Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 17950 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoRevit - Central model - Dropbox

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
joyko Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 03.lis.2013
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD2016, Revit2017
Stav: Offline
Bodů: 10
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Revit - Central model - Dropbox
    Zasláno: 27.kvě.2016 v 15:15
Zdravím, mal by som takú otázku ohľadne vytvorenia Central Modelu na dropboxe.
Chcem zo spolužiačkou robiť na jednom projekte vo dvojici na jednom súbore t.j. Centrálnom modely a my by sme si vytvorili Lokálne. Lenže nastáva tu problém. (Obaja máme študentské licencie)

Takže postupujem takto... vytvorím central model uložím ho na dropbox, následne to vypnem a dám open CM tam zaškrtnem Create local file. Ok z mojej strany hotové. Následne idem z jej PC to otvoriť dám open a create local file má síve (nevie ho zakliknúť) --> Problém.

Následne som to skúšal druhým spôsobom ako som našiel na Youtube. Že súbor CM skopírujem prepíšem názov na svoj LC samozrejme otvorím vyhodí chybu, že to je CM atď... dám zosynchronizovať a už to je vporiadku, následne z jej PC tiež skopírujem ten CM otvorím rovnaká chyba ale keď chcem dať zosynchonizovať vyhodí to chybu... 


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 52410/0EM30000000URot.jpg



Tak by som sa Vás chcel opýtať či mi viete poradiť ako vytvoriť funkčný CM cez dropbox. (Či je to vôbec možno cez študentskú verziu)

Obaja máme verziu 2017

Za akúkoľvek pomoc Vám vopred ďakujem.
Zpět nahoru
Michalkacerik Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 24.úno.2012
Lokalita: Slovensko
Používám:
Revit
Stav: Offline
Bodů: 104
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.kvě.2016 v 18:09
Cez Dropox, Google Drive....atd. je možné spolupracovať, ale sú tu určité obmedzenia. Problémom je súčasná spolupráca oboch a každý cloud nastavuje každému zapísanému súboru príznak, ktorý môže spôsobovať problémy. Najdôležitejšie pri akejkoľvek spolupráci je , že obaja spolupracujúci musia mať úplne zhodné cesty k centrálnemu súboru, ak sú cesty rôzne zobrazí sa chybové okno. Príklad PC1 má Drobox na disku C:\ s npr. s nasledujúcou cestou   C:\Drobox\Revit\Projekt  táto cesta musí byť aj na PC2 potom sa chybová hláška neobjaví.  Samozrejme cesta môže byť akákoľvek, ale obe bezpodmienečne zhodné. Na vzájomnú spoluprácu je výhodné používať program Worksharing Monitor tam vidíte aktivitu spolupracovníkov, ak by ste npr. naraz synchronizovali centrálny súbor PC2+PC2  sa tento môže nenapravitešne poškodiť a prídete o prácu a musíte ho obnoviť zo zálohy.  Vorksharing je ale len pre verziu Revit 2016 v tej aj doporučujem z dôvodu stability pracovať. R2017 je dobré používať až po servisých balíčkoch. Na vzájomnú spoluprácu je možné využiť aj iné spôsoby, celú problematiku podrobne rozoberám v blogoch na  http://bim-forum.blogspot.sk/2015/09/uvod-do-medziodborovej-spoluprace-v.html a v ďalších blogoch na tomto fóre. Ak by sa nedarilo vyhľadajte na SKYPE meno Michal Káčerik pokusim sa pomôcť.
Zpět nahoru
Michalkacerik Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 24.úno.2012
Lokalita: Slovensko
Používám:
Revit
Stav: Offline
Bodů: 104
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.kvě.2016 v 09:02
Vrátil som sa k vlastným poznámkam s pred pár rokov , keď som skúšal rôzne možnosti Cloudov  na využitie pre zdielané uložisko centrálneho súboru. Je to skôr na blog ako na krátky príspevok. Len na úvod Drobox na ktorom má byť umiestnený spoločný centrálny súbor musí byť spoločný Drobox s jednotnou e-mailovou adresou t.j. obaja sa musíte prihlásiť k rovnkému účtu Drobox-u a následne je potrebné vytvoriť npr. pomocou programu Visual Subst virtuálny disk a priečinky a tam umiestniť centrálny súbor cez sieťovú cestu (nie priečinkovú) s identickými prístupovými cestami na oboch počítačoch. Zdielanie centrálneho súboru viacerými uživateľmi má svoje pravidlá, ale aj obmedzenia. Lokálny súbor trvalo komunikuje s centrálnym ak vypadne internet nie je prístup k pracovným zošitom, prácu je potrebné rozdeliť tak aby ste nepracovali na rovnakom objekte, lebo vo vlastníctve (používať ho)  ho môže mať len jeden.....atd.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8143:Revit chyba: Čára je příliš krátká
Tip 11962:Chyba: Prvek nelze upravit. Byl smazán v centrálním modelu.
Tip 12621:Jak zadat rozměry v Revitu v jiných jednotkách?
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 10050:Jak ukládat z AutoCADu či Inventoru na Dropbox, Google Drive či OneDrive?
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 1,180 sekund.