Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | ||
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6206 |
![]() Zasláno: 21.úno.2006 v 20:10 |
|
Dobrý den, jsem začátečník v LISPu a potřeboval bych pomoci. Potřebuji vložit blok c_mistnosti, kdy se mi před vložením zeptá AutoCAD na křivku, já ji vyberu, nastaví se proměnné obvod, plocha a posléze aby jsem byl vyzván na název místnosti a blok se vložil s tímto názvem a do atributů se zapsal příslušný obvod a plocha zjištěná z vybrané křivky, ve formátu převedeném na m2? Vím, že toho chci hodně, ale nejedná se o žádnou domácí úlohu, snažím se jen ulehčit práci sobě a jiným :)
V příloze přikládám to co jsme zatím vytvořil... děkuji moc za návrhy a případnou pomoc.
|
||
![]() |
||
pavelstyl ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 06.říj.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: AutoCAD Mech 2025, SolidEdgeE 2025 Stav: Offline Bodů: 229 |
![]() |
|
Co třeba takhle, není to sice úplně podle mých představ, ale snad to pomůže.
(defun prid_poly () (defun mistnost_zjisti (/ celk_obvod celk_plocha) (defun mistnost_zapis (entl naz / e eg) (if (= (cdr (assoc 2 eg)) "PLOCHA") ) ;;; Pozor, entlast za urcitych okolnosti nevraci posledni entitu (je-li jako posledni entita napr. blok s atributy nebo polyline) (setvar "ATTREQ" attrq) (command "_DDATTE" entl) |
||
![]() |
||
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6206 |
![]() |
|
Dobrý den, lisp mi po vykonání vždy vyvolá editaci atributu, místo toho aby se ukncil, co s tím? Potřeboval bych jěště vyřešit nahrazení . za ,
Šlo by to třeba přes vl-string-subst "," "." ale nevím jak to tam přesně zakomponovat....
Moc děkuji za pomoc
|
||
![]() |
||
Mantlík ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD/Map/Civil R10-> 2022 Stav: Offline Bodů: 2574 |
![]() |
|
možná to není ideální, já jsem to řešil takhle: (setq promenna1 (vl-string-subst "," "." promenna2)) ; změna tečky výšky na čárku |
||
J. Mantlík
|
||
![]() |
||
pavelstyl ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 06.říj.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: AutoCAD Mech 2025, SolidEdgeE 2025 Stav: Offline Bodů: 229 |
![]() |
|
Opravte si tento kousek kódu (výměna "." za ",")
Smažte na konci řádek (zrušení dialogu pro editacic atributů)
Pavel Štyl |
||
![]() |
||
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
|
Funguje to baječně, avšak pokud chci přikaz opakovat, tak to vymaže předchozí blok a začíná to odznova...
Přikládám poslední verzi:
|
||
![]() |
||
![]() |
|
Já jsem původně chtěl co nejvíce zachovat vašeho kódu a řešil jsem jenom to naplnění atributů hodnotami. Teď jsem to musel trošku přepsat (snad to bude pochopitelné). Pavel Štyl
|
||
![]() |
||
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
|
Děkuji moc, jsem Vám všem zavázán. Jen tak pro zajímavost jsem si zkoušel přidat do kódu ještě jednu položku atributu pro zadání a to číslo místnosti. Lisp proběhne v pořádku, ale pro aktualizaci zadaných hodnot (čísla) je nutné výkres regenerovat. Myslel jsem, že to řeší právě entupd avšak asi jsem se mýlil nebo se pletu...
|
||
![]() |
||
![]() |
|
Aha, možná jsem udělal chybku. Zkuste to entupd opravit takto:
Pavel Štyl |
||
![]() |
||
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
|
Ano, nyní to již aktualizuje avšak při nezadaní názvu místnosti (tzn. hodnoty parametru) se blok nevloží... každopádně mockrát díky za péči, kterou mi věnujete.
|
||
![]() |
||
![]() |
|
Mě to funguje tak, že pokud na výzvu "Nazev mistnosti" zadám ENTER (tzn. nezadám název místnosti), tak se blok normálně vloží. Pokud bych dal ESC, tak se program samozřejmě ukončí a blok se nevloží. Pokud vám to nefunguje ani přes ten ENTER, zkuste opravit řádek
takto
Pavel Štyl |
||
![]() |
||
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
|
Bohužel beze změny, jakmile nezadam nazev a číslo, tak se blok vubec nevloží...
|
||
![]() |
||
![]() |
|
Dejte sem váš aktuální zdroják a přesný popis toho, co na jakou výzvu zmáčknete za klávesu. Pokusím se to nasimulovat. A co máte za AutoCAD? Pavel Štyl |
||
![]() |
||
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
|
Testovano na ACADu 2005.
|
||
![]() |
||
![]() |
|
Moje úvaha: Jako řešení mě napadá jedině doplnit ten blok třeba nějakou čárou, aby vždycky bylo něco viditené. Asi to nějak souvisí s problémy typu výběr mimo obrazovku, není nalezen průsečík čárkovaných čar protínajících se v díře, šrafovaná plocha musí být na obrazovce apod. Ale to je jenom můj odhad. Pavel Štyl |
||
![]() |
||
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
|
To nevadí, i tak děkuji mnohokráte za pomoc a čas který jste mi věnoval. Zkusím to s tou čarou, přijde mi to jako nejschůdnější řešení...
|
||
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,629 sekund.