebo jako stěnu s ořezanými profily. Pokud to nebudete vykazovat, pak asi jen jako detail pro zobrazení v řezu.
|
|
![]() |
|
aecman ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 30.čvc.2006 Lokalita: Slovensko Stav: Offline Bodů: 114 |
![]() |
Pri RD so sikmou strechou sa zvyknu robit sikme vence na stitovych stenach. |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,410 sekund.