Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Honza Vašek ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 07.bře.2006 Stav: Offline Bodů: 19 |
![]() Zasláno: 07.bře.2006 v 12:58 |
Zdravím Vás,asi budu za blbce, protože nevím, kam by bylo nejvhodnější
zařadit můj dotaz, a vůbe... Prostě nemám zkušenost s přenosem dwg do
pdf, neni tu prosím někdo, kdo by mi poradil jak na to? Mám AutoCAD
2002.
Děkuju předem. |
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21950 |
![]() |
Potřebujete driver "pseudotiskárny", který vám pak vytvoří PDF standardním příkazem PLOT. Viz. Oficiální aplikací je Adobe Acrobat, ale existuje i řada shareware a freeware možností. Verze 2007 podporuje už přímý tisk do PDF. |
|
![]() |
|
Machacek ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (HK) Používám: BricsCAD, Cadkon MEP Stav: Offline Bodů: 720 |
![]() |
zkuste cad tip č. 611 (...Můžete použít přímý tisk (příkaz _PLOT) na pseudotiskárnu (zařízení) " stáhněte si třeba PDFCreator nebo něco podobného pak při tisku vyberete tuto pseudotiskárnu a máte požadované PDF
|
|
Jiří Macháček
BricsCAD, Cadkon MEP |
|
![]() |
|
Mantlík ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD/Map/Civil R10-> 2022 Stav: Offline Bodů: 2578 |
![]() |
Pro převod do PDF budete potřebovat nějakou virtuální "tiskárnu" - program. Ten si nainstalujete a pak už s ním budete zacházet jako s "normální" tiskárnou - nastavení papíru, okno, ....... atd. Pozor - většinou (možná, že vždycky) je nutné NEZAŠKRTÁVAT "tisk do souboru" - pak to neudělá pdf, ale něco, co se jen tak tváří Poslední dobou používám PDF redirect v.2 (freeware), kde je možné (na rozdíl od v.1) nastavit uživatelský formát papíru Z free programů je ještě možné uvést PDF995, PDF Creator, aj. Dále lze použít např. Print2PDF (Software602 - placený), případně pokud máte "plný" Adobe Acrobat, tak tam by měla být nějaká "tiskárna" přímo |
|
J. Mantlík
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6206 |
![]() |
nejlepší je na to PDFredirect, nainstaluje si tiskárnu sám, je free, česká lokalizace, umí slučovat atd.
Upravil PepaR - 07.bře.2006 v 18:33 |
|
![]() |
|
Jan Rais ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Zasloužilý člen ![]() ![]() Přihlášen: 30.zář.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: AutoCAD, Inventor Stav: Offline Bodů: 171 |
![]() |
Neumisťuje PDFredirect do vzniklého PDF souboru reklamní nápis? Sám používám program PDF995, ten vytvoří "čistý" PDF bez reklamy. |
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6206 |
![]() |
ad) reklamní nápis = mám takový dojem, že ne....
|
|
![]() |
|
Mantlík ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD/Map/Civil R10-> 2022 Stav: Offline Bodů: 2578 |
![]() |
PDF Redirect určitě žádné nápisy neumisťuje PDF995 taky ne, ale někdy dělal problém na počítačích, které nebyly napojeny na internet (protože spouští na obrazovce reklamní okna) |
|
J. Mantlík
|
|
![]() |
|
Jan Rais ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Zasloužilý člen ![]() ![]() Přihlášen: 30.zář.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: AutoCAD, Inventor Stav: Offline Bodů: 171 |
![]() |
Vyzkoušel jsem to. Reklama tam není. Jediná chyba na kráse je, že pokud se převádí text z Wordu, nebo Excelu, tak to místo znaku "ž" zobrazí čtvereček. Výkresy z CADu jsou i se znakem "ž" v pořádku. Program je rychlejší než PDF995. |
|
![]() |
|
r.vagner ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Diskutér ![]() Přihlášen: 03.bře.2005 Lokalita: ČR (HK) Používám: Cadkon RC+, MS CE ProConcrete Stav: Offline Bodů: 55 |
![]() |
tak nevim...asi jsem tupej....uz jsem zkousel novou verzi acrobatu ,redirect a pdffectory a porad mi to nejde....nezobrazuje mi to tu virtualni tiskyrnu !!! prosim pomoc...
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Nahrazování znaků s diakritikou čtverečky byl nešvar starších verzích PDFredirectu, zkuste veřrzi nejnovější. Virtuáloní tiskárna se Vám musí po nainstalování na 100% zobrazit (pokud nejste omezen právy na PC). Pkud se Vám nezobrazí v dialogu pro tisk z AutoCADu, tak je možné, že máte aktivovánu možnost, která zobrazuje pouze plotry. Ověřte prosím zda ve složce Tiskárny a faxy (Start - Nastavení - Tiskárny a faxy) je požadovaná virtuální tiskárna.
|
|
![]() |
|
r.vagner ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Diskutér ![]() Přihlášen: 03.bře.2005 Lokalita: ČR (HK) Používám: Cadkon RC+, MS CE ProConcrete Stav: Offline Bodů: 55 |
![]() |
ve slozce Tiskarny a faxy je....dokonce dvy druhy....ale uz jsem toi vyresil...delam to v Cadu 2005 ...ve 2002 to proste nejde...diky
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Tak potom může být chyba právě v tomto, že tiskárnu PDF sice použijete, ae máte nastavenu špatnou zásuvku pro vykreslování...
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,268 sekund.