Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.092.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
amur ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 03.bře.2010 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Autodesk Inventor Profesional 2015 Stav: Offline Bodů: 99 |
![]() Zasláno: 29.dub.2015 v 13:32 |
Dobrý den,
měl bych dotaz. Jde promítnutý pohled otočit při otočení hlavního pohledu? |
|
![]() |
|
Lubomír Polesný ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
ARKANCE support ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 30.zář.2010 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD, AutoCAD Mechanical, Autodesk Inventor Stav: Offline Bodů: 553 |
![]() |
Dobrý den,
ano, lze. V dialogovém panelu pro otočení pohledu zvolte volbu "Otočit kameru".
|
|
Lubomír Polesný
Arkance Systems CZ s.r.o. |
|
![]() |
|
amur ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 03.bře.2010 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Autodesk Inventor Profesional 2015 Stav: Offline Bodů: 99 |
![]() |
asi jsem měl více specifikovat.
Problém je totiž v tom, že už mám vytvořený výkres se vším všudy. Konkrétně se jedná o hřídel se třemi přírubami, na které jsou spojovací díry, pak jsou díry na čelních rovinách, tyto díry(příruba vs čela) jsou posunuty o úhel, teď jsem zjistil, že je dobrý otočit hlavní pohled o 15°, tím pádem se mi díry na přírubách zobrazí do svislé roviny.Hlavní pohled je v čelní rovině. Když otočím hlavní pohled o třeba 15°, tak se mi neotáčí bokorys kolem osy.Otázka zní : jde ten bokorys otočit kolem osy při otáčení hlavního pohledu? Nebo musím vytáhnout znova pohled a celý výkres udělat znova? Děkuji. Ganbold |
|
![]() |
|
Radek001 ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 10.dub.2007 Lokalita: ČR (JM) Používám: Inventor 2017 / Autocad 2017 Stav: Offline Bodů: 511 |
![]() |
Dobrý den.Pokud u základního pohledu použiji funkci "úpravy pohledu" a pomocí "orientace pohledu" uživatelsky změním základní pohled, tak se mi taky promítnuté pohledy aktualizují spolu se základním pohledem. Dokonce se Inventor předem ptá / informuje. Podmínkou je mít u promítnutého pohledu aktivní volbu "styl ze základního". Ovšem i při této funkci se mi totálně rozhodí kóty na výkrese.
Snad jsem Váš dotaz správně pochopil. Zdravím. Radek
|
|
![]() |
|
![]() |
Ano, rozumím, je to řešení.
Když v modelu přivážu díry k hlavní rovině, tak by to snad mělo fungovat. Ve výkresu jsem otočil hlavní pohled, tím se ztratily vazby na promítnuté pohledy, tzn. že pohledy lítají, jak chtějí, prostě se s nimi můžu hýbat jak chci nezávisle na hlavním pohledu. Nakonec budu muset udělat celý výkres, hold se člověk učí chybami. Jinak děkuji za radu. S pozdravem Ganbold |
|
![]() |
|
cadman181 ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Diskutér ![]() ![]() Přihlášen: 04.říj.2012 Lokalita: Slovensko Používám: Autodesk Inventor Professional 2018Autodesk Vault, Stav: Offline Bodů: 62 |
![]() |
Pohľady sa dajú znovu pripojiť-použiť prave tlačítko.
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,441 sekund.