Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.092.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Stanly001 ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 06.bře.2010 Lokalita: ČR (ZL) Používám: AutoCAD, ArchiCAD Stav: Offline Bodů: 8 |
![]() Zasláno: 08.čer.2016 v 08:15 |
Dobrý den,
měl bych takový dotaz. V bývalé práci jsem používal Acad2015 a v pohodě, ale nyní mám 2017 a nedokážu si tam poradit s jednou zásadní a určitě jednoduchou věcí. Pokud mám nakreslený nějaký objekt nebo jen čáru, to je docela jedno a chci to kopírovat, označím, kopírovat, vložit, tak mi to po potvrzení vložení objekt otiskne na pozadí jako by tmavě. Všechny barvy ztmavnou. V podstatě jako kdybyste ve photoshopu nastavili průhlednost na 50%. Pokud chci aby měl plnou barvu, tak musím jednotlivé objekty kousek po kousku nakopírovat vlastnosti objektu. Vůbec nevím kde může být problém. Jestli se to kopíruje do nějaké jiné vrstvy... Moc děkuji za radu Standa
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21898 |
![]() |
Ztmavené jsou implicitně hladiny s příznakem "uzamčená". Ale také to může být jen nekompatibilní grafikou.
|
|
![]() |
|
Stanly001 ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 06.bře.2010 Lokalita: ČR (ZL) Používám: AutoCAD, ArchiCAD Stav: Offline Bodů: 8 |
![]() |
Už jsem na to přišel. Bože nechápu proč to tak je v defaultu nastavené, ale pokud nemám nic označeno a kliknu nahoře v nabídce na více vlastností, tam kde je třeba "kopírovat vlastnosti" a nastavení hladin, tak je tam "průhlednost", která byla nastavena na 88%. Takže potom vše co jsem kopíroval nebo vytvořil bylo na danou průhlednost 88%.
S.
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21898 |
![]() |
To rozhodně defaultně nastavené není - buď to tak máte v konkrétním výkresu nebo v přenastavené šabloně.
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,430 sekund.