Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 18228 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoACLT 2017 - pomalý start aplikace

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Petr_K. Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 30.čer.2011
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
ACLT 2022
Stav: Offline
Bodů: 31
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: ACLT 2017 - pomalý start aplikace
    Zasláno: 20.čvc.2016 v 10:25
Zdravím,
docela by mě zajímalo zda někdo z kolegů nemá podobnou zkušenost. Po instalaci ACLT 2017 se podstatně prodloužila doba náběhu aplikace do použitelné podoby. Kontaktoval jsem dodavatele a řešili jsme to s ním a následně s Autodeskem. Trochu se to zlepšilo, ale stále to nebylo jako u ACLT 2016. Zjistili jsme že je tu konflikt mezi ACLT a antivirem - konkrétně AVG. To zlepšení pod W7 i W10 nastalo po odinstalaci AVG z W7 resp. neinstalaci AVG na W10. Nicméně stále to nebyl vzhledem k parametrům PC žádný zázrak.
Následně při instalaci další licence na PC stejných parametrů jsem podrobně prošel instalační možnosti v rubrice Instalovat nástroje a pomůcky a zde je možnost instalace produktu "Network licence manager". Vzhledem k tomu, ža naše licence jsou trvalé, žádný pronájem jsem usoudil, že tento produkt asi není tak úplně nutný a jeho instalaci jsem zrušil. Dostavil se kladný výsledek, subjektivně bych řekl, že ACLT nabíhá výrazně rychleji než u první instalace.
Na původní instalaci jsem provedl reinstal, zmíněný produkt také neinstaloval a i tento ACLT 2017 se zrychlil.
Chtěl bych proto vědět zde někdo z uživatelů ACLT 2017 nemá podobnou zkušenost, nebo je to jen náš lokální problém či komplikace. A možná by nebylo od věci kdyby při instalaci člověk získal trochu víc informací o daném dílu SW, který může a nemusí instalovat. Soubor "read me" obvykle málokdo pročítá a kdo ví zda se tam něco podstatného dovíte kromě HW požadavků. 
A ještě jedna otázka. Opět zcela subjektivně mám pocit, že se ACLT 2017 zpomalil. Konkrétně v přechodech z modelového do výkresového prostoru je tam vždy viditelná časová prodleva, která u dřívějších verzí nebyla. A HW skladbou by to být nemělo (I5 3,3 GHz, SSD 250 GB, 16 GB paměť, pouze grafika je starší, ale ve své době slušná AMD HD 6870 1GB paměť DDR5, pravda necertifikovaná).
Takže otázka zní - má někdo podobnou zkušenost či pocit, nebo je to jen náš problém.
Děkuji za případné poznatky uživatelů.
Petr_K.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8119:VIPZrychlení startu systému po instalaci CAD aplikace či problém s texty.
Tip 5921:VIPŘešení problému pomalého nabíhání AutoCADu 2008, 2009, 2010.
Tip 4728:VIPAutoCAD na delší dobu zamrzne při spouštění.
Tip 11071:Služba Infrastructure Map Server 2017 se ihned zastaví.
Tip 11229:Mohu používat AutoCAD LT 2015/2016 na MacOS Sierra?
Tip 12941:VIPAplikace se po havárii významně zpomalí. Proč? Jak ji opět zrychlit?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,422 sekund.