Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.092.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
sjkdhdfjsdjkf ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 12.zář.2014 Lokalita: ČR (JM) Používám: Autocad LT 2015 Stav: Offline Bodů: 27 |
![]() Zasláno: 12.dub.2016 v 08:47 |
Zdravím,
marně se snažím příjít na schůdný postup exportu rozvržení v měřítku modelu - tzn. model bude 1:1 vše z výkresového prostoru adekvátně zvětšené/zmenšené. Podobně, jako kdybych na objekty ve výkresovém prostoru použil příkaz ZMĚŇPROSTOR (_CHSPACE). Doteď jsem u jednoduchých výkresů postupoval tak, že jsem použil příkaz EXPORTROZVRŽENÍ (_EXPORTLAYOUT) a potom vše zvětšil/zmenšil pomocí MĚŘÍTKO (_SCALE). Jenže exportované kóty ignorují změny měřítek ve správci kótovacích stylů, takže bylo nutné je vybrat ručně a tyto změny provést „natvrdo“ ve vlastnostech - dost neohrabané. Vlastně by mi stačilo, kdyby kóty v exportovaném rozvržení braly v potaz změnu měřítka ze stylu... Protože při použití příkazu pro obnovení kót přijdu o dodatečně přidaný text. Např. Značku průměru u přímých kót a „x45°“ u sražení. Budu vděčný za Vaše rady, děkuji. Upravil sjkdhdfjsdjkf - 12.dub.2016 v 09:05 |
|
![]() |
|
Panoch ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 08.pro.2011 Lokalita: ČR (OL) Používám: AutoCAD Stav: Offline Bodů: 43 |
![]() |
Co je prosím smyslem vašeho počínání? Rozvržení chápu jako nástroj na přizpůsobení měřítka modelu do podoby papíru. Pokud chcete naopak všechno přizpůsobit do modelu, proč to neděláte rovnou v modelovém prostoru?
|
|
![]() |
|
sjkdhdfjsdjkf ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 12.zář.2014 Lokalita: ČR (JM) Používám: Autocad LT 2015 Stav: Offline Bodů: 27 |
![]() |
Protože mám jednu modelovou sestavu, z které dělám výkresy (10 a více) s řadou detailů v různých měřítkách.
Mít celou sestavu v jednom modelovém prostoru je pro mě výhodné kvůli změnám a hromadný tisk z rozvržení je taky snadnější. Jenže se po mě chce, abych pro každý výkres dodal jedno DWG v takovém měřítku, že hlavní pohled bude 1:1. A právě děláním každého výkresu zvlášť v modelovém prostoru a zanášení změn ručně do několika souborů a různých detailů se chci vyhnout tím, že tyto jednotlivé DWG vytvořím až úplně nakonec z hotových výkresů z rozvržení. |
|
![]() |
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,438 sekund.