Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.091.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6201 |
![]() Zasláno: 31.led.2015 v 11:25 |
Dobrý den,
rád bych se zeptal, zda někdo zkoušel v rámci firmy nasadit nějakou platformu pro sdílení informací např. wiki, či něco jiného. Pokud ano, mohli byste se prosím podělit o Vaše zkušenosti či tipy? Předem děkuji za reakce
|
|
![]() |
|
OPlavek ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 16.pro.2004 Lokalita: ČR (KV) Používám: Autocad,Revit Stav: Offline Bodů: 148 |
![]() |
Používáme funkci wiki ze Sharepointu ale popravdě řečeno moc lidí tam nepřispívá, radši to pošlou mailem. Wiki je teď taky jako funkce v A360, kde by to mohlo být zajímavější i na projektovou komunikaci směrem ven z firmy, ale ještě jsem to v praxi nezkoušel.
|
|
![]() |
|
HPC_BRNO ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 21.lis.2014 Lokalita: ČR (JM) Používám: ACAD LT 2015, CADKON2015TZB, DDS-CAD MEP Stav: Offline Bodů: 4 |
![]() |
Uvažujeme o něčem takovém.
Třeba: https://www.dokuwiki.org/cs:dokuwiki nebo http://www.mediawiki.org/wiki/MediaWiki Praktická zkušenost zatím není. |
|
![]() |
|
Peter Jirat ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD ->2021, Revit ->2022 Stav: Offline Bodů: 3944 |
![]() |
Ano, zkoušel, různé formy *.doc souboru, do kterého zapisujeme zkušenosti z práce, obsah rozdělen do jednotlivých kapitol tak, jak to přináší praxe.
Zatím žádná Wiki :-(
|
|
![]() |
|
kvapil_dc ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 10.led.2014 Lokalita: ČR (JM) Používám: AutoCAD ecscad 2014 R2 Stav: Offline Bodů: 215 |
![]() |
My máme pouze *.doc, rozdělený na kapitoly ...
V minulém zaměstnání jsme využívali google a jeho služby ...
|
|
![]() |
|
OPlavek ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 16.pro.2004 Lokalita: ČR (KV) Používám: Autocad,Revit Stav: Offline Bodů: 148 |
![]() |
Ta wiki mi připadá proti DOCu přehlednější, je vidět historie a samo to rozesílá informace o změně. V Sharepointu je rovnou po ruce a nemusí se instalovat a konfigurovat další software.
|
|
![]() |
|
Kotlaba ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 06.říj.2004 Lokalita: ČR (SČ) Používám: už žádné Stav: Offline Bodů: 388 |
![]() |
Tohle IMHO není o tom, jaký systém se používá, ale o lidech. Buď je schopné vedení co takové sdílení informací dokáže prosadit nebo jsou lidi co mají zájem něco takového používat (nejlépe obojí najednou). Pokud není ani jedno, tak to nebude fungovat.
Ve firmě co jsem měl to potěšení být hodně let zaměstnán než jsem odešel do důchodu byla zavedena počítačová síť. S některými kolegy jsem se bez problému domluvil, když jsem potřeboval nějakou informaci poslat nebo dostat, s některými to nešlo. Třeba jsem vytvořil nějaké lejstro, jedné kolegyni stačilo poslat ho e-mailem, jiné jsme ho musel vytisknout a přinést (a to měla taky tiskárnu - ono projít se a protáhnout si tělo když většinu pracovní doby sedím u počítače je zdravé
![]() A pokud jsem někomu poslal e-mailem něco co jsem pokládal za důležité, tak jsem po chvíli vstal a zašel jsem k adresátovi, jestli ten e-mail ode mne četl a pochopil ho. Taky jsem zažil, že jsme narazili na nějaký problém, já jsem povídal, že o tom jsem již před časem někomu poslal e-mail, dostalo se mi odpovědi: "On ty e-maily od vás stejně nečte." Když nečte, tak nečte, jeho chyba, já jsem ten e-mail měl archivovaný a pokud by došlo na lámání chleba... |
|
![]() |
|
mnementh ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 25.led.2007 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Autodesk AEC 2020 Stav: Offline Bodů: 360 |
![]() |
Mám dobrou zkušenost s Evernote. Použivám jej jako wiku i jako zjednodušené CRM.
|
|
![]() |
|
splonk ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 25.lis.2006 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD/ACA'21, '24, RVT'21, '24 Stav: Offline Bodů: 1273 |
![]() |
... pane Kotlaba... rekl ste to hezky... !!! My ve firme, po x pokusech a slepich cesticek s ruznymi apps, uz rok pouzivame webove "platformu" Redbooth.com. A zatim se zda, ze je pro nas toto zatin nejlepsi z toho, co jsme zkouseli... Pouzivame ji jako Wiki ale hlavne i jako GTD platformu.... snaha o redukci poctu (hlavne) internich e-mailu... Sice se za to davame nejake drobne, ale vyplati seto... Muzu doporucit!
|
|
JASponza
ACA (AutoCAD) 21, 24 RVT 21, 24 Win 10, 11 x64 |
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6201 |
![]() |
Děkuji Všem za tipy, řada z nich mě překvapila, třebas zmiňovaný Evernote. V podstatě váhám mezi dokuwiki a MediaWiki, ale rád bych slyšel konkrétní zkušenosti někoho, kdo to již nasadil.
Přihazuji ještě zajímavý odkaz pro výběr wiki: WikiMatrix - Compare them all.
P .S.: Ta hláška o lidech, by se mohla stát citátem ;). |
|
![]() |
|
mnementh ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 25.led.2007 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Autodesk AEC 2020 Stav: Offline Bodů: 360 |
![]() |
Proč překvapil Evernote? :)
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Evernote mám totiž zařazen jako prográmek pro poznámky a úkoly.
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,238 sekund.