Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.091.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Kosík ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 06.říj.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: ACA 2017 + DT+, Revit 2017 Stav: Offline Bodů: 538 |
![]() Zasláno: 05.lis.2015 v 09:14 |
Přeji příjemný den
Po té, co se nám na Mladoboleslavsku změnil šéf územního plánování jsem se dostal z prováděním územních plánů do problému. Striktním požadavkem tohoto šéfika je předávání projektů jednotlivých výkresů ve formátu mxd, který používá a čte pokud vím pouze arcgis. Nemá prosím někdo zkušenost jak výkres z formátu dwg dostat do toho mxd. Z dwg umím udělat shp, to problém není, problémem je tyto shp znove seatavit do projektu v mxd tedy dvojí práce, nebo objednat tuto službu u třetí strany a tím při jedinném kriteriu cena, není možné konkurovat. Zdá se mi že nad cadisty v oblasti územního plánu se poněkud smráká. Zkoušel jsem se optat na komoře architektů, zda se nejedná o diskriminaci velké části projektantů, že prý ne. ÚHOS odpověděl neodpoveděl šestistránkovým cancem o ničem, že by to musel asi rozhodnout soud. Pikantní je, že dokumentaci platí a objednávají obce, které arcgis nemají a tento formát nemohou nijak využít. Jan Kosík |
|
![]() |
|
jakub.bican ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
ARKANCE support ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 03.pro.2012 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Map 3D, AIMS Stav: Offline Bodů: 12 |
![]() |
Poskytování MXD je problém, zajímalo by mě, zda jim to vůbec funguje. MXD je totiž něco jako "projektový" soubor - jen sada definic hladin, layoutů, atd. Je ale možné, že v tom je možné nově přenášet i data. Každopádně se jedná o tvrdě ESRI formát. Dokonce takové nástroje jako FME, které s MXD umožňují nějaké operace, vyžadují, aby na stejném stroji byly současně instalovány produkty ESRI.
|
|
![]() |
|
Panoch ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 08.pro.2011 Lokalita: ČR (OL) Používám: AutoCAD Stav: Offline Bodů: 43 |
![]() |
A nechce ještě předávat data jen na disketě Verbatim a telefonovat mu jen z mobilu Nokia? Někteří úředníci se chovají ne jako zaměstnanci nás daňových poplatníků, ale jako nějací královští místodržící nebo jako kdyby ty peníze co utrácejí byly jejich.
|
|
![]() |
|
Kosík ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 06.říj.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: ACA 2017 + DT+, Revit 2017 Stav: Offline Bodů: 538 |
![]() |
Podle mě se jedná o uloženou načtenou a vyčančanou soustavu shp souborů s nastavenou viditelností pořadím s databází doplněnou o rámeček legendu a rozpisku uloženou jako projekt mxd samostatně pro každý jednotlivý výkres zvlášť.
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,234 sekund.