Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 3122 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

odvozená součást - aktualizace

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
simunek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 03.bře.2014
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Inventor 2018 Professional
Stav: Offline
Bodů: 289
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace simunek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: odvozená součást - aktualizace
    Zasláno: 12.srp.2016 v 11:07
Dobrý den,

kreslím přípravek v Catii (kvůli plochám), tam ale pro změnu nemám modul pro plechy.
Takže bych potřeboval načíst Catia soubor a potom s ním dále pracovat v Inventoru.
Co jsem viděl tak v Inventoru 2016-2017 asi diky AnyCAD není problém.

Je ale možné řešení v Inventoru 2014?

Narazil jsem na následující problém:
Catia soubor načtu bez problémů, uložím jako ipt.
Otevřu nový soubor a do něj dám Odvodit uložený ipt. Zatím fajn.
Problém ale je když bych catia soubor dále potřeboval upravit, tzn. změnil bych ho.
Otevřu upravený catia soubor a opět uložím jako ipt pod stejným názvem tzn. přepíšu původní.
Když ale otevřu soubor s odvozením tak Inventor pozná že to není ten samý soubor a nepovolí ho otevřít.

V podstatě bych tedy potřeboval zda lze změnit odkaz na odvozený soubor.

Zkoušel jsem to i přes příkaz Importovat. Tam je to vůbec ztracený protože importem se načte geometrie ale není tam link na importovaný soubor, takže když ten se změní tak Inventor to nezajímá.


Předem díky za rady

Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1253
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (2) Poděkování2   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.srp.2016 v 11:17
To už asi nepůjde:( taky jsemto zkoušel a nelze nahrazovat soubory importovaných dílců:( < id="foxcub_translator_popup_win" style="visibility:;width:0px;height:0px;border:0;padding:0;">
program si neumí říct tady je úprava to je původní:(
Zpět nahoru
Jiri.Dostal Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 03.bře.2011
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
INV 2014, MCAD 2014, Vault 2014 Pro
Stav: Offline
Bodů: 443
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Jiri.Dostal Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.srp.2016 v 13:17
Ve verzi 2014 to ještě nejde. Zrovna před chvílí jsem se potýkal tím samým problémem.
 
Dělám to tak, že importované ipt odvozuji do "svého" ipt a přeruším vazbu. Když chci novou verzi importovaného modelu, tak odvozeni smažu a vytvářím novou. Naštěstí většinou nepotřebuji takto importovaný model dál upravovat. A v sestavě, pokud je to jen trochu možné, nevazbím na entity modelu, ale jen na výchozí roviny.
Zpět nahoru
Petr Klimeš Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 05.led.2015
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor, AutoCAD
Stav: Offline
Bodů: 265
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Petr Klimeš Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.srp.2016 v 13:30
Dobrý den,

nahrazovat základní komponentu odvozené součásti za zcela jinou bohužel v této verzi nelze. Možné je pouze nahrazení za komponentu, která vznikla z původní základní komponenty. Tedy mohu nahradit komponentu A za A1 nikoli za B.
Zpět nahoru
simunek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 03.bře.2014
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Inventor 2018 Professional
Stav: Offline
Bodů: 289
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace simunek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.srp.2016 v 13:31
No tak zdá se že tedy řešení v 2014 není Cry 
(Plánujeme sice přechod na pronájem tudíž aktuální verzi ale to potrvá a já to potřebuji řešit teď)

Protože Catii nemám rád (až na plochy) tak jsem myslel že si udělám jen to nutné minimum v Catii a zbytek pohodlně v Inventoru.
Bohužel se zdá že to budu muset udělat naopak. Dotáhnout to v Catii a v Inventoru udělat jen rozviny plechůCry
Zpět nahoru
simunek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 03.bře.2014
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Inventor 2018 Professional
Stav: Offline
Bodů: 289
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace simunek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.srp.2016 v 13:34
Původně odeslal(a) Petr Klimeš Petr Klimeš napsal(a):

Dobrý den,

nahrazovat základní komponentu odvozené součásti za zcela jinou bohužel v této verzi nelze. Možné je pouze nahrazení za komponentu, která vznikla z původní základní komponenty. Tedy mohu nahradit komponentu A za A1 nikoli za B.

Pane Klimeši no já bych řekl že chci nahrazovat A1 za A ale nechodí mi to.
"A1" je v mém případě upravená "A". Ovšem problém asi je že A i A1 jsou importované Catia soubory
Zpět nahoru
Petr Klimeš Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 05.led.2015
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor, AutoCAD
Stav: Offline
Bodů: 265
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Petr Klimeš Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.srp.2016 v 13:37
Původně odeslal(a) simunek simunek napsal(a):

Původně odeslal(a) Petr Klimeš Petr Klimeš napsal(a):

Dobrý den,

nahrazovat základní komponentu odvozené součásti za zcela jinou bohužel v této verzi nelze. Možné je pouze nahrazení za komponentu, která vznikla z původní základní komponenty. Tedy mohu nahradit komponentu A za A1 nikoli za B.

Pane Klimeši no já bych řekl že chci nahrazovat A1 za A ale nechodí mi to.
"A1" je v mém případě upravená "A". Ovšem problém asi je že A i A1 jsou importované Catia soubory


U Vás pane Šimůnku je problém v tom, že při dalším exportu z Catie Vám nevzniká A1 ale B... Snad Vám tedy pořídí novou verzi co nejdřív. Smile
Zpět nahoru
simunek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 03.bře.2014
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Inventor 2018 Professional
Stav: Offline
Bodů: 289
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace simunek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.srp.2016 v 13:42
Toho jsem se bál, že napíšete že vzniká B a ne A1 Smile

No musím to brát pozitivně, alespoň mám další argument pro přechod na novou verziWink

Každopádně děkuji za pomoc všem
Zpět nahoru
martincihak Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 10.čvc.2012
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Inventor2013, AutoCAD2013
VIP
Stav: Offline
Bodů: 98
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace martincihak Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.úno.2017 v 13:39
Zdravím a pozdravuji,
mám dotaz na provázání AI s Vaultem.
Když si z vaultu stáhnu již schválený díl a ten chci vložit jako odvozenku do nového dílu. AI po mě chce uložit i tu odvozenku. Což já nechci, lze toto nějak obejít? Myslím to, že odvozená součást se nebude chtít přepisovat?
Děkuji za odpověď
Zpět nahoru
simunek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 03.bře.2014
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Inventor 2018 Professional
Stav: Offline
Bodů: 289
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace simunek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.úno.2017 v 14:50
No to je myslím pravda. Zřejmě se do toho zdroje pro odvození zapisuje kam se odvozuje. S tím asi moc nenaděláte. Napadá mě jen ten zdroj si zkopírovat a odvozovat pak tuto kopii. To ale pak neřeší problém pokud se Vám původní zdroj změní, protože v tom novém díle budete odvozovat na jeho kopii. 
Pavel Šimůnek
Zpět nahoru
Jiri.Dostal Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 03.bře.2011
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
INV 2014, MCAD 2014, Vault 2014 Pro
Stav: Offline
Bodů: 443
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jiri.Dostal Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.úno.2017 v 07:03
Do odvozované součásti se zapisuje, že byla odvozena (něco jako příznak "exportovat" v parametrech). Děje se to pouze při prvním odvozování. Pokud budete ze součásti odvozovat opakovaně, již se do ní nezasahuje. Je to důležité pro aktualizace odvozenin po změně "vzorové" součásti.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 8631:Mluvící iLogic pravidlo pro kontrolu materiálu součásti Inventoru (výchozí materiál).
Tip 3289:VIPOdvození součástí s nestejnoměrným měřítkem X/Y/Z v Inventoru.
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 11550:iLogic: Spuštění externího procesu s parametry


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,844 sekund.