Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.092.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Piskutek96 ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 25.srp.2015 Lokalita: ČR (HK) Používám: Inventor 2015 Prosfessional Stav: Offline Bodů: 14 |
![]() Zasláno: 25.srp.2015 v 15:41 |
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, jak převést těleso (obecné) z plošného na objemové? Při importu, geometrie nebyla dravá a v prostředí oprav jsem opravil a nyní Inventor hlásí že je zdravá, ale těleso z plošného modelu objemové neudělá. Pokud by na to mohl někdo se mou kouknout rád soubor pošlu jak před mojí úpravou tak i po ní. Děkuji moc za rychlou reakci. |
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21898 |
![]() |
Co byl původně ten překlep - zdravá nebo děravá? Z jakého formátu byl ten model načten? Povrch musí být vodotěsný a přesně navazující, jinak těleso nevznikne. Pokud je ho třeba nějak upravovat, je to obvykle znamení problémů.
|
|
![]() |
|
Piskutek96 ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 25.srp.2015 Lokalita: ČR (HK) Používám: Inventor 2015 Prosfessional Stav: Offline Bodů: 14 |
![]() |
Původně děravá nebyla. Chyby jsou tohoto rázu viz. obr. Původně formát byl STP.
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21898 |
![]() |
Tady jsou doporučení pro import povrchového modelu ze STEPu:
|
|
![]() |
|
![]() |
Tento postup jsem dodržel a stále se vyskytly chyby viz. obr. Prosím jak se snimi popasovat? Tyto chyby mi brání s další prací s tělesem.
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Model je zřejmě nekorektní. Leda jej zkusit prohnat ještě přes jiný nástroj - např. Fusion 360 nebo 3ds Max.
|
|
![]() |
|
![]() |
Bohuzel přístup k těmto programu nemám. Mohl bych někoho poporsit o pomoc o opravu? Soubor mohu zaslat mailem nebo dát na leteckou poštu.
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Soubor klidně pošlete přes Helpdesk.
|
|
![]() |
|
![]() |
Omlouvám se, s helpdeskem nemám zkušenosti. Přikládám odkaz na leteckou poštu. Je zde Rar s původním stp souborem a po importu.
Moc děkuji za opravu moc mi to pomůže. http://leteckaposta.cz/107899469 |
|
![]() |
|
![]() |
Odkaz byl ve špatném fromátu. Zde je oprava. odkaz
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
K Autodesk Fusion 360 má přístup každý (trial viz Download), pro školy a pro malé firmy je navíc zcela zdarma. STEP soubor se v něm načetl a svařil automaticky. Tady je přímo váš model ve Fusion (exportovatelný do různých formátů): http://a360.co/1LwChOW Tady je STEP z Fusion 360 a IPT z něj vytvořený v Inventoru 2016 (prostým načtením): |
|
![]() |
|
maiklss ![]() TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 08.říj.2008 Lokalita: ČR (VY) Používám: Inventor Stav: Offline Bodů: 1627 |
![]() |
jak je definovana mala firma???i osoba osvč?
|
|
![]() |
|
![]() |
Moc děkuji za opravu. Soubor ipt neotevřu mám verzi Inventoru 15. Poté když chci provést otevření ze stepu (i kdyz dodrzím předepsané nastavení) tak se mi stejně objeví tyto chyby viz obr.
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Mně se tedy v Inventoru 2015 (se všemi aktualizacemi) ten STEP otevře bez chyb. Každopádně ale ten Fusion model nabízí i export do Inventoru 2014 (viz), takže s verzemi problém není.
@Maiklss: je definovaná ročním obratem - viz http://www.cadstudio.cz/fusion360
|
|
![]() |
|
![]() |
Nainstaloval jsem všechny dostupné aktulaizace, ale problém přetrvává. Vyzkouším sestavu načíst ješte jinde. Chci ale moc poděkovat za rady a ochotnou pomoc. Pokud by někoho napadlo jak problém vyřešit. Velice rád uvítám jaké koliv podměty.
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
To je divné - STEP soubor jsem jen přetáhl myší do okna Inventoru 2015. A ten už hotový objemový IPT 2014 ze stránky Fusion vám to taky nenačte?
|
|
![]() |
|
![]() |
Ze souboru STEP jsem nakonec pomocí nástrojů, oprava a nahratit tečnou plochou a zacelení, vykouzlil zdravou geometrii. Po restartování inventoru jsem nakonec vyloudil načtení i ipt. Jenze stejné chyby jako při importu ze STEPU, které, jak uz jsem zmínil, opravil. Je mi ale záhadou jakto, že Vám se žádné chyby neobjeví a já objevim 5. Nicméně děkuji za ochotu řešení mého problému a pohotové reakce v diskuzi.
|
|
![]() |
|
Boleslav ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 06.led.2009 Lokalita: ČR (Pha) Používám: dříve Solidworks, teď Inventor Stav: Offline Bodů: 340 |
![]() |
U mně funguje ten převedený STEP taky dobře. A objemový IPT z Fusion už máte rovnou hotový.
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,348 sekund.