Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 8706 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoVelké sestavy - Linky

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Carodej2 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 16.bře.2011
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor 2020
Stav: Offline
Bodů: 137
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Velké sestavy - Linky
    Zasláno: 08.led.2015 v 11:24
Dobrý den, určitě už tady takové téma bylo, ale zkusím ho znovu nakousnout. Jak řešíte velké sestavy (Linky), kdy potřebujete efektivně pracovat, čili stačí jen obrysy dílů (strojů) - tzv. zjednodušené modely. My to částečně řešíme pomocí odvozených dílů ze sestav, ale tento způsob není do budoucna možný, jelikož i linkám budeme přiřazovat položky a bude se na ně částečně vztahovat změnové řízení.
Používáte příkaz "vytvořit zjednodušenou součást" nebo "definovat obálky"? Nevíte, jak se tyto zjednodušené součásti chovají (Vault a následné vytvoření položky?

Díky.
J.B.
Zpět nahoru
dusek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 09.lis.2010
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor 2014
Stav: Offline
Bodů: 901
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.led.2015 v 12:12
Řešil jsem takto model kotelny, když jsem měl zapnutou celou kotelnu, tak výkon počítače byl k zbláznění. Zkoušel jsem to s úrovněmi detailu, ale vzhledem k častým změnám se mi to neosvědčilo. Efektivně s tím šlo pracovat až při využívání Pohledů (Strom -> Reprezentace -> Pohled). Vždy jsem si zapnul pohled jen s tím, co jsem zrovna upravoval. Vliv na výkon to mělo obrovský. Při práci na konkrétním problému je zbytečné mít zapnutý celý objekt.
Václav Dušek
Zpět nahoru
Cheff Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 19.led.2006
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Inv 2013 Pro (SP2 Upd6), AutoCAD 2013 (SP2)
Stav: Offline
Bodů: 967
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.led.2015 v 12:13
Nevím - na todle se bude asi špatně odpovídat, protože toto už je přesně "custom" řešení na míru kokréntího uživatele... Osobně když jsem se ještě pohyboval v "papírenském průmyslu", tak jsme používali odvozeniny i vlastní konstrukce.

Problém s odvozeninami byl při načítání (načítali se stejně dlouho jako "plná" sestava - zjednodušené ocelové konstrukce), takže jsme nakonec zůstali u "brutal force" - tedy dohnat výkonem "železa". Ve výsledku totiž bylo rychlejší odvozeninu nepoužívat.

Nevím, jak se k odvozeninám chová 2014 a novější, ale starší Inv ji fungoval tak, že nejdříve "načetl" plnou sestavu a poté zas "vypínal" jednotlivé díly a o to bylo načítání pomalejší. Jednalo se o načítání velké sestavy (cca 15 - 20t dílů) + výkresy z těchto sestav. Když se k tomu přičetla nemožnost přímé editace, tak se nám to nevyplatilo.

Jediné, co by pomáhalo, by bylo mít trvale potlačené spojení s původní ocelovkou a tu při aktualizaci zapnout. Každopádně nejrychlejší byly "mrtvé" odvozeniny (nenapojené, ale ty se zas nezaktualizují). - Bue hodně záležet co budete potřebovat, ale u Vás by se asi odvozeniny "uživili" (u nás nahrazovali jednoduché sestavy - max 40dílů, ale zato jich bylo hodně.). U odvozenin jsme tuším měli problém na výkresech, že po přepnutí sestava/odvozenina padaly popisky a kóty. Ale jsou to 4 roky zpět co jsme s tím laborovali... Tehdá byla pouze k dispozici pouze jedna zjednodušená reprezentace (obal), jinak by si odvozeninu musel člověk sám vytvořit a vložit do sestavy.

U Vás bude nutné si to vyzkoušet. Jinak Vault by s tím problém mít neměl, jen se musí zařadit vše (tedy nejdříve odvozeninu a následně sestavu kam byla vložená) - nebo jedno z toho. Prostě zařarením sestavy se pouze "kompletuje" dvojice Sestava/odvozenina (podle toho co je aktuálně zapnuté v sestavě).

Ale rád si pročtu i zkušenosti jiných!

EDIT:
Původně odeslal(a) dusek dusek napsal(a):

... až při využívání Pohledů (Strom -> Reprezentace -> Pohled). ... Při práci na konkrétním problému je zbytečné mít zapnutý celý objekt...

My jsme standardně používali ÚROVNĚ DETAILU - pokud se použije pouze pohledová reprezentace, tak INV díl stejně načte, jen se nezobrazí. Pokud se použije ÚROVEŇ DETAILU, tak díl ani nenačítá! Až v okamžiku, kdy jej potřebuje. (Jen jsme moc vypínat nemohli - neřešili se detaily, ale celá fabrika...)

Upravil Cheff - 08.led.2015 v 12:36
Zpět nahoru
rys-kt4 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 21.lis.2011
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor - PrDSU, Solid Edge
Stav: Offline
Bodů: 456
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.led.2015 v 21:45
Dobrý den, způsob (Strom -> Reprezentace -> Pohled) - považuji za optimální a výhodný. Navíc je složitá sestava takto již i připravena pro výkresy dílčích částí, určených právě v dobře zvolených pohledových reprezentacích.
Zdravím.
JanB.
Zpět nahoru
Cheff Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 19.led.2006
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Inv 2013 Pro (SP2 Upd6), AutoCAD 2013 (SP2)
Stav: Offline
Bodů: 967
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.led.2015 v 08:56
Ono se právě téměř toho samého dá docílit i úrovní detailu. Protože teoreticky je jedno jestli je díl vypnutý nebo jen neviditelný. Až na ten rozdíl, že u pohledové reprezentace můžete pořešit i viditelnost ploch v součástech (ipt). Ale zase i "neviditelné" díly berou RAM. -> Nevím jak je to s natočením nebo přiblížením dílu atd. (tedy "přesnou" přípravou pro výkres u pohledové reprezentace)

Shrnuto
Pohledová reprezentace
+ nastavení viditelnosti plochy v dílech
- Díl se musí načíst

Úroveň detailu
+ Díl se nenačítá (není v RAM)
- plochy v modelech (ipt) - ty by se musely opravdu "vypnout" (od 2013)

Společné mají řízení "viditelnosti" dílů sestavy na výkrese jen jinou metodou

Zpět nahoru
Carodej2 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 16.bře.2011
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor 2020
Stav: Offline
Bodů: 137
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.led.2015 v 10:04
Díky za věcné a velmi přínosné odpovědi
Náhrady modelů (jak jsem psal, díl pomocí odvození) se nám moc nelíbí, proto teď testujeme funkce sestavy – pohledové reprezentace a úrovně detailů. Úroveň detailů se nám zdá jako lepší řešení..
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 1282:Jak vytvořit v Inventoru AVI animaci s rozumnou velikostí souboru?
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 2638:VIPJak zrychlit vytváření výkresových pohledů rozsáhlých sestav?
Tip 11550:iLogic: Spuštění externího procesu s parametry
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,719 sekund.