Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
orlik ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 25.lis.2004 Lokalita: ČR (MS) Používám: Autocad Mechanical 20104 Stav: Offline Bodů: 111 |
![]() Zasláno: 21.úno.2006 v 06:58 |
Existuje nekde na netu cs verze, jak ma vypadat soubor dxf? DXF.pdf v cizim jazyce jsem sehnal.
Dival jsem se na soubor, ktery produkuje Acad 2002 a ve predu je prehrsle $ promennych a nastaveni. Lze nejak tento vypis + bloky a nektere tabulky vypnout, aby bylo dxf-ko vygenerovano co nejcistsi, jen s entitama? Vytvarim DXF ve VB(mimo acad) a nektere programy mi spatne zpracovavaji vysledny dxf soubor. |
|
![]() |
|
Pepa ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 05.říj.2004 Lokalita: ČR (LB) Používám: LT 2014 CZ Stav: Offline Bodů: 445 |
![]() |
popis formátu dxf viz tip 1545 tady na stránce, ale je taky anglicky
![]() "co nejčistší"? nevím, ale do samotného dxf bych moc nesahal, maximálně ho zkuste uložit v co nejnižší verzi, i 2006ka umí DXF verze 12. Jinak všechny nepotřebné bloky, hladiny atd. vyčistit už v cadu. |
|
![]() |
|
Seiner ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (PA) Používám: Mechanical 2017, Inventor 2017 a starší Stav: Offline Bodů: 1662 |
![]() |
Techniku vytváření DXF ve VB6 programku take používám - pro nadstavby na LT. Pokud chci vkládat jen úsečky, oblouky a texty, používám formát dxf 12 a vytvářím pouze sekci entit. U složitějších věcí (blok s atributy) si pomáhám tak, že mám "vzorový" DXF, ve kterém jsou hodnoty atributů nastaveny na známé hodnoty. Ty pak jen zaměním požadovaným textem.
Public Sub CloseDXF() End Sub Public Sub DXFline(x1#, y1#, x2#, y2#, hladina As String) |
|
Vítězslav Seiner
Chrudim |
|
![]() |
|
orlik ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 25.lis.2004 Lokalita: ČR (MS) Používám: Autocad Mechanical 20104 Stav: Offline Bodů: 111 |
![]() |
Diky,
vidim, ze to delame ve vb(ja mam jeste 5) stejne. Musel jsem k tomu pristoupit z duvodu, ze programy, ktere tiskly soubory pro NC stroje byly tvoreny pro dos. Na mych 98 jeste tisknout jde, ale na XP uz ne. Nepomuze ani sitova ani lokalni tiskarna. Je to pro archivaci a prenos pro dratorez. Chci vytvorit dxf soubor, kde by v prednastevenych layerech byly obrysy, prejezdy nulove body, souradnice, osy a text zvlast, aby se v pripade preplacani vykresu daly layery vypinat. Prevod z ISA kodu a CMD mam vyresen, zbyva rotace a zrcadleni. Vysledny DXF soubor potom lze prohlizet ve VeloView nebo podobnych programech. Zjistil jsem, ze problem nacitani do Acadu dela dvojice 5 1F ktere se vypise do dxf-ka pod 1 Souradnice .. text pro vypis Nevim co ta kombinace 5 - 1F znamena. |
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21890 |
![]() |
DXF bez záhlaví s proměnnými vytvoříte z AutoCADu volbou _DXFOUT _Entity. Skupina 5 je "entity handle" (jednoznačný identifikátor entit výkresu), ten je pro interpretaci grafiky většinou zbytečný. |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,254 sekund.