Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.091.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Paolo ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 16.lis.2005 Lokalita: Czech Republic Používám: AIP 2008, Catia V5R18 Stav: Offline Bodů: 201 |
![]() Zasláno: 03.bře.2015 v 10:52 |
ahoj vespolek, používáte 3D connexion? myslíte že je to výhodné? nevím zdali si to mám pořídit, našel jsem jeden na Aukru za korunu :) díval jsem se na cenu nového, je to docela drahá hračka :(
|
|
-------------
AIP 2008, Catia V5R18, 3D spacepilot |
|
![]() |
|
maiklss ![]() TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 08.říj.2008 Lokalita: ČR (VY) Používám: Inventor Stav: Offline Bodů: 1627 |
![]() |
Pokud se s tim naučíš tak je to velký pomocník:)
Sám mám http://www.patro.cz/produkt/1076111307-3d-connexion-space-pilot-pro a jsem s tím spokojen:)
|
|
![]() |
|
VlJanecek ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Stav: Offline Bodů: 463 |
![]() |
Za korunu je to výhodné, ale je to starý typ a nevím jestli tam ještě budou chodit drivery.
Neumím si představit že bych v 3D CADu dělal bez 3D myši. |
|
![]() |
|
Usak ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 28.led.2011 Lokalita: ČR (LB) Používám: Inventor Stav: Offline Bodů: 54 |
![]() |
Chvíli mi trvalo si zvyknout ale dneska už bych byl taky bez 3D myši jako bez ruky.
|
|
![]() |
|
Krejci ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Diskutér ![]() ![]() Přihlášen: 09.led.2007 Lokalita: ČR (ÚL) Používám: Inventor 2024, AutoCAD 2024 Stav: Offline Bodů: 21 |
![]() |
Zdravím
Musíš si na to levačkou zvyknout a správně nastavit rychlost a funkční tlačítka pro různý CAD. Je to pro projektanty ve 3D, který u PC sedí celý den a využijí obě ruce. Jsem učitel CAD, pokud od PC musím odbíhat je to moc citlivé. Vlastně SpacePilot testuji již několik let. Pro studenta je to zbytečné, myš a kruhový ovladač (Inventor, SolidEdge) udělá to stejný jen o trochu pomaleji. |
|
![]() |
|
VlJanecek ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Stav: Offline Bodů: 463 |
![]() |
To je ale zásadní omyl. Žádné softwarové ovládání mi neumožní natočit model, nejdřív rychle bez dívání, pak postupně jedním pohybem pomalu a podrobně a během otočení už nazoomovat na detail, který chci podrobně prohlédnout. A takových natočení člověk dělá desítky nebo možná stovky za den.
|
|
![]() |
|
Mrázek ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 05.říj.2004 Lokalita: ČR (LB) Používám: Inventor 2018, AutoCAD 2018, Vault Pro 2018 Stav: Offline Bodů: 1199 |
![]() |
Používám vícetlačítkovou myš, na jednom bočním tlačítku mám nastavenou F4 (otáčení), na druhém F2 (posouvání), na kolečku mám zoomování. Při manipulaci s modelem nemusím vůbec sáhnout na klávesnici a jednou rukou velmi rychle a pohodlně ovládám kompletní prostorovou manipulaci s modelem.
Neodsuzuji Space Pilota, měl jsem ho také na vyzkoušení, ale nezvykl jsem si na něj.
|
|
Ing. Zdeněk Mrázek
Preciosa Ornela a.s. AIP 2018, ACADM 2018, Vault Pro 2018 |
|
![]() |
|
![]() |
Dříve jsem to používal taky takhle. Chce to chvíli trénink ale věřte že to není to samé, pocit z přímého ovládání toho co chci vidět je úplně jiný a práce je rychlejší. Musí to ale stíhat software.
|
|
![]() |
|
maiklss ![]() TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 08.říj.2008 Lokalita: ČR (VY) Používám: Inventor Stav: Offline Bodů: 1627 |
![]() |
Vícetlačítková myš je dobrá volba, Sma ji taky používám. Využívám i 3D myš protože tam najdu spoustu naprogramovaných kláves a nemusím klikat na lištu,
Pokud by se jednalo o 3D myš nižší řady bez kláves tak bych volil taky raději vícetlačítkovou myš |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,164 sekund.