Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.092.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Kroupik ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 08.kvě.2014 Lokalita: ČR (PL) Používám: REVIT Stav: Offline Bodů: 28 |
![]() Zasláno: 02.čvc.2014 v 15:45 |
Prosím prosím jak změním font, například popisků os, řezů atd. Nedaří se mi to najít, (jsem začátečník). Díky.
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6204 |
![]() |
Dobrý den,
tyto prvky jsou obvykle systémové rodiny, kdy je nutné se podívat na zub vlastnostem typu a tam bude odkazováno např. na jiný druh rodiny, kde najdete ty štítky. Pravděpodobně se bude jednat o symboly poznámek.
|
|
![]() |
|
Kroupik ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 08.kvě.2014 Lokalita: ČR (PL) Používám: REVIT Stav: Offline Bodů: 28 |
![]() |
super, už to mám. Díky! A neporadil by jste mi také, jak k výškovým kótam přiřadit i nadmořskou výšku? Lze to?
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6204 |
![]() |
Ano lze, jen je nutno si vytvořit další typ výškové kóty, kde si ve vlastnostech typu výškové kóty nastavíte Počátek výšky, který můžete vztahovat k:
|
|
![]() |
|
![]() |
No to jsem našla, a kde zadám tu hodnotu pro +-0,000?
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Možná jsem Vás špatně pochopil. Vy si přejete mít v rámci jedné výškové kóty relativní a nadmořské výšky? Toto nastavení nelze dle mého udělat v rámci jednoho typu, ale proč si neudáte dva typy, kdy jednomu z nich vypnete Odkaz a umístíte jej pod typ druhý.
|
|
![]() |
|
![]() |
aha, já jen že už je mám vynešené, ty relativní výšky , tak jsme myslela, že jenom změním typ a bude tam oboje. Ale udělám to holt takhle, asi by to šlo upravit v jiném pohledu a zkopírovat zpátky s jiným typem, ne? Abych je nemusela vynášet znova...
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Dobrý večer, ano pro jednotnou změnu by šlo pohled zduplikovat s detaily, následně vybrat všechny výškové kóty, změnit typ, opět vybrat všechny výškové kóty, zkopírovat a vložit zarovnané do původního pohledu. Pokud však vypnete odkaz, tak se stejně nevyhnete úpravě umístění kóty.
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,302 sekund.