Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.097.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
pepa65 ![]() Nováček ![]() ![]() Přihlášen: 23.říj.2013 Lokalita: ČR (ZL) Používám: AutoCAD 2014 LT Stav: Offline Bodů: 4 |
![]() Zasláno: 29.čer.2014 v 21:37 |
Zdravím,
pokud někdo může poradit, byl bych rád. Mám vytvořený jednoduchý dynamický blok s dvěma uzly protažení. délka tohoto bloku je 100mmm. Chci blok protáhnout, tedy zachytit za uzel a zadat mu danou délku (např. 200mm). Nevím ale jak mu povědět, že ho nechci protáhnou o 200mmm (což se mi daří... ![]() Myslím, že je to v některé systémové proměnné, já ale nemůžu přijít na to, která to je... Nebo se mýlím? Pokud někdo bude reagovat, předem děkuji... JK
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6206 |
![]() |
Dobrý večer,
já si vždycky vystačil se zobrazenou paletou vlastností (Ctrl+1) a zadání hodnot napřímo. Příp. můžete zapnout dynamické zadávání (ikonka ve stavovém řádku nebo klávesová zkratka F12) a mělo by to fungovat též dle Vašich představ.
|
|
![]() |
|
pepa65 ![]() Nováček ![]() ![]() Přihlášen: 23.říj.2013 Lokalita: ČR (ZL) Používám: AutoCAD 2014 LT Stav: Offline Bodů: 4 |
![]() |
...děkuji.
Ano, vše co píšete funguje. Avšak ne tak, jak jsem byl zvyklý dříve, kdy v poli dyn. zadání jsem zadal požadovanou hodnotu. Bohužel si již nevzpomenu, jaká byla ta systémová proměnná a nyní se k ní " zaboha" nemůžu dopracovat. Jde o to, že řeknu té systémové, že zadávám rozměr od "0" toho dyn.bloku a ne od jeho konce. Laicky, mnou řečeno ![]() |
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6206 |
![]() |
Dobrý den,
jest si jist tou proměnnou? Mělo by dle mého vskutku postačit zapnout dynamické zadávání. Přikládám obrázek.
|
|
![]() |
|
![]() |
Od té chvíle, kdy jsem nainstaloval svůj nový AC se snažím dopátrat vyřešení tohoto mého "problému".
Sám osobně jsem si toto nastavení upravoval v AC ve firmě, kde jsem pracoval dříve. (...už je to jakýsi pátek... ![]() Vím, jak to bylo jednoduché. Protože jsem si tuto proměnnou přepínal podle potřeby. Někdy je výhodnější zadání od počátku a někdy zase ta druhá varianta... Marný můj boj...
![]() |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,370 sekund.