Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.092.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
kodajz ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 28.kvě.2008 Lokalita: Czech Republic Používám: AIP 2022 Stav: Offline Bodů: 7 |
![]() Zasláno: 13.úno.2015 v 12:41 |
Dobrý den, prosím o radu. Mám nově nainstalovaný Autocad 2015 a nefunguje mi klávesa shift např. pro zrušení výběru. Ve win funguje, je to problém Cadu. Kolegům funguje. Je to věc např. aktivace?
|
|
![]() |
|
vbehun ![]() TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: Autocad R10 >> Autocad 2023 / altern. QCad Prof. Stav: Offline Bodů: 1247 |
![]() |
Taky to může být způsobeno nastavením proměnné "PickAdd".
Viz též Nástroje - Možnosti - Výběr - Použití klávesy Shift pro přidání k výběru. |
|
=^..^=
|
|
![]() |
|
kodajz ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 28.kvě.2008 Lokalita: Czech Republic Používám: AIP 2022 Stav: Offline Bodů: 7 |
![]() |
Právě toto jsem už zkoušel. Tuto funkci jsem zatrhnul a taky nefunguje. Původně na starám Cadu jsem měl tuto funkci neaktivní. Shift jsem používal tak, že když jsem vybrak crosem např. skupinu čar a některé jsem chtěl z výběru odstranit, držel jsem shift a myší levým tl. klikal a rušil výběr. Teď u 2015 mi tot nefunguje. Kolegům ale ano a vůbec nemůžeme přijít na to proč. Že by chyba cadu??
|
|
![]() |
|
vbehun ![]() TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: Autocad R10 >> Autocad 2023 / altern. QCad Prof. Stav: Offline Bodů: 1247 |
![]() |
PICKADD (systémová proměnná)
Určuje, zda následující výběrová množina nahradí aktuální výběrovou množinu, nebo je k ní přidána. Typ: Celé číslo; Uloženo v: Uživatelské nastavení; Počáteční hodnota: 2 --- 0 Vypne PICKADD. Výběrovou množinou se stanou objekty, které byly vybrány naposledy. Dříve vybrané objekty jsou z výběrové množiny automaticky odstraněny. --- 1 Zapne PICKADD. Do aktuální výběrové množiny je přidán každý vybraný objekt, buď individuálně, nebo pomocí okna. --- 2 Zapne PICKADD. Do aktuální výběrové množiny je přidán každý vybraný objekt, buď individuálně, nebo pomocí okna. Pokud použijete příkaz VYBER, po ukončení příkazu zůstanou objekty vybrané. --- Jakou hodnotu máte nyní nastavenu? |
|
=^..^=
|
|
![]() |
|
Pavel Homan ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
ARKANCE support ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 13.pro.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: AutoCAD, Revit Architecture, Revit MEP Stav: Offline Bodů: 277 |
![]() |
Příčinou může být i nainstalovaný Raster Design nebo AutoCAD Map - ten má pod příkazem IOPTIONS nebo MAPIOPTIONS - další nastavení a mimo jiné i pro funkci Shift a levé tl..
|
|
Pavel Homan
Arkance Systems s.r.o. |
|
![]() |
|
![]() |
PICKADD mám nastavenou na 2. (shift nefunguje) Ve starém Cadu jsem měl 0. (shift fungoval)
Map ani Raster nainstalovaný nemám :-( |
|
![]() |
|
![]() |
Chová se to takhle u všech objektů? Není objekt v uzamčené hladině?
|
|
=^..^=
|
|
![]() |
|
![]() |
jj u všech. Testoval jsem.
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21898 |
![]() |
PICKADD nebo IOPTIONS (nebo rozbitá klávesnice, popř. nějaká obskurní nadstavba), to jsou obvyklé příčiny.
|
|
![]() |
|
![]() |
U všech objektů se to takto nemůže chovat. Objekt v uzamčené hladině nelze vybrat. Jsou všechny ty dotyčné objekty ve stejném prostoru? |
|
=^..^=
|
|
![]() |
|
zdrk ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 03.kvě.2007 Lokalita: ČR (KV) Používám: Začínám bojovat s AutoCad 2015 respektive BDS 2015 Stav: Offline Bodů: 1803 |
![]() |
Ještě možná k tomu občas proměnná PICKFIRST - zapnout vypnout prostě zkusit.
Většinou všechno se všim Upravil zdrk - 13.úno.2015 v 15:17 |
|
![]() |
|
![]() |
Kluci, zatím díky za rady. Nový cad mám v práci, takže vyzkouším v pondělí a dám vědět. S novým cadem nám dali i nové pc s klavesnicema. Třeba v průzkumníkovi klávesa shift funguje při výběru souborů. Zatím pěkný víkend.
|
|
![]() |
|
![]() |
Pěkné pondělí přeji, tak záhada shift vyřešena, musím se vám omluvit, mám tu instalaci nově a nevšiml jsem si, že mám opravdu nainstalován i Raster Design. Takže v IOPTIONS jsem zrušil zatržení volby shift+left click image ... a tlačítko shift pro zrušení výběru začalo fungovat jak jsem byl zvyklý.
Děkuji vám za pomoc a čas. Zdraví Honza |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,336 sekund.