ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Již 10.000+ CAD tipů. Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.096.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů. Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoDynamické bloky - Posun atributu

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Stav: Offline
Bodů: 6206
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Dynamické bloky - Posun atributu
    Zasláno: 18.led.2006 v 16:09
Dobrý den,
sice mi zatím nikdo na dotazy týkající se dynamických bloků neodpovídá, ale přesto to zkusím. Mám titulek výkresu jako blok, kde vypisuji název výkresu. Občas je název větší než ráměček, proto jsme nadefinoval akci pro protažení rámečku - ta funguje skvěla, ale v okamžiku, kdy chci posunout i text na střed rámečku tj. s násobitelem 0.5, tak tohoto úkonu (rozumějte posunutí) nelze dosáhnout.

Přikládám i blok pro představu:

Zpět nahoru
keram Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 04.lis.2004
Lokalita: Slovensko
Bodů: 50
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.led.2006 v 18:02
odskusal som a funguje to tak ako ste napisali ze by malo
tak neviem,
Pripadne chcete posuvat aj mierku?
kM, ACAD 2006, 2002 + ADT 3.3
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.led.2006 v 18:39
Mate pravdu, je ale zajimave, pokud blok vlozim do noveho vykresu tak je to ok. Pokud to vsak zkousim na jiz vlozenem ukazkovem bloku, kteremu nadefinuju akce a predefinuju jej, tak tomu tak neni a posun atributu nefunguje.

Dekuju za info

PepaR

Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.led.2006 v 01:25
Nyní jsem tu s dalším problémem, který bych potřeboval rozlousknout. popř. poradit nějekou fintu jak na to. U bloku dveří s popisem, jsme nadefinoval překlopení dveřního křídla včetně popisu, jenomže když překlopím i popis, tak nebude posléze čitelný nebo musím změnit před překloepním proměnnou mirrortext na 0. Ale to se mi zdá neptaktické neboť se mi rozhodí zarovnání. Viz příklady: 1 - Bez překlopení; 2 - S překlopením (MIRRORTEXT=0); 3 - S překlopením (MIRRORTEXT=1)

PS: NEVĚDĚL BY EŠTĚ NEKDO JAK SE ZBAVIT TOHO PROTIVNÉHO ŠEDIVÉHO RÁMEČKU, KTERÝ S EZOBRAZUJE U TEXTOVÉHO POLE?

Předem děkuji za náměty.
Zpět nahoru
keram Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.led.2006 v 02:58
hehe, vidim ze tiez niekto bojuje s dynamickymi blokmi teraz ako ja :)
to otacanie textu a zrkadlenie robi zatial aj mne problem
jedine na co som zatial prisiel je pouzit maly hack: nedefinovat text v bloku ako atribut ale ako kotu, ktorej vypnem vsetky vynasacie ciary a text zrotujem o 90° a umiestnim, takyto text sa preklopi s blokom ale nezozrkadli aj pri mirrtext = 1,
PS: A zaroven tym zmizne aj problem sediveho ramecku :)
Iked ten postup s "sedim rameckem" je podla mna spravnejsi kedze ide o pouzitie "field" a myslim ze niekde v options sa urcite da nastavit farba pozadia pren a nie tato necitatelna seda ;)
Zpět nahoru
keram Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.led.2006 v 03:50
o ten sedy ramcek sa stara systemova premenna fielddisplay , treba hodnotu zmenit na 0
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.led.2006 v 09:47
Díky za tu proměnnou. Ta kóta není špatný nápad, ale není pro mě použitelná neboť potřebuji poté extrahovat atributy abych si byl schopen ověřit počet dveří ve výkrese s výpisem prvků.

Jsem rád, že nazápasím s těmi dynamickými bloky sám; už jsme se bál že do používání této novinky se nikdo moc nepohrne a nebude možné si navzájem poradit a předat zkušenosti. Na druhou stanu je prabda, že tato problematika je docela čerstvá, proto je řešitelů a rádců málo :)

Upravil PepaR - 20.led.2006 v 09:48
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10760:Proč atribut dynamického bloku nereaguje na stav viditelnosti?
Tip 4804:Dynamický popis dynamického bloku.
Tip 5805:Blok s trvale horizontálním atributem.
Tip 5318:Jak v bloku nastavovat dva atributy vždy na stejnou hodnotu?
Tip 4802:VIPAsociativní šrafy v AutoCADu Mechanical.
Tip 11421:VIPPosunuté nebo širší texty v DWG při úpravě vlastností ve Vaultu.

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,211 sekund.