ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Již 10.000+ CAD tipů. Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.094.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor. Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Katalog CAD bloků
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoPomóc hladiny - překáží a "zlobí"

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Cheff Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 19.led.2006
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Inv 2013 Pro (SP2 Upd6), AutoCAD 2013 (SP2)
Stav: Offline
Bodů: 971
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Pomóc hladiny - překáží a "zlobí"
    Zasláno: 19.led.2006 v 23:39
Dobrý den!

Pro plno lidí budu mít asi stupidní otázku, ale fakt se mi to nedaří. 

Jde mi o to, že mám ve výkrese plno hladin, které tam mít nechci, ale nevím jak je odstranit, protože jsou a nejsou prázdné.  (původní příznaky - problém)

Při použití purge jsou v neodstranitelných položkách: This layer cannot be purged if it contains objects.

Problém je ten, že provedu-li celkový výběr (ctrl A - myší nic) vyberou se i entity které jsou v jiných hladinách - nebo by tam měly být - tedy "tváří se tak" tzn. zmrazím-li ostatní hladiny nic nevyberu...  Pokud ostatní hladiny nejsou zmrazeny, ale dám-li vybrat vše označí to nejspíš klíčové body a pokud toto smažu zbavím
se hladiny, ale včetně celého výkresu...

PS: Tak po další a hodně delší době mě něco napadlo - postupně zamykat a znovu převádět dané entity do svých hladin - to vede k výsledku, ale přijde mi, že se práce výrazně zpomalí (např výběr mi subjektivně trvá výrazně déle) je to možné?

1) Je jiné řešení jak z toho?
2) Případně čím tato pro mne kolize vzniká... Děkuji

Omluvám se, že to nejspíš pouze znovu vytahuji (po prolezení fora se mi problém  změnil na výše popsané), něco podobného jsem tu zahlíd ale teď už to znova nemůžu najít...

Jde o AutoCAD 2002.  A ač jme CAD měli ve škole, něco jako X-refy, Lisp a podobné věci se nám bohužel vyhlo    Sice se to postupně snažím eliminovat, ale zatím se daří částečně...
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Bodů: 6206
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.led.2006 v 01:09
Zkuste použít příkaz LAYDEL z Express Tools, ten by měl odstranit hladinu i přetso, že jsou v ní obsaženy objekty.
Zpět nahoru
keram Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 04.lis.2004
Lokalita: Slovensko
Bodů: 50
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.led.2006 v 01:49
qselect -> layer = "meno nepotrebnej hladiny"
[Include in new selection set]
;-)
kM, ACAD 2006, 2002 + ADT 3.3
Zpět nahoru
Pepa Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 05.říj.2004
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
LT 2014 CZ
Bodů: 445
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.led.2006 v 06:04
takhle poránu mě napadají tyto možnosti:
1) objekty v hladinách, které se tváří, že jsou prázdné, mohou být uvnitř bloků nebo xrefů - buď zkuste nějaký rozložit a podívat se, v jaké hladině jsou jednotlivé entity bloku, nebo vypněte všechny hladiny, krom těch, které vám překážejí - takhle by se měly ukázat, i pokud jsou uvnitř bloků
2) ve výkrese by mohly být "prázdné"  texty - při QTEXTMODE 0 (nula) jsou neviditelné, musíte nastavit na 1, po regeneraci se texty objeví jako obdélníky
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Implementujeme řešení Autodesk
Bodů: 21901
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.led.2006 v 07:43
Příčin může být několik, ale LAYDEL by měl pomoci:
http://www.cadforum.cz/cadforum/qaID.asp?tip=1278
Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - arkance.world
(podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz)
Zpět nahoru
Ferdinand Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD2004 (EN) na Windows XP
Bodů: 1906
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.led.2006 v 08:47
1. Převést VŠECHNY bloky do hladiny 0 (nula) -> např pomocí lispu BL0.lsp
2. Pokud se to nedaří, provést export bloků z výkresu ven a samostatně je převést do hl. 0, pak s těma upravenýma blokama redefinovat bloky v původním výkresu. Je-li některý blok bez jediné entity (to jsem už taky zažil ), nakreslit mu např. dlouhou červenou čáru, aby se pak mohly v pův. výkresu vyfiltrovat a smazat.
3. Nastavit všechny souřadnice Z všech entit na hodnotu 0 (nula) - i pro případ ad2 -> např. pomocí lispu Z0.lsp anebo Zeroz.arx.
4. Vymazat "nulové" entity -> pomocí lispu Killdots.lsp.
5. Odstranit filtry hladin -> např. pomocí lispu DeleteFilters.vlx.
6. Příkaz _Purge _All - několikrát po sobě.
7. Po odmrazení, odemknutí, zviditelnění všech hladin vybrat myší celý výkres, dát do Clipboardu a to pak vložit do svého Template (asi acadiso.dwt), pro jistotu provést body 4, 5, 6.
8. Poslat mi vřelý děkovný dopis .

-FerTh-
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 12703:Jak vypnout uchopování na objekty z xrefu?
Tip 12649:Co znamená symbol "zákazu stání" na ikoně obrázku ve Fusion 360?
Tip 4552:Snadné vypnutí ikonky Vybrat další.
Tip 12539:Kreslení náčrtů najednou zobrazuje komplikovanou volbu osy a je pomalejší.
Tip 5045:VIPDialog příkazu Správce hladin nefunguje - skončí na Fatal Error.
Tip 3447:VIPJak vypnout uchopení objektů ležících v určité hladině?

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,852 sekund.