Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 8544 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Inventor rozpiska a a filtrovanie

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
DM1 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 14.čer.2015
Lokalita: Slovakia
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 26
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace DM1 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Inventor rozpiska a a filtrovanie
    Zasláno: 21.srp.2016 v 17:00
Zdravim vsetkych,
potreboval by som poradit pri praci v rozpiske. V module .ipt resp. .iam mam nadefinovane uzivatelske vlastnosti napr. 1,2,3 a A,B,C. Tieto vlastnosti sa nachadzaju aj v rozpiske ale potreboval by som ich nejakym sposobom filtrovat tak aby som ich mal v rozpiske zobrazene zvlast 1,2,3 a zvlast A,B,C a jednoduchym sposobom ich zobrazenie prepinal. Vdaka. 
Zpět nahoru
Petr Klimeš Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 05.led.2015
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor, AutoCAD
Stav: Offline
Bodů: 265
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Petr Klimeš Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.srp.2016 v 17:56
Dobrý den,

mohl by jste prosím pro názornost přiložit nějaký screen s nástinem řešení ?

Děkuji
Zpět nahoru
DM1 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 14.čer.2015
Lokalita: Slovakia
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 26
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace DM1 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.srp.2016 v 14:34
Dobry den, prikladam screen z rozpisky. Ako mozete vidiet je tam 6 uzivatelskych vlastnosti a to 1,2,3,A,B,C. V realnej rozpiske mam tych vlastnosti celkovo asi 30 co je dost vela v jednom riadku za sebou. Preto by som to potreboval nejakym sposobom rozdelit aby sa mi v jednom pripade zobrazovali len vlastnosti 1,2,3 a pri nejakom "prepnuti" len vlastnosti A,B,C. Dakujem


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 63524/Snímka_2016-08-29_14-33-21.JPG


Zpět nahoru
Petr Klimeš Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 05.led.2015
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor, AutoCAD
Stav: Offline
Bodů: 265
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Petr Klimeš Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.srp.2016 v 14:52
Dobrý den,

přepínat tyto sloupce, asi jednoduše nepůjde, nicméně můžete si nastavení v různých variantách vyexportovat a pak, vždy podle potřeby, naimportovat aktuálně potřebnou variantu. 
Zpět nahoru
rys-kt4 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 21.lis.2011
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor, PDSU 2016
Stav: Offline
Bodů: 141
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace rys-kt4 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 31.srp.2016 v 18:30
Dobrý den, napadl mne, možná hloupý, ale trochu podobný postup:
Pokud vás zajímá rozpiska/kusovník ve výkresu, tak jsem si dělal něco podobného pro normy ČSN, DIN a ISO, kde jsem potřeboval vždy trochu odlišný vzhled a obsah kusovníku při jejich přepnutí jako aktivní normy.
Pokud tedy pracujete pouze v jedné normě, např. ČSN, zkuste toto:
- výkres/správa/editor stylů => zkuste si vytvořit kopii aktivní normy, např. ČSN vyexportovat a zpět naexportovat jako třeba ČSN2 (zatím nevyzkoušeno - upravoval jsem si stávající lokální normy).
- v každé normě (zachovají se všechny ostatní styly) si pak editorem stylů vytvořte/upravte požadovaný kusovník, kam do sloupců vložíte vaše uživatelské iVlastnosti čtené z modelu (před tím je dobré umístit nějaký pohled dílu s danými parametry/iVlastnostmi do výkresu, aby ste je pak při nastavování v kusovníku našel, pak si vytvoříte výkresovou šablonu)
- v novém výkresu si pak následně změníte aktivní normu, ČSN/ČSN2, podle toho, jakou sadu parametrů/iVlastností budete potřebovat
- nebo si můžete rovnou vytvořit odlišné přednastavené výkresové šablony *(1).idw, *(2).idw, tam pak kopie normy (ČSN2) vůbec být nemusí a můžete si upravit rovnou tu základní.
Snad to půjde..., pokud jsem problém pochopil správně
Jan Binder
Zpět nahoru
Jiri.Dostal Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 03.bře.2011
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
INV 2014, MCAD 2014, Vault 2014 Pro
Stav: Offline
Bodů: 431
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jiri.Dostal Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.zář.2016 v 10:43
Pokud by šlo jen o zobrazování různých sloupců v kusovníku na výkresu, tak se to dá udělat pomocí různých stylů kusovníku (jak naznačuje kolega Binder).
To se dá udělat několika způsoby, jeden je naznačen výše. U nás využíváme různé styly zobrazení kusovníku (jsou zobrazeny různé počty sloupců, podle aktuální potřeby). V jedné šabloně máme nadefinováno více stylů kusovníku a přepíná se jednoduše na kartě Poznámka -> Formát -> Styl, pokud je potřeba použít jiný styl než je nastaven jako výchozí.
Cest může být i více, záleží na tom, jakým způsobem pracujete a co potřebujete mít jako výsledek.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 11550:iLogic: Spuštění externího procesu s parametry


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,406 sekund.