Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.092.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
lukastomo ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 10.srp.2012 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD, ArchiCAD Stav: Offline Bodů: 13 |
![]() Zasláno: 14.dub.2015 v 23:28 |
Ahoj,
pracuji na projektu do školy, mám osu koryta řeky - z oblouků a úseček, příkazem KEDIT jsem to převedl na křivku a spojil. Takhle jsem to udělal u dvou křivek, když je dám přes sebe jsou totožné, ale když se podívám do vlastností na jejich délku, každá je jiná (o víc jak 100 m) Nevíte někdo v čem může být problém? Zkoušel jsem obě rozložit a zase spojit, ale výsledek je zase stejný a nemůžu přijít na to, čím to může být.
Díky! |
|
![]() |
|
OPlavek ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 16.pro.2004 Lokalita: ČR (KV) Používám: Autocad,Revit Stav: Offline Bodů: 148 |
![]() |
Jedna křivka může mít cuknutý segment - tam a zpátky. Pak vychází delší.
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6204 |
![]() |
Dobrý den,
a nemá prosím některý z uzlů delší křivky přiřazenu i Z-ovou souřadnici? Tzn., ve 2D mohou vypadat stejně, ale ve 3D již nikoliv a proto ty rozdílné délky.
|
|
![]() |
|
lukastomo ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 10.srp.2012 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD, ArchiCAD Stav: Offline Bodů: 13 |
![]() |
Ne, ne -Z- souřadnice jsem kontroloval, to už mě vyškolilo na jiném projektu :D Kouknu na ty segmenty tam a zpět, to by mohlo být ono. Děkuji Vám
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6204 |
![]() |
Mohl byste prosím vyvěsit výkres s problémovými křivkami?
|
|
![]() |
|
![]() |
Doufám, že to funguje takhle? Případně to dám na leteckou poštu nebo si nechám poradit. Díky |
|
![]() |
|
zdrk ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 03.kvě.2007 Lokalita: ČR (KV) Používám: Začínám bojovat s AutoCad 2015 respektive BDS 2015 Stav: Offline Bodů: 1803 |
![]() |
Ta horní má 29 uzlu, ta dolní jich má, ale už 70.
V tom bude ten zásadní problém, některé čáry a tím jejich délka se násobí. Některé čáry jsou překryté, a tam ten výpočet trochu blbne. Pokud dám obě křívky vyčistit (vymazat duplicitní objekty) tak se délka křívky upraví na hodnotě 538.7112. Upravil zdrk - 15.dub.2015 v 13:26 |
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Jak píše zdrk. Při přiblížení a po regeneraci jsou mezi křivkami (pokud je sesadíte na sebe) znát mírné disproporce, které pak mohou mít za důsledek různou délku.
|
|
![]() |
|
johny ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 24.led.2006 Lokalita: ČR (JM) Používám: C3D 2024 Stav: Offline Bodů: 1741 |
![]() |
Rozbít, použít OVERKILL, spojit. Vyřešeno... mají stejnou délku.
|
|
![]() |
|
![]() |
Super, přesně to jsem se potřeboval naučit, už to sedí. Díky všem!
|
|
![]() |
|
zdrk ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 03.kvě.2007 Lokalita: ČR (KV) Používám: Začínám bojovat s AutoCad 2015 respektive BDS 2015 Stav: Offline Bodů: 1803 |
![]() |
Rozkládat se ani nemusí, jde to dělat přímo s tou křívkou.
Nějlépe už, ale v cadu 2015 |
|
![]() |
|
johny ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 24.led.2006 Lokalita: ČR (JM) Používám: C3D 2024 Stav: Offline Bodů: 1741 |
![]() |
Může a nemusí... on ten OVERKILL není dokonalej, né vždycky se mu daří dle očekávání... je dobrý si výsledky vždy alespoň namátkou zkontrolovat.
Těch nastavení je tam spousta, včetně optimalizací polyline... Ale pocitově mu radši dávám "lehčí úkoly", abych výsledek měl více na jistotu :)
|
|
![]() |
|
![]() |
Ten OVERKILL z expresu je náchylný na nastavení proměnné PEDITACCEPT.
V CADu 2015 u je asi jinak nastavený přímo cad příkaz ODSTRAŇPŘESAHY, tam už je jedno jak je proměnná nastavena. |
|
![]() |
|
vbehun ![]() TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: Autocad R10 >> Autocad 2023 / altern. QCad Prof. Stav: Offline Bodů: 1247 |
![]() |
Pokud byste si prošel všechny vrcholy křivky, zjistil byste, že pravdu měl i OPlavek:
Některé vrcholy v předvedených vzorcích jsou skutečně vedeny zpět a zase do původního směru. Jak jste vybíral křivky pro připojení? Pěkně jednu po druhé, postupně, nebo vybrat vše a nechat to spojit automaticky? Ta druhá (automatická) varianta není nejvhodnější. |
|
=^..^=
|
|
![]() |
|
![]() |
ODSTRAŇPŘESAHY (_OVERKILL) byl do jádra integrován s verzí 2012.
|
|
![]() |
|
![]() |
Ono upřímně, neumím si představit, že bych to kdy vybíral ručně po jednom. Buď kreslím čistě že vím, že se mi to nestane, nebo si to orientačně ověřím změřením přímé vzdálenosti, nebo mi na tom až tak nezáleží... nebo to projedu tím overkillem. Někdy je dobré vybrat první a pak všechny ostatní - to když se to nedaří pospojovat.
Upravil johny - 15.dub.2015 v 20:08 |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,297 sekund.