Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 7580 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoVelké sestavy - Linky

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Carodej2 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 16.bře.2011
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor 2020
Stav: Offline
Bodů: 137
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Velké sestavy - Linky
    Zasláno: 09.led.2015 v 10:04
Díky za věcné a velmi přínosné odpovědi
Náhrady modelů (jak jsem psal, díl pomocí odvození) se nám moc nelíbí, proto teď testujeme funkce sestavy – pohledové reprezentace a úrovně detailů. Úroveň detailů se nám zdá jako lepší řešení..
Zpět nahoru
Cheff Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 19.led.2006
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Inv 2013 Pro (SP2 Upd6), AutoCAD 2013 (SP2)
Stav: Offline
Bodů: 969
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.led.2015 v 08:56
Ono se právě téměř toho samého dá docílit i úrovní detailu. Protože teoreticky je jedno jestli je díl vypnutý nebo jen neviditelný. Až na ten rozdíl, že u pohledové reprezentace můžete pořešit i viditelnost ploch v součástech (ipt). Ale zase i "neviditelné" díly berou RAM. -> Nevím jak je to s natočením nebo přiblížením dílu atd. (tedy "přesnou" přípravou pro výkres u pohledové reprezentace)

Shrnuto
Pohledová reprezentace
+ nastavení viditelnosti plochy v dílech
- Díl se musí načíst

Úroveň detailu
+ Díl se nenačítá (není v RAM)
- plochy v modelech (ipt) - ty by se musely opravdu "vypnout" (od 2013)

Společné mají řízení "viditelnosti" dílů sestavy na výkrese jen jinou metodou

Zpět nahoru
rys-kt4 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 21.lis.2011
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor - PrDSU, Solid Edge
Stav: Offline
Bodů: 456
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.led.2015 v 21:45
Dobrý den, způsob (Strom -> Reprezentace -> Pohled) - považuji za optimální a výhodný. Navíc je složitá sestava takto již i připravena pro výkresy dílčích částí, určených právě v dobře zvolených pohledových reprezentacích.
Zdravím.
JanB.
Zpět nahoru
Cheff Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 19.led.2006
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Inv 2013 Pro (SP2 Upd6), AutoCAD 2013 (SP2)
Stav: Offline
Bodů: 969
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.led.2015 v 12:13
Nevím - na todle se bude asi špatně odpovídat, protože toto už je přesně "custom" řešení na míru kokréntího uživatele... Osobně když jsem se ještě pohyboval v "papírenském průmyslu", tak jsme používali odvozeniny i vlastní konstrukce.

Problém s odvozeninami byl při načítání (načítali se stejně dlouho jako "plná" sestava - zjednodušené ocelové konstrukce), takže jsme nakonec zůstali u "brutal force" - tedy dohnat výkonem "železa". Ve výsledku totiž bylo rychlejší odvozeninu nepoužívat.

Nevím, jak se k odvozeninám chová 2014 a novější, ale starší Inv ji fungoval tak, že nejdříve "načetl" plnou sestavu a poté zas "vypínal" jednotlivé díly a o to bylo načítání pomalejší. Jednalo se o načítání velké sestavy (cca 15 - 20t dílů) + výkresy z těchto sestav. Když se k tomu přičetla nemožnost přímé editace, tak se nám to nevyplatilo.

Jediné, co by pomáhalo, by bylo mít trvale potlačené spojení s původní ocelovkou a tu při aktualizaci zapnout. Každopádně nejrychlejší byly "mrtvé" odvozeniny (nenapojené, ale ty se zas nezaktualizují). - Bue hodně záležet co budete potřebovat, ale u Vás by se asi odvozeniny "uživili" (u nás nahrazovali jednoduché sestavy - max 40dílů, ale zato jich bylo hodně.). U odvozenin jsme tuším měli problém na výkresech, že po přepnutí sestava/odvozenina padaly popisky a kóty. Ale jsou to 4 roky zpět co jsme s tím laborovali... Tehdá byla pouze k dispozici pouze jedna zjednodušená reprezentace (obal), jinak by si odvozeninu musel člověk sám vytvořit a vložit do sestavy.

U Vás bude nutné si to vyzkoušet. Jinak Vault by s tím problém mít neměl, jen se musí zařadit vše (tedy nejdříve odvozeninu a následně sestavu kam byla vložená) - nebo jedno z toho. Prostě zařarením sestavy se pouze "kompletuje" dvojice Sestava/odvozenina (podle toho co je aktuálně zapnuté v sestavě).

Ale rád si pročtu i zkušenosti jiných!

EDIT:
Původně odeslal(a) dusek dusek napsal(a):

... až při využívání Pohledů (Strom -> Reprezentace -> Pohled). ... Při práci na konkrétním problému je zbytečné mít zapnutý celý objekt...

My jsme standardně používali ÚROVNĚ DETAILU - pokud se použije pouze pohledová reprezentace, tak INV díl stejně načte, jen se nezobrazí. Pokud se použije ÚROVEŇ DETAILU, tak díl ani nenačítá! Až v okamžiku, kdy jej potřebuje. (Jen jsme moc vypínat nemohli - neřešili se detaily, ale celá fabrika...)

Upravil Cheff - 08.led.2015 v 12:36
Zpět nahoru
dusek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 09.lis.2010
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor 2014
Stav: Offline
Bodů: 901
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.led.2015 v 12:12
Řešil jsem takto model kotelny, když jsem měl zapnutou celou kotelnu, tak výkon počítače byl k zbláznění. Zkoušel jsem to s úrovněmi detailu, ale vzhledem k častým změnám se mi to neosvědčilo. Efektivně s tím šlo pracovat až při využívání Pohledů (Strom -> Reprezentace -> Pohled). Vždy jsem si zapnul pohled jen s tím, co jsem zrovna upravoval. Vliv na výkon to mělo obrovský. Při práci na konkrétním problému je zbytečné mít zapnutý celý objekt.
Václav Dušek
Zpět nahoru
Carodej2 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 16.bře.2011
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor 2020
Stav: Offline
Bodů: 137
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.led.2015 v 11:24
Dobrý den, určitě už tady takové téma bylo, ale zkusím ho znovu nakousnout. Jak řešíte velké sestavy (Linky), kdy potřebujete efektivně pracovat, čili stačí jen obrysy dílů (strojů) - tzv. zjednodušené modely. My to částečně řešíme pomocí odvozených dílů ze sestav, ale tento způsob není do budoucna možný, jelikož i linkám budeme přiřazovat položky a bude se na ně částečně vztahovat změnové řízení.
Používáte příkaz "vytvořit zjednodušenou součást" nebo "definovat obálky"? Nevíte, jak se tyto zjednodušené součásti chovají (Vault a následné vytvoření položky?

Díky.
J.B.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 1282:Jak vytvořit v Inventoru AVI animaci s rozumnou velikostí souboru?
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 2638:VIPJak zrychlit vytváření výkresových pohledů rozsáhlých sestav?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 11550:iLogic: Spuštění externího procesu s parametry


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,680 sekund.