Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.091.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
Stránka 12> archiv |
Autor | |
Rabbit ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 01.dub.2009 Lokalita: Slovensko Používám: AutoCAD 2011 LT Stav: Offline Bodů: 26 |
![]() Zasláno: 25.úno.2015 v 12:32 |
Ahojte potrebujem pomoc:
Kreslim v AutoCad2011LT, a ako zistujem cim dalej jeden subor (vykres dwg) ma viac a viac MB. Prikladam to tomu ze sa mi tam nabaluju stale nove a nove bloky pristrojov, zariadeni. Otazka: Ako sa daju hromadne odstranit, odpojit bloky z vykresu tak aby tam ostali len tie co su pouzite na vykrese? Tym padom by sa mi mala aj zmensit velkost jedneho vykresu. |
|
![]() |
|
Petr Klimeš ![]() ARKANCE support ![]() Přihlášen: 05.led.2015 Lokalita: ČR (JM) Používám: Inventor, AutoCAD Stav: Offline Bodů: 283 |
![]() |
Dobrý den,
doporučuji příkaz _PURGE (čistit), pomocí kterého můžete odmazat nepoužívané bloky a jiné položky ve výkrese, třebas i hladiny...
|
|
![]() |
|
Rabbit ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 01.dub.2009 Lokalita: Slovensko Používám: AutoCAD 2011 LT Stav: Offline Bodů: 26 |
![]() |
to Petr Klimeš - funguje to perfektne.
Nejako hromadne sa to neda? Musim kazdy vykres otvorit, manualne pouzit _PURGE a ulozit? |
|
![]() |
|
zdrk ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 03.kvě.2007 Lokalita: ČR (KV) Používám: Začínám bojovat s AutoCad 2015 respektive BDS 2015 Stav: Offline Bodů: 1796 |
![]() |
Vymazat filtry hladin a měřítka.
V LT to moc z automatizovat asi nepůjde. Možná za pomoci ScriptPro. Upravil zdrk - 25.úno.2015 v 13:02 |
|
![]() |
|
![]() |
to zdrk
pri full verzi by to islo automaticky? Ak ano ako? |
|
![]() |
|
zdrk ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 03.kvě.2007 Lokalita: ČR (KV) Používám: Začínám bojovat s AutoCad 2015 respektive BDS 2015 Stav: Offline Bodů: 1796 |
![]() |
V plné verzi se dá napsat scrip (demo) s odkazy na požadované soubory a ty se pak postupně automaticky otevřou, vyčistí, uloží a ukončí.
Dlaší možností je použít to aplikaci ScriptPro. Ale asi bych mrknul na počet filtrů hladin a měřítek. Oboje se přenášelo z výkresu do výkresu a tím narůstá i velikost souboru. |
|
![]() |
|
![]() |
to zdrk
Az take velke znalosti AutoCadu nemam zeby som si vytvoril script a nasledne ho aplikoval. Budem musiet ostat pri manualnej verzii |
|
![]() |
|
![]() |
Mrknout na TIP Kompletní důkladné ČISTI/PURGE na jedno kliknutí.
|
|
![]() |
|
![]() |
Pro zajímavost, pokud je možnost.
Kolik měřítek a filtrů má nějaký ten velký výkres. Nadá mi to, ale většinou to tak u mě bylo, když jsem od někoho něco takového dostal. |
|
![]() |
|
![]() |
vykres ma velkost 766kB, po pouziti prikazu _purge ma velkost 82kB. Takze asi tam je vela "bordelu"
|
|
![]() |
|
![]() |
Asi to bude tím, ale toto je pro mě nepatrná velikost.
Až to budou výkresy kolem 10 MB bude to horší. |
|
![]() |
|
johny ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 24.led.2006 Lokalita: ČR (JM) Používám: C3D 2024 Stav: Offline Bodů: 1740 |
![]() |
Script není nic složitého, je to vlastně jen sekvence příkazů, které jakobyste zadával do příkazového řádku autocad, ale napíšete je do textaku. Příklad pro purge je v odkazu. https://aectechtalk.wordpress.com/2012/10/27/batch-process-drawings-with-scriptpro/
|
|
![]() |
|
![]() |
to johny
pozrel som si ten link a postupoval podla navodu. ked som dal prerabat jeden vykres na skusku vysledok bol nasledovny:
kde robim chybu? |
|
![]() |
|
johny ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 24.led.2006 Lokalita: ČR (JM) Používám: C3D 2024 Stav: Offline Bodů: 1740 |
![]() |
Script je v pořádku? Když ve vašem testovacím souboru spustíte ten skript napřímo příkazem _script, tak funguje v pořádku?
Nezapomeňte, že pokud máte český autocad, tak přízkay můžete mít anglické, ale s "_". Tedy např. "_purge".
|
|
![]() |
|
![]() |
moj skript
pravdepodobne mi to zastavilo na prikaze _.qsave nakolko ked pozeram co vykonal skript tak vidim ze MAZE KOTOVACIE STYLY, BLOKY.... ked vsak pouzijem cisto prikaz v autocade _.qsave tak vykres mi ulozi Upravil Rabbit - 25.úno.2015 v 16:32 |
|
![]() |
|
![]() |
I za tím _.qsave musíte mít enter.
|
|
![]() |
|
![]() |
Samotny prikaz _script v AutoCade-e 100% funguje.
cez program ScriptPro 2.0 však nie ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Mě to v tom ScriptPro funguje, musí se přidat ten enter.
Otázkou je ten autocad LT. |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
Stránka 12> archiv |
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,374 sekund.