Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 5227 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Dynamický odkaz na kotovanie

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
thrym Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 29.led.2016
Lokalita: Slovensko
Používám:
draftsight
Stav: Offline
Bodů: 3
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace thrym Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Dynamický odkaz na kotovanie
    Zasláno: 17.srp.2016 v 10:26
Potreboval by sem poradit, ako je možné v CADe (DraftSight) spravit odkaz na inú kótu.
konkrétny príklad:
mám zakreslenú dlhú zostavu v metroch v mierke 1:1 a na koncoch sú detaile v milimetroch. Ak dám potom tlačiť v mierke 1:25, nie sú vidieť detaile. Potrebujem do upraveného výkresu natiahnuť údaje kotovania z iného výkresu, aby som nemusel manuálne prepisovať každú kótu. Ako je to možné spraviť?
ďakujem,
Zpět nahoru
Ondřej Urban Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 06.úno.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCad Architecture 2015, AutoCad 2015
Stav: Offline
Bodů: 152
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Ondřej Urban Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.srp.2016 v 09:37
Co použít "poznámky", pak se Vám to vizuelně zvětší,
ale jestli to umí i ten "DraftSight" netuším ....
 
pěkný den
Ondřej Kurkan Urban
PERI, spol. s r.o.
http://www.peri.cz

WIN 7/64, Xeon 2,8GHz,16GB, Quadro 4000,2x24"
ACA 2015
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Stav: Offline
Bodů: 5820
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PepaR Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.srp.2016 v 21:42
Dobrý večer, 

DraftSight poznámky umí od verze 2016.
PepaR
Zpět nahoru
thrym Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 29.led.2016
Lokalita: Slovensko
Používám:
draftsight
Stav: Offline
Bodů: 3
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace thrym Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.srp.2016 v 15:04
stale sa ale jedna iba o staticku poznamku, ktora nie je prepojena s inou kotou. Je mozne, ze odkaz na inú kotu v AutoCADe neexistuje.
Zpět nahoru
flesar Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 15.lis.2005
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
AIP 2009
Stav: Offline
Bodů: 624
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace flesar Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.srp.2016 v 14:59
Ať už se jedná o Autocad nebo Draftsight, zkusil bych například vytvořit detail. Nejlépe ještě při využití modelového a výkresového prostoru.

Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8100:Textová popiska asociativní s pohledem.
Tip 5792:Nastavení úhlů trasování.
Tip 4464:Textový odkaz s obloučkem.
Tip 2320:Jak automaticky přidávat odkazy/popisy do vkládaných symbolů?
Tip 413:Jak vytvořit textovou poznámku s několika odkazovými čarami?
Tip 10760:Proč atribut dynamického bloku nereaguje na stav viditelnosti?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,172 sekund.