Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.098.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
mohy ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 24.led.2006 Lokalita: ČR (MS) Používám: Autodesk Map 3D Stav: Offline Bodů: 70 |
![]() Zasláno: 24.led.2006 v 13:29 |
Zdravím. Jsem začínající uživatel a potřeboval bych pomoc. Potřeboval bych mapu rozdělit mřížkou (podobně jako třeba v atlasu) a po kliknutí myší do každého čtverce aby mi tento zazoomoval na celou obrazovku. A nevím jak na to. Může mi prosím někdo pomoct? Alespoň naťuknout. Děkuji
|
|
![]() |
|
Balda ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 19.říj.2004 Lokalita: ČR (LB) Používám: hlavu :) Stav: Offline Bodů: 251 |
![]() |
1) Do každého pole mřížky vepište nějaký text, např. číslo
2) Zobrazit>Pojmenované pohledy - stiskněte tlačítko Nový 3) Zadejte Název (např. text vepsaný do mřížky) pohledu a definujte pohled na tu část výkresu (jedno pole mřížky), kterou chcete mít zazoomovanou na celou obrazovku 2) Vložit>Hypertexrtový odkaz - vyberte text (číslo) uvnitř mřížky 3) v dialogovém okně klikněte na tlačítko Cíl 4) z nabídky (podnabídka Model) vyberte jméno (číslo) pojmenovaného pohledu 5) Hotovo. Pokud se nyní, s podrženým CTRL kliknete, na jméno (číslo) uvnitř mřížky AutoCAD zazůmuje na tu část výkresu, kterou jste vybral v bodě 3) Balda PS: název pohledu (číslo) vytvářejte v netisknutelné hladině Upravil Balda - 24.led.2006 v 15:38 |
|
![]() |
|
mohy ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 24.led.2006 Lokalita: ČR (MS) Používám: Autodesk Map 3D Stav: Offline Bodů: 70 |
![]() |
A tu mřížku udělat jak? normálně pomocí úseček? A půjde toto přepsat v lispu? map je totiž hafo a chci aby se mi to dělalo u každé kterou otevřu automaticky. Vím že vypadám hloupě, ale s cadem jsem začal minulý týden a knihu o lispu jsem otevřel poprvé včera. Dík moc za pomoc |
|
![]() |
|
Balda ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 19.říj.2004 Lokalita: ČR (LB) Používám: hlavu :) Stav: Offline Bodů: 251 |
![]() |
Mřížka tam ptro daný účel není nutná.
S tím lispem vám, asi neporadím. Řešením by mohlo být vytvoření jednoho výkresu ve kterém je vše připravené (pohledy, čísla, hyper odkazy) a do toho výkresu přes schránku postupně nakopírovat data z ostatních výkresů. |
|
![]() |
|
![]() |
Dík za odpověď. Není to úplně to pravé ořechové, smysl toho co chci je ještě trochu jiný, takže to budu muset udělat jinak, ale alespoň mi to snad dalo směr kterým bych mohl jít, nebo to využiju v budoucnosti. Děkuju |
|
![]() |
|
Miroslav Harant ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Diskutér ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Stav: Offline Bodů: 97 |
![]() |
Nestačilo by vám _zoom _c, klik na místo, které chcete přiblížit, pak číselně hodnota zvětšení nebo výšky?
|
|
Miroslav Harant
ADT 3.3 / Win 98 SE |
|
![]() |
|
musil ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 03.srp.2005 Lokalita: ČR (VY) Používám: Cad 2002LT EN Stav: Offline Bodů: 162 |
![]() |
^C^C_zoom;_W;\@50,50;
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,188 sekund.