ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Již 10.000+ CAD tipů. Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.094.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor. Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoČeské normy Inventor 2016

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
BMAJTZ Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 12.dub.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor 2017
Stav: Offline
Bodů: 10
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: České normy Inventor 2016
    Zasláno: 26.led.2016 v 13:27
Zdravím hledal jsem na netu, ale nepodařilo se mi to úplně dohledat. Vlastním studentskou verzi Inventoru 2016 a šlape naprosto perfektně, bohužel v základu neobsahuje české noormy a ty ISO se docela liší na což jsem už byl párkrát u nás v dílně při předložení výkresu upozorněn. Potřeboval bych nějakým způsoobem doinstalovat CSN normu a právě netuším jak toho docílit. Na stránkách autodesku jsem nasel Content Library 

https://knowledge.autodesk.com/support/inventor-products/downloads/caas/downloads/content/autodesk-inventor-2016-remote-content-libraries.html

a v ni v polozce Other by mely byt prave CSN normy. Po stazeni a snaze nainstalovat mi to napise ze to bez Autodesk Data Management Serveru nepude. Nekde jsem nasel ze se jedna o Vault Server. V pocitaci uz mam ale Autodesk Vault Basic a stejne to nejde. Takze jsem stahnul Vault Server Professional 

https://knowledge.autodesk.com/support/vault-products/downloads/caas/downloads/content/autodesk-vault-file-server-2016.html

ten mne ale nepusti pres instalaci. Pri zadani jmena serveru mi napise chybu ze jmeno nebylo nalezeno a nebo uz neni volne a kdyz zmacku at to ignoruje tak dale pise ze Autodesk Vault File Server cannot be installed on this operating system (mam windows 10). Nesetkal se nekdo s timto problemem? Je to sice "prkotina" ale pri navrhovani kazde nove diry a jejiho zahloubeni (coz je jedna z veci ktere se v normach lisi) se mi nechce moc kontrolovat normy se strojnickymi tabulkami zda sedi rozmery.
Zpět nahoru
Martin Madaj Zobrazit panel
ARKANCE support
ARKANCE support
Arkance Systems

Přihlášen: 05.lis.2004
Používám:
Implementujeme řešení Autodesk
Bodů: 310
Řešení Řešení
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.led.2016 v 13:17
Dobrý den,
tak jestli jsem to správně pochopil já, tak si v Design Datech (standardně c:\Users\Public\Documents\Autodesk\Inventor 2016\Design Data\) najděte soubor clearance.xls (c:\Users\Public\Documents\Autodesk\Inventor 2016\Design Data\XLS\cs-CZ\clearance.xls) a v něm si můžete normu ČSN přidat (tzn. zkopírovat jeden z existujících listů, nahoře mu nastavit pořadí řazení v rozbalovacím seznamu v okně Inventoru, upravit rozměry pro jednotlivé šrouby).

S pozdravem
Martin Madaj.
M.M.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Bodů: 21908
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.led.2016 v 13:29
Zbytečně si to komplikujete - při instalaci stačí zvolit tyto knihovny jako lokální (ne vzdálený/remote) obsah. Lze provést i opravnou instalaci a knihovny doplnit.

následně
Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - arkance.world
(podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz)
Zpět nahoru
BMAJTZ Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Používám:
Inventor 2017
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.led.2016 v 14:05
Velice se omlouvám, špatně jsem popsal svůj problém, používám Autodesk Inventor Student 2016 na Windows 10. A mám nakreslen díl s dírou pro šroub M3 na imbus a chci pro něj zápustnou díru. Dle českých norem ČSN 02 1024 

http://coptel.coptkm.cz/reposit.php?action=0&id=19818&revision=-1&instance=2

má mít díra na hlavičku šroubu průměr 6 mm a výšku 2,4 mm, samotná díra pak průměr 3,2 mm.

V inventoru ovšem tyto normy nejsou jsou zde jenom ISO, ANSI, BSI, DIN, GB, GOST a JIS normy

http://viewmold.com/Products/Technical%20Reference%20Sheet/Screw%20Fastener%20Theory%20and%20Application/DRILL%20AND%20COUNTERBORE%20SIZES.html

podle například ISO norem má mít díra na hlavičku šroubu průměr 6,5 mm a výšku 3,4 mm, samotná díra pak průměr 3,4 mm.

Připouštím, že se v těch normách úplně nevyznám (rozhodně nejsem kovaný strojař), každopádně se na mě v dílně dívají divně protože jim to nesedí s rozměry záhlubníku (DIN 373 - ČSN 22 1604)

http://www.kovonastroje.cz/Nastroje-pro-kovoobrabeni/Zahlubovani-a-ojehlovani/Zahlubniky/Pro-srouby-s-imbusovou-hlavou/HSS/Zahlubnik-6x3-2-s-vodicim-cepem-pro-zavit-M3-HSS-CSN-221604.html

, který samozřejmě sedí dle českých norem. 

Upravil BMAJTZ - 26.led.2016 v 14:09
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Bodů: 21908
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.led.2016 v 14:51
Chápu že ČSN knihovna má jiný obsah, jde o to jestli jste si ji zvolil při instalaci, popř. té reinstalaci. Nabízí vám volbu ČSN?
Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - arkance.world
(podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz)
Zpět nahoru
BMAJTZ Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Používám:
Inventor 2017
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.led.2016 v 11:13
Pri instalaci mam nasrtaveny vsechny dostupne normy:

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 2882/instalace_inventor.PNG

Co se vkladani soucasti tyce tak CSN normy v content centru mam taky, sice ne tak jak je na obrazku
nemam tam tu nabidku NORMY ale jinak je tam vidim:

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 2882/content.PNG

Ale co se tyce nastaveni Inventoru tak tam to nemam jsou tam porad jenom ty stejne normy co byly i predtim:

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 2882/normy.PNG

Nejsem si jist zda koukam na spravne nastaveni Inventoru, ale predpokladam, ze to bude prave v techto template nastavenich.
Zpět nahoru
Martin Madaj Zobrazit panel
ARKANCE support
ARKANCE support
Arkance Systems

Přihlášen: 05.lis.2004
Používám:
Vždy aktuální verze
Bodů: 310
Řešení Řešení
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.led.2016 v 13:17
Dobrý den,
tak jestli jsem to správně pochopil já, tak si v Design Datech (standardně c:\Users\Public\Documents\Autodesk\Inventor 2016\Design Data\) najděte soubor clearance.xls (c:\Users\Public\Documents\Autodesk\Inventor 2016\Design Data\XLS\cs-CZ\clearance.xls) a v něm si můžete normu ČSN přidat (tzn. zkopírovat jeden z existujících listů, nahoře mu nastavit pořadí řazení v rozbalovacím seznamu v okně Inventoru, upravit rozměry pro jednotlivé šrouby).

S pozdravem
Martin Madaj.
M.M.
Zpět nahoru
BMAJTZ Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Používám:
Inventor 2017
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.led.2016 v 13:52
Super díky to vypadá, že bude ono, kouknu na to.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 11550:iLogic: Spuštění externího procesu s parametry
Tip 8631:Mluvící iLogic pravidlo pro kontrolu materiálu součásti Inventoru (výchozí materiál).

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,336 sekund.