Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.092.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
Stránka 12> archiv |
Autor | |
hlucheucho ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 10.pro.2015 Lokalita: ČR (JM) Používám: AutoCAD 2015 Stav: Offline Bodů: 14 |
![]() Zasláno: 10.pro.2015 v 11:28 |
Dobrý den,
nedaří se mi vytvořit řez nebo průřez tělesa pomocí OBJPOHLED a OBJKRESLI. Pro pokusy jsem vytvořil jednoduché 3D těleso - kvádr se dvěma otvory, podobné jako ve videu http://www.cadforum.cz/cadforum/2d-prumety-a-rezy-3d-telesa-v-autocadu-tip8517 . Pohledy (nárys, půdorys) se mi podařilo bez problémů udělat. Řez nebo průřez se stále nedaří, příkaz OBJKRESLI mi napíše, že nebylo nalezeno těleso. Používám výukovou verzi AutoCAD 2015
|
|
hu
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21898 |
![]() |
Možná zkuste novější mechanismus přes příkaz
ZÁKLADNÍPOHLED.
|
|
![]() |
|
hlucheucho ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 10.pro.2015 Lokalita: ČR (JM) Používám: AutoCAD 2015 Stav: Offline Bodů: 14 |
![]() |
Můj problém s řezem to bohužel nevyřešilo.
|
|
hu
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21898 |
![]() |
Pokud oním problémem je, že nebylo nalezeno těleso, je možné, že kvádr opravdu nemáte kreslený jako těleso. Jakým příkazem jste jej vytvářel?
KVÁDR?
Příkaz ZákladníPohled mi na podobném tělese funguje: |
|
![]() |
|
![]() |
hu
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Ano, to ten výše uvedený také - stejný postup mi funguje i na tom vašem DWG.
|
|
![]() |
|
![]() |
ZÁKLADNÍPOHLED (_VIEWBASE) mi bez potíží vytvořil nárys, půdorys a bokorys. Jak na řez jsem u tohoto příkazu nepřišel. Asi mi uniká nějaká zásadní informace.
|
|
hu
|
|
![]() |
|
![]() |
Nesouvisí můj problém s omezením u výukové verze? Chtěl jsem zkusit
ROVINAPRŮŘ (_SECTIONPLANE) a přesto, že mi tento příkaz po zadání poč. písmen nabídne, po jeho zadání tvrdí "neznámý příkaz".
|
|
hu
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
To je divné. Máte opravdu AutoCAD? Ne třeba AutoCAD Architecture nebo Mechanical?
|
|
![]() |
|
![]() |
Mechanical, všiml jsem si toho až teď. Vypadá to na jeho omezení. Zkusil jsem ještě AutoCAD 2016 trial a v něm to jde.
|
|
hu
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Stačí Mechanical spustit jako holý AutoCAD - buď z nabídky tlačítka Start > Programy nebo změnou profilu (viz Možnosti). Mechanical má vlastní "pohledové" příkazy.
|
|
![]() |
|
![]() |
Spuštěn jako obyčejný AutoCAD, u řezu mi OBJKRESLI nadále tvrdí, že nenalezl tělesa. Asi výuková verze má nějaká omezení.
|
|
hu
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Funkční omezení nemá. Příkazy ZÁKLADNÍPOHLED a ROVINAPRŮŘ vám i holý AutoCAD hlásí jako Neznámý příkaz?
|
|
![]() |
|
![]() |
Oba příkazy fungují.
|
|
hu
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Jsem rád že se to vyřešilo.
|
|
![]() |
|
![]() |
ROVINAPRŮŘ nevytvoří řez - výrobní výkres s vyšrafováním, volbu, která by k tomu vedla, jsem nenašel. OBJPOHLED a OBJKRESLI toto vygenerovat mají, ale u české výukové verze AutoCAD 2015 se tak nestane. Zkoušel jsem stejný postup s angl. AutoCAD 2016 trial a příkazy SOLVIEW a SOLDRAW tento řez vytvoří tak, jak jsem podle výukového videa očekával. Na složitějším tělese se jeví, že tento řez je "vzhůru nohama" a zezadu. Bohužel nechápu, podle jakých pravidel se to řídí. Zaráží mne chování české výukové verze AutoCAD 2015. Při učení by uživatel neměl narazit na problém "našel jsem to v manuálu, ale nefunguje to". Ne každý žák, student nebo učitel si chování příkazů ověří na trial nebo dokonce plné verzi.
|
|
hu
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Nerozumím. Všechny pohledy a řezy tvoří ten výše uvedený příkaz ZÁKLADNÍPOHLED a ten říkáte že funguje. Proč tedy hledat něco dalšího? Pohled řezu vytvoříte z nějakého vybraného základního pohledu (školní verze v tom nehraje žádnou roli) - viz ribbon:
|
|
![]() |
|
![]() |
Bez návodu step-by-step na to sám nepříjdu.
|
|
hu
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
Stránka 12> archiv |
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,238 sekund.