ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.098.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Registrujte se na konferenci CADfórum 2025 - automatizace navrhování
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenovýkres z macrostationu

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Aranar Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 07.pro.2005
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
AutoCAD LT2009 CZ
Stav: Offline
Bodů: 54
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: výkres z macrostationu
    Zasláno: 16.bře.2006 v 08:01

Mám jako podklad výkres exportovaný z macrostationu a pokaždé když se snažím změnit typ čáry ve správci hladin, tak mi Autocad (LT2005) spadne. Měl jsem od stejného dodavatele podklady ve stejném rozsahu a nikdy se mi to nestalo. Také jsem si nechal podklad poslat znovu vyexportovaný, ale dělá to stále. Zkoušel jsem výkres uložit do dxf nebo do starší verze a nic nefunguje. Může mi někdo, prosím, poradit co s tím?

Chyba:

An unhandled exception has occurred a component in your application. Click continue and aplication will ignore this error and attempt to continue.

See the end of this message for details on invoking
just-in-time (JIT) debugging instead of this dialog box.

************** Exception Text **************
System.Runtime.InteropServices.SEHException: External component has thrown an exception.
   at acedLinetypeDialog(AcDbObjectId , Boolean , SByte** , AcDbObjectId* )
   at Autodesk.AutoCAD.ApplicationServices.Dialogs.ChooseLinetypeD ialog(ObjectId& result, Boolean includeByLayerByBlock, ObjectId current)
   at Autodesk.AutoCAD.LayerManager.LinetypePropertyEditor.ShowDia log(IWin32Window owner, Object& valueBeingEdited)
   at Autodesk.AutoCAD.LayerManager.DialogPropertyEditor.Edit(IWin 32Window owner, Object& current)
   at Autodesk.AutoCAD.LayerManager.LayerGridBaseColumn.EditValue( CurrencyManager dataSource, Int32 rowNum, Boolean mouseUp)
   at Autodesk.AutoCAD.LayerManager.LayerGrid.EditValue(DataGridCo lumnStyle col, Int32 row, Boolean multiple, Boolean mouseUp)
   at Autodesk.AutoCAD.LayerManager.LayerGrid.OnMouseUp(MouseEvent Args e)
   at System.Windows.Forms.Control.WmMouseUp(Message& m, MouseButtons button, Int32 clicks)
   at System.Windows.Forms.Control.WndProc(Message& m)
   at Autodesk.AutoCAD.LayerManager.BaseGrid.WndProc(Message& m)
   at System.Windows.Forms.ControlNativeWindow.OnMessage(Message&a mp; m)
   at System.Windows.Forms.ControlNativeWindow.WndProc(Message& ; m)
   at System.Windows.Forms.NativeWindow.Callback(IntPtr hWnd, Int32 msg, IntPtr wparam, IntPtr lparam)

************** Loaded Assemblies **************
mscorlib
    Assembly Version: 1.0.5000.0
    Win32 Version: 1.1.4322.2032
    CodeBase: file:///c:/windows/microsoft.net/framework/v1.1.4322/mscorli b.dll

Michal
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2022
Bodů: 2578
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.bře.2006 v 08:26

Předpokládám, že jste výkres dostal v DWEG.

Zkuste si výkres vyžádat v DXF a pokud to nepůjde načíst, tak zkuste "zlobivé" čáry přímo v DXF (je to textový soubor) změnit např. na CONTINUOUS a pak to zkuste načíst do acadu

Další možností je převést z DGN na DWG v Mapu, LDD nebo Civilu - pokud máte možnost.

J. Mantlík

Zpět nahoru
Aranar Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Používám:
AutoCAD LT2009 CZ
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.bře.2006 v 09:31

Výkres jsem dostal v dwg. Když ho zkusím vyexportovat do dxf, tak se mi při otvírání zobrazí hláška

Neplatný nebo neúplný DXF soubor -- výkres zrušen

Zkusim si stáhnout ten civil

Michal
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2022
Bodů: 2578
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.bře.2006 v 09:57

Asi jste to nepochopil přesně - vyžádejte si DXF od dodavatele toho souboru DWG (microstation to umí) - a nenechte si tvrdit, že to nejde ....

Chyba je někde ve struktuře DWG, proto ten export v acadu

Civil, Map, ani LDD si nestáhnete - jskou to vertikální produkty Autodesku nad Academ - něco jako např. Architectural desktop. Maximálně si můžete nechat poslat zkušební časově omezenou verzi na CD

Pokud se cesta přes DXF a jeho úpravu nepovede, nikoho s výše uvedenými programy v okolí nenajdete a soubor nebude velký, pošlete mi DGN na níže uvedenou adresu, zkusím ho převést.

doprava@ppu-babtie.cz

J. Mantlík

Zpět nahoru
Aranar Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Používám:
AutoCAD LT2009 CZ
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.bře.2006 v 11:36
Nejdřív zkusím vyždímat tu situaci z dodavatele. Moc Vám děkuji, kdyžtak se ozvu.
Michal
Zpět nahoru
Radim Cech Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Autodesk Civil 2020
Bodů: 848
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.bře.2006 v 20:13
Sežeň te si Bentley Redline, třeba přes toho dodavatele výkresů, pokud je to spolupracující firma. Ten Vám převede DGN do DWG a DWG do DGN spolehlivě a bez problémů.
R.C.

OSTRAVA
Zpět nahoru
Buba Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 05.říj.2005
Lokalita: Slovensko
Používám:
AEC Collection
Bodů: 1692
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.bře.2006 v 08:44
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 12576:VIPExport seznamu výkresů z vrcholové sestavy (iLogic, Excel).
Tip 2124:VIPJak změnit měřítko výkresu pouze v jedné ose (jen X, jen Y, jen Z)?
Tip 11829:VIPKopírování načrtnutého pohledu z jednoho výkresu do druhého (iLogic).
Tip 11458:VIPJak do výkresových kót doplnit názvy parametrů z modelu Inventoru?
Tip 9908:VIPZkreslené a posunuté texty v DWF/PDF výstupech z Vault JobServer.
Tip 9329:VIPSnadné odstranění pozůstatků typů čar vnesených z DGN.

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,227 sekund.