Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.091.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
mark ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 18.říj.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: Mechanical AutoCAD 2021, Inventor 2021 Stav: Offline Bodů: 161 |
![]() Zasláno: 28.kvě.2014 v 11:05 |
Dobrý den.
Byl mi nainstalován nový AutoCAD2014. Měl bych dotaz. Ve verzi 2006 při vybrání entity oblouk se zvýraznily uzly plus šipky podle kterých se dalo rozpoznat vyhnutí oblouku (viz obrázek) a pomocí šipek se dalo pracovat s obloukem. Jde toto zobrazování uzlů někde v nové verzi zapnout. Pracujeme s velkými oblouky v řádech stovek metrů u kterých rádius vypadá jako přímka. Pomáhám si zakótováním oblouku k určení strany středu, abych nemusel zoomovat. Děkuji za případné rady.
|
|
![]() |
|
martin.biras ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 07.říj.2013 Lokalita: Slovensko Používám: AutoCAD, Revit, Navisworks Stav: Offline Bodů: 104 |
![]() |
Skuste prosím nastaviť premennú GRIPMULTIFUNCTIONAL na hodnotu 0.
|
|
![]() |
|
Syrůček ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 31.srp.2012 Lokalita: ČR (SČ) Používám: autocad,inventor Stav: Offline Bodů: 31 |
![]() |
Taky jsem s tím kdysi narazil. Máte k tomu příbuzný tip 9223.
|
|
![]() |
|
mark ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 18.říj.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: Mechanical AutoCAD 2021, Inventor 2021 Stav: Offline Bodů: 161 |
![]() |
GRIPMULTIFUNCTIONAL funguje.
Děkuji. ![]() |
|
![]() |
|
johny ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 24.led.2006 Lokalita: ČR (JM) Používám: C3D 2024 Stav: Offline Bodů: 1740 |
![]() |
Všechno je dvousečné... človek tím přijde o nejrychlejší editaci polyline pomocí CTRL.
|
|
![]() |
|
Syrůček ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 31.srp.2012 Lokalita: ČR (SČ) Používám: autocad,inventor Stav: Offline Bodů: 31 |
![]() |
Jakou editaci myslíte?
|
|
![]() |
|
johny ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 24.led.2006 Lokalita: ČR (JM) Používám: C3D 2024 Stav: Offline Bodů: 1740 |
![]() |
Moc pěkná věc. Přepněte GRIPMULTIFUNCTIONAL na 1Nakreslete polyline (cz křivku), vyberte ji a kliknete na uzel poloviny segmetu. A párkrát stiskněte CTRL... uvidíte. Když kliknete na uzel vrcholu polyline, zase tiskněte CTRL... Když totéž bude dělat s klasickým obloukem, má to tu stejnou funkci jako ty vaše šipečky. Btw. GRIPMULTIFUNCTIONAL můžete nechat i na 3 (default). Tohle je sice dobrý pro začátečníky, protože stačí nad ten uzel najet myšou a vyjede vám nabídka co s tím můžete udělat (tedy to stejné jako při přepínání CTRL), ale to nedoporučuju, páč je to trapný, trapný, trapný. Když totiž tu polyline (nebo jakýkoliv objekt i víc objektů) vyberete jakože chcete zadat příkaz co s tím následně uděláte (teď myslím obecně, třeba kopii), ale při tom kurzor nevědomky necháte nad nějakým uzlem, čímž vám vyjede ta nabídka, tak v tu ránu máte blokovaný klávesový vstup a nezadáte nic. A 3x trapný je to proto, že mi řádnou chvíli trvalo, než jsem zjistil, proč mi OBČAS nejdou zadávat příkazy. Ale to CTRL je super.
Upravil johny - 28.kvě.2014 v 23:33 |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,145 sekund.