Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.092.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
Stránka 12> archiv |
Autor | |
EndyeR ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 05.říj.2014 Lokalita: ČR (MS) Používám: AutoCAD2014 Stav: Offline Bodů: 12 |
![]() Zasláno: 05.říj.2014 v 22:11 |
Zdravím,
po instalaci AutoCadu 2014 jsem zjistil, že mi tlačítko shift po přidržení nevykonává funkci ORTHO. Dá se to upravit někde v nastavení nebo je třeba přeinstalovat cad? Díky za odpovědi. |
|
R.E.
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21898 |
![]() |
Podívejte se jak máte ve vašich menu nastavené "Klávesy dočasných modifikací" - konkrétně SHIFT. Viz příkaz CUI.
|
|
![]() |
|
EndyeR ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 05.říj.2014 Lokalita: ČR (MS) Používám: AutoCAD2014 Stav: Offline Bodů: 12 |
![]() |
myslíte toto?
|
|
R.E.
|
|
![]() |
|
![]() |
omlouvám se, nějak to nevyšlo. Jsem v tomto začátečník a CUI mi mnoho neříká. V dočasných modifikacích mám Shift jako tlačítko pro přepínání ortogonálního režimu.
|
|
R.E.
|
|
![]() |
|
johny ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 24.led.2006 Lokalita: ČR (JM) Používám: C3D 2024 Stav: Offline Bodů: 1741 |
![]() |
Zkuste si přečíst toto.
http://forums.autodesk.com/t5/autocad-2010-2011-2012/shift-key-and-ortho-lock/td-p/2724361
Buď zkuste proměnnou TEMPOVERRIDES a nebo se musíte prohrabat tím _CUI (v té diskusi je to trochu popsané. |
|
![]() |
|
![]() |
Dobrý den, děkuji oběma za rady. Bohužel při změně TEMPOVERRIDES nenastala vůbec žádná změna.
klávesy dočasných modifikací... pro SHIFT mám na položce Makro 1 nastaveno toto ^ P '_ ORTHOMODE $ M = $ (v případě, $ (a, $ (getvar, ORTHOMODE), 1), $ (-., $ (Getvar, ORTHOMODE), 1), $ (+, $ (getvar, ORTHOMODE ), 1)) Cokoliv jsem na netu našel a vyzkoušel, dopadlo to stejně... bez úspěchu. Nenapadá Vás prosím ještě něco? |
|
R.E.
|
|
![]() |
|
vbehun ![]() TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: Autocad R10 >> Autocad 2023 / altern. QCad Prof. Stav: Offline Bodů: 1247 |
![]() |
Klávesa F8 vám funguje?
Její funkce je stejná - přepíná "Orthomode". Shiftem myslíte levé nebo pravé tlačítko "Shift"? |
|
=^..^=
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21898 |
![]() |
SHIFT pro účely CUI je jen jeden. To makro je ale chybně a určitě není z originální nainstalované verze ACAD.CUIX. Správně má být - anglicky a bez nadbytečných mezer:
|
|
![]() |
|
![]() |
Máte pravdu, příkaz byl chybně. Jak jsem pátral co s tím může být, zkoušel jsem jej dle rady přepsat a zapomněl jsem dát do původního stavu. Již jsem nastavil zpět, ale stejně jako před veškerýma změnama to nefunguje.
|
|
R.E.
|
|
![]() |
|
![]() |
klávesa F8 samozřejmě funguje, ale při práci to neustále mačkání klávesy pro zapnutí a vypnutí celkem zdržuje
![]() |
|
R.E.
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
To je divné - vidíte při stisku Shift na příkazovém řádku příkazy zapínající Orto režim? Nemáte v AutoCADu nebo ve Windows nějakou nadstavbu, která by "kradla" stisky kláves? Ostatní "dočasné přednostní" fungují? Např. zákaz uchopení přes Shift+D.
|
|
![]() |
|
![]() |
Při stisku Shift se na příkazovém řádku žádné příkazy zapínající Orto režim neukazují. Ostatní příkazy jako potlačení úchopu jedou normálně.
Nástavbu mám pouze na Windows 8, která má ale za úkol pouze potlačit vzhled osmiček do pro mě přijatelnějšího vzhledu starších verzí. |
|
R.E.
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Takže ten Shift+D vypisuje do příkazového řádku a prostý Shift ne? To je divné. Přidržujete je obě zhruba stejně dlouho?Nejsou to náhodou Windows 8.1 (ne 8)? Tam by mohla být nekompatibilita se starší verzí 2014.
|
|
![]() |
|
![]() |
Windows 8. Shift jsem zkoušel držet různě dlouho a žádná změna. Už jsem vážně v koncích. Asi zkusím přeinstalovat... nicméně si myslím, že to k ničemu nepovede
|
|
R.E.
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Přeinstalace je až poslední krok. Zatím by stačilo zjistit, zda opravdu ten Shift+D vypisuje do příkazového řádku přednastavené makro příkazy, popř. co je to za počítač.
|
|
![]() |
|
![]() |
Jedná se o notebook lenovo B5400
když se snažím udělat úsečku a použiju Shift+D, vypíše mi to toto Příkaz: _line Určete první bod: Zadejte další bod nebo [Zpět]: >>Zadejte novou hodnotu pro ORTHOMODE <0>: Pokračuji v příkazu ÚSEČKA. Zadejte další bod nebo [Zpět]: >>Zadejte novou hodnotu pro OSMODE <4271>: Pokračuji v příkazu ÚSEČKA. Zadejte další bod nebo [Zpět]: >>Zadejte novou hodnotu pro SNAPMODE <0>: Pokračuji v příkazu ÚSEČKA. Zadejte další bod nebo [Zpět]: >>Zadejte novou hodnotu pro AUTOSNAP <39>: Pokračuji v příkazu ÚSEČKA. Zadejte další bod nebo [Zpět]: |
|
R.E.
|
|
![]() |
|
johny ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 24.led.2006 Lokalita: ČR (JM) Používám: C3D 2024 Stav: Offline Bodů: 1741 |
![]() |
Hlavně zkontrolujte, jestli to máte opravdu správně nastavené... radši sem hodně Váš obdobný screen shot.
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Ten Shift+D je dobře. Takže - pokud je to makro správně, včetně mezery na konci - zřejmě něco (asi nějaká systémová utilita nebo driver Lenova) blokuje samotný Shift. Řešení je např. v přiřazení onoho makra na jinou klávesu či klávesovou kombinaci (třeba Shift+O).
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
Stránka 12> archiv |
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,778 sekund.