Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 4478 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

AutoCAD 2016 - Klasické nastavení bez Ribbonů

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Slavickova Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 31.říj.2008
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD2016
Stav: Offline
Bodů: 13
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (2) Poděkování2   Citace Slavickova Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: AutoCAD 2016 - Klasické nastavení bez Ribbonů
    Zasláno: 18.bře.2016 v 13:34
Hledáte odpověď na otázku, jak rychle přenastavit defaultní nastavení AutoCADu 2016 na klasické CAD zobrazení ovládacích menu bez Ribbonů? Níže uvádím zjednodušený sousled příkazů, které Vás snadno přivedou k vytouženému cíli. V bodě 9 popisuji také rychlou migraci pracovních prostorů, ovládacích panelů a tlačítek z předchozí verze, pro případ nemožnosti využití MIGRAČNÍCH NÁSTROJŮ.
 
1) Na pravé straně řádku pásu karet klikněte na velmi drobnou šipku na pravé straně. Objeví se Vám čtyři minimalizované stavy pásu karet. Zvolte: Minimalizovat na zobrazení karet.
Minimalizuje pás karet tak, že se zobrazují pouze názvy karet.
 
2) Do příkazového řádku CAD zadejte příkaz: Menubar . Zadejte hodnotu: 1
 
3) Do příkazového řádku CAD zadejte příkaz: -NPANEL . Zadejte hodnotu: VŠE
 
4) Povypínejte všechny nepotřebné panely a umístěte pro Vás užitečné panely na pozice, na které jste zvyklí (pozice můžete uzamknout). V panelu nástrojů: Pracovní prostory uložte Vám vyhovující rozložení např. pod názvem 2016_CAD.
 
5) Pro vypnutí nástroje VIEWCUBE - V nabídce (horní lišta) NÁSTROJE/MOŽNOSTI/3D MODELOVÁNÍ odškrtněte (změňte na nezatržené) volbu: Vizuální styl 2D drátový model
 
6) Pro zobrazení tečkovaného rastru pro modelový prostor zadejte příkaz: GRIDSTYLE . Zadejte hodnotu: 1
 
7) Zadejte příkaz: SECURELOAD . Zadejte hodnotu: 0
Načte spustitelné soubory ze všech umístění bez zobrazení upozornění. Tato možnost zachovává chování starších verzí.
 
8) Pro nastavení klasického výběrového okna při výběru myší - V nabídce (horní lišta) NÁSTROJE/MOŽNOSTI/Výběr  odškrtněte (nenechte zatržené) v sekci Náhled - NIC. Nechte volná všechna 4 zatržení. Dále v Režimu výběru odškrtněte (nenechte zatržené) Skupiny objektů a Povolit stisknutí a přetažení u objektu a pro nepravidelný výběr. Toto nastavení mi osobně nejlépe vyhovuje a vychází z klasického starého dobrého CADu.
 
9) Rychlá "MIGRACE" - přenos nastavení ze staré verze CAD např. z CADu 2015 do 2016:
(MIGRACE OVLÁDACÍCH PANELŮ, PRAC. PROSTORU A TLAČÍTEK)
a) ve starém CADu zadejte příkaz CUI
b) Přepněte panel z Vlastní na Přenos
c) Klikněte na šedou rozbalovací lištu (hlavní soubor uživatelských úprav acad.cuix) a zadejte Uložit jako...
d) Uložte kam potřebujete
e) Zapněte nový CAD2016
f) Zadejte příkaz CUI
g) Přepněte panel z Vlastní na Přenos
h) Přetáhněte Váš uložený Pracovní prostor ve starém CADu do nového (z uložené pozice)
Načtěte Váš Pracovní prostor ze starého CADu v novém...
i) Ikony (bitmapové obrázky tlačítek) je potřeba nahrát do C:/Users/.../support/Icons (2016 souborový adresář)
Složku s názvem Icons tam vytvořte, když tam není...
j) Jednu z ikon na konkrétním tlačítku otevřete v CUI rozhraní, dejte editovat a uložte pod jiným názvem a načtěte pro konkrétní příkaz pod Vaším tlačítkem. V tu chvíli se korektně zobrazí i ostatní ikony na obrazovce...
 
 
 
 
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD Civil 3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 1089
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.bře.2016 v 15:42
Pěkné slohové cvičení... (předpokládám že "abych to nezapoměla pro příště") 
Ten seznam by mohl pokračovat ještě docela dlouho. Povypínat všechny ty zpomalovače a okrášlovače dává čím dál víc práce.

- vypnutí DYNMODE
- vypnutí SELECTIONEFFECT
- vypnutí GRIPMULTIFUCTIONAL (nastav 1)
- vypnutí HPQUICKPREVIEW
- vypnutí CURSORBADGES
- vypnutí QUICKPROPERTIES na doubleclick u CUI
- vypnutí ROLLOVERTIPS
- vypnutí NAVIGATION BAR
- vypnutí INFOCENTRE
- vypnutí STARUP
- ukotvení COMMANDLINE
Zpět nahoru
Slavickova Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 31.říj.2008
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD2016
Stav: Offline
Bodů: 13
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Slavickova Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.srp.2016 v 15:26
...Jedná se o základní kroky pro úplné autocadovské stále-začátečníky...
...Musel jsem to pro ně sepsat...
 
Pro mne osobně - abych to při další migraci, při zakoupení PRONÁJMU nové licence měl za 10 minut hotovo...
...Je to jen základ...ostatní níže podepisuji a i bych něco přidal...
 
..to už je ale na vkusu každého...
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8885:Přepnutí AutoCADu Mechanical na klasickou power-editaci kót.
Tip 6864:"Expert mód" pro Inventor ribbon.
Tip 6961:Jaké funkce nefungují po přepnutí Inventoru na staré rozhraní?
Tip 8370:Klasický dialog šrafování pro AutoCAD 2011,2012,2013...
Tip 8313:Jak přepnout Inventor z ribbonu na klasické rozhraní - menu?
Tip 7895:AutoCAD mi najednou zobrazuje pouze prázdný ribbon.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,438 sekund.