Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 4132 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Okno "Vítejte" v ACAD2013

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
koutnak Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 20.bře.2006
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
ACAD 2013; Cadkon+ MEP 2017
Stav: Offline
Bodů: 461
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace koutnak Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Okno "Vítejte" v ACAD2013
    Zasláno: 17.srp.2016 v 20:23
Přeinstalovával jsem si celé PC (přechod na Win10) a po spuštění AutoCADu 2013 se mi teď vždy zobrazí okno Vítejte. Rád bych toto potlačil, ale nedaří se mi zjistit jak. Z dřívějších instalací (možná i z dřívějších verzí ACADu) si pamatuji , že v tomto okně bylo možné zatrhnout volbu jestli se má toto okno příště otevřít, ale teď tam tu volbu nemám.
Prosím o radu.
Radim Koutňák
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16467
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.srp.2016 v 20:39
Mělo by mít zaškrtávátko "Příště nezobrazovat" popř. se dá vypnout nastavením (viz Příbuzný tip 9580), ale může se to chovat nestandardně, protože AutoCAD 2013 není kompatibilní s Windows 10.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
koutnak Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 20.bře.2006
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
ACAD 2013; Cadkon+ MEP 2017
Stav: Offline
Bodů: 461
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace koutnak Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.srp.2016 v 21:22
Uváděné nekompatibility ACAD2013 v Win10 jsem si vědom. Testoval jsem si cca 14 dnů funkčnost všech mnou užívaných programů pod Win10 (naklonoval jsem si disk s Win7 a provedl upgrade OS) a s výjimkou dvou nedůležitých programů bylo vše bez problémů funkční. Proto jsem provedl čistou instalaci Win10 a všechny užívané programy znovu nainstaloval, bez případných přenosů nastavení, které některé programy umožňují, abych měl opravdu vše čistě/nově nainstalované (samozřejmě jsem si pro všechny případy nechal v záloze disk s původní instalací Win7).
Vše funguje, vč. AutoCADu 2013. Jediným problémem s AutoCADem je ono chybějící zaškrtávátko "Příště nezobrazovat"  v okně "Vítejte". Bohužel, ani úprava v registrech dle tipu 9580 nevede k výsledku. Zkusím ještě PC restartovat, jestli se to pak nezmění.
Tak restart nepomohl, hodnota klíče LaunchNFW se po restartu zase vrátila na původní hodnotu 1. Jestli to bude jediná nekompatibilita ACAD2013 s Win10, tak to beru.

Upravil koutnak - 17.srp.2016 v 21:49
Radim Koutňák
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16467
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.srp.2016 v 21:40
Nekompatibility mohou být menší (různá takováto "zaškrtávátka"), ale i větší - licence, tisk, propojení s Excelem, síť.disk, grafika. Pokud ale máte ověřené, proč ne.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
koutnak Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 20.bře.2006
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
ACAD 2013; Cadkon+ MEP 2017
Stav: Offline
Bodů: 461
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace koutnak Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.lis.2016 v 12:32
Jedna zajímavost:
Pořizuju si nové PC, ve kterém chci použít svůj stávající SSD, který tedy musím poslat "výrobci". Proto jsem si musel tento systémový disk naklonoval na HDD. Je to sice teď všechno pěkně zdechlé, ale kupodivu se na vítacím okně ACAD2013 zase objevuje zatržítko "Zobrazit při spuštění", které se mi po přechodu na Win 10 přestalo zobrazovat. Hardware (až na tu výměnu SSD -> HDD) je stále stejný.
Radim Koutňák
Zpět nahoru
kvapil_dc Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 10.led.2014
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD ecscad 2014 R2
Stav: Offline
Bodů: 210
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace kvapil_dc Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.lis.2016 v 12:53
A co zkusit na danou položku v registru dát oprávnění pouze číst?
ecscad 2014 R2 - Autodesk to neopraví, protože to prodal MUMu a MUM to neopraví, protože tuto verzi nevytvořil.

Proč se nám zákazníci smějí, že používáme ecscad???
Zpět nahoru
koutnak Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 20.bře.2006
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
ACAD 2013; Cadkon+ MEP 2017
Stav: Offline
Bodů: 461
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace koutnak Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.lis.2016 v 15:10
Dobrý nápad. A vy víte kterou položku registru upravit? Já nejsem znalec registrů. Dokážu je ale upravit, když vím co konkrétně :-).
Radim Koutňák
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Stav: Offline
Bodů: 5827
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PepaR Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.lis.2016 v 15:29
Měla by to být položka LaunchNFW, kterou nastavíte na hodnotu 3 (Autodesk Knowledge Network).
PepaR
Zpět nahoru
koutnak Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 20.bře.2006
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
ACAD 2013; Cadkon+ MEP 2017
Stav: Offline
Bodů: 461
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace koutnak Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.lis.2016 v 16:17
Díky, to už je konkrétnější návod. Teď si navíc uvědomuju, že je to popsáno i v tipu 9580, na který mě už dříve upozorňoval p.Michl.
Pozoruhodné je to, že když jsem měl jako systémový disk SSD, nezobrazovalo se v uvítací obrazovce ani okénko k (ne)zatržení ani ten text "Zobrazit při spuštění" a ani se to tou editací registrů nedalo změnit - hodnota klíče se vždy vrátila na 1. Zato teď, po přesunutí systému (naklonováním) na HDD se zobrazuje jak to zatržítko, tak se to dá změnit v registrech (a zůstane to změněné). Tak jsem zvědav, jak se to bude chovat na novém PC.
Radim Koutňák
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 9580:Jak vypnout uvítací obrazovku AutoCADu 2013/2014?
Tip 9411:Jak vypnout ztlušťování čar při náhledu výběru objektů oknem.
Tip 8895:Volba jednotek - palce/mm - v Inventoru.
Tip 8592:Vypnutí dynamického náhledu při změně vlastností objektů.
Tip 9622:VIPNáhodné zasekávání AutoCADu, chyba WSCommCntr4.exe
Tip 7979:Lokální Help místo okna Autodesk Exchange online.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,270 sekund.