Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 18709 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoZkušenosti, otázka

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Mrázek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 05.říj.2004
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
Inventor 2018, AutoCAD 2018, Vault Pro 2018
Stav: Offline
Bodů: 1199
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Zkušenosti, otázka
    Zasláno: 07.říj.2015 v 07:43
Důležité je opravdu si uvědomit, co člověk chce dělat (a možná ještě důležitější, co dělat NECHCE). Takže pokud máte toto ujasněné, tak nezbývá, než vám popřát dobrou volbu a hodně úspěchů.
Ing. Zdeněk Mrázek
Preciosa Ornela a.s.
AIP 2018, ACADM 2018, Vault Pro 2018
Zpět nahoru
Maeror Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 15.srp.2015
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
AutoCad, Catia
Stav: Offline
Bodů: 3
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.říj.2015 v 20:34
Děkuju.
Věc se má tak, že jsem už pevně rozhodnut. Z oblasti konstrukce mě nejvíce lákají simulace a technické výpočty, mám k tomu nejblíže i vzhledem k tomu co jsem vystudoval. Navíc jsem už trošku "přičichl" k vibracím, kontaktní mechanice a optice.
Minulý měsíc jsem se lehce "zachytil drábkem" s tím, že dělám simulace pro jednu firmu, oni pracují s Catiou. Zatím spíše proto abych získal ,nějakou lehkou praxi. ani nic za to nechci. Začínám se i seznamovat s ANSYSem. Je toho hodně na učení, ale to je v každém oboru a neustále. Ale jak jsem psal, raději si čtu knihu o nějakém klasickém inženýrském oboru, než o vývoji software
Nasal jsem i do pár firem, ale jen obecně, nereagoval jsem na žádnou pozici, jen aby mě měli v databázi, takže jsem ani nečekal odpověď.
Hodně jsem i četl o změnách kariéry, vím, že v tom nejsem sám kdo má takové choutky.
Zpět nahoru
Mrázek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 05.říj.2004
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
Inventor 2018, AutoCAD 2018, Vault Pro 2018
Stav: Offline
Bodů: 1199
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.srp.2015 v 12:21
Nevím, zda jsem úplně pochopil, co chcete slyšet - zda náměty k uplatnění, popřípadě přímo nabídky, či názor na potřebu zvládnutí nějakého CAD programu. Já jsem schopen něco napsat k tomu druhému tématu:
-AutoCAD je ve strojařině tak trochu výběhový - nepodceňuji jej, ale válcují ho 3D modeláře. A není to samoúčelné - 3D modelování je pro většinu smrtelníků jednodušší (u složitých součástí udělat korektní 2D výkres v AutoCADu často oříšek a konstruktér musí mít představivost), ale především má model přiřazené fyzikální vlastnosti, znám hmotnost, polohu těžiště, ... může sloužit jako preprocesor pro CNC programování či pro výpočetní programy (FEM, CFD, ...). Takže AutoCAD především pro schémata (elektro, pneu, hydro,...) a pro vlastní konstrukce (opakuji, že hovořím o strojařině!) nějaký 3D modelář.
V profilu máte uvedenou Catii - s tou naleznete velmi široké uplatnění (je to standard především v automotive), ale je docela náročná - chce to zažít styl kombinace objemového a plošného modelování, dále existuje spousta specializovaných modulů (plechy, formy, ....) a s každým se člověk musí naučit pracovat.
Catia je high end řešení (i cenově), ze "středních" CADů je nejrozšířenější Autodesk Inventor a Solid Works.
Budu hovořit o Inventoru, protože s ním mám vlastní zkušenost. Je jednodušší na naučení než Catia, můžete si jej na 30 dní nainstalovat jako zkušební verzi a za těch 30 dní se dá zvládnout docela dost. Existuje dost výukových materiálů (přímo v rámci instalace, materiály na webu CAD Studia, dále výuková videa na Youtube, ...), i když specializované školení je nejlepší řešení.
Mít povědomí o možnostech 3D modelování je základ, konkrétní práci na konkrétním systému pro konkrétního zaměstnavatele stejně budete řešit až v rámci řešení daných projektů.
 
Hodně štěstí v profesním životě a nejen v něm!
Ing. Zdeněk Mrázek
Preciosa Ornela a.s.
AIP 2018, ACADM 2018, Vault Pro 2018
Zpět nahoru
Maeror Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 15.srp.2015
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
AutoCad, Catia
Stav: Offline
Bodů: 3
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.srp.2015 v 22:44
Ahoj

Jsem tu úplně nový a jsem i nováček v CADech. Píšu abych popsal svůj background a mé další směřování a zeptal se na názory.
Něco o mně. Vystudoval jsem prvni elektrotechnickou průmyslovku se zaměřením na silnoproud. Potom jsem  šel studovat matematiku a fyziku. Jednak mě to bavilo a jednak jsou tyto dva obory všude. To jsem úspěšně dokončil. Studium bylo vyplněno jak hromadou teorie, tak aplikacemi (FEM, BEM, simulace, signal processing, vizualizace, control theory, pravděpodobnost, statistika, spolehlivost apod.)
Po skončení VŠ jsem šel dělat programátora. Spíše abych vyzkoušel jestli mě to začne bavit. A nezačlo. Čím dál více jsem si uvědomoval, že nechci strávit život jako programátor. Nenaplňuje mě to radosti a hrdostí dělat software. Vím, že je to důležité, ale prostě to není pro mně. Vždycky jsem obdivoval stroje, stavby. Viděl jsem ty síly, které tam jsou. Cítil jsem úžas nad tím jak člověk dokázal ovládnout materiál, jak ovládnul elektřinu a chtěl jsem být části toho. No to se těžko popisujeStern Smile.
V práci jsem byl dlouhodobě nespokojený a to se promítlo do celého mého života. Programováni mě nebaví a je pro mně jen nutné zlo.
Proto jsem po čase pomalu začal měnit zaměření. Zakotvil jsem u jedné né IT firmy jako člověk "na pomezí". Programoval jsem, ale zároveň jsem dával konzultace konstruktérum (strojní i elektro) ohledně věcí z matematiky a fyziky (ne že bych se vnucoval, ale oni za mnou pro radu chodili sami).
A to mě bavilo, rozebírat se strojařema síly, kinematické křivky, řešit vibrace a hluk ze strojů. V té firmě mi to sedělo, tam se mi pracovalo výborně. Potom mě prudké životní okolnosti donutily změnit práci (z té firmy mě nevyhodili, chtěli mě tam, snad se tam ještě vrátím), a zase jenom programuju a zase mě to nebaví, už 9 měsíců. Takže jsem hodil zpátečku, nedobrovolně.
 Před týdnem jsem si opět řekl dost. Život se zase uklidnil a já po konverzaci s jedním inženýrem optikem jsem se opět utvrdil v tom, že progamování opravdu není pro mně.
Chci dělat simulace, konstrukce. Po prohlídnutí pracovních inzerátů jsem si zjístil co tak požadujou. U 2/3 požadují nějaký CAD systém, tak by bylo dobré se naučit aspoň jeden, ostatní jsou určitě podobné. Na průmyslovce jsme malovali v AutoCad. Tak jsem od toho známeho dostal zapůjčený firemní počítač s instalací autocadu a začal jsem se to učit.

Po tom sáhodlouhém elaborátu bych na vás konstruktéry měl otázku, která se zatím ani tak netýká AutoCadu, ale spíše jestli mám šanci na změnu.
Já totiž dlouhodobě vím, že je pro mně záživnější listovat katalogem výrobce nějakých součástí, než knihou o softwareovém vývoji. A to ty katalogy nejsou obecně nijak záživné.
Prostě jsem při první volbě zaměstnavatele šlápl trošku vedle (i když mě chtěli do jednoho elektrogigantu, kterého nebudu jmenovat, ale firem o této velikosti na světě moc není(nápověda)).
Rád bych poprosil o váš názor.

P.S.: Admini, jestli jsem to dal do šptné kategorie, tak se omlouvám.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 2352:VIPJak se zbavit dodatečné otázky příkazu _WBLOCK v Mapu?
Tip 9562:Přenos ocelové konstrukce mezi Inventorem a AutoCADem Plant 3D.
Tip 278:Oříznutí bez hranic...
Tip 10224:Zapomněl jsem své přístupové údaje k Autodesk ID.
Tip 9924:Ke kterým úsekům a uzlům trasy se vztahují kódy Design Line (Fabrication)?
Tip 1186:Jak přidat další řádek textu, jak pokračovat dalším řádkem?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 1,035 sekund.