Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 6784 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Svahovky

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD Civil 3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 1130
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Svahovky
    Zasláno: 22.srp.2016 v 11:42
Zdravím, nějaké poznatky z krátkého užívání k zamyšlení

drobnosti k opravě, vylepšení
- oprava UNDO funkce - sdružení do jednoho UNDO kroku. Jak může i zrušení funkce tlačítkem Cancel udělat 26x Groups of Commands? Nemluvě o třeba 400 Groups na nějakém trochu delším úseku
- držení předchozích nastavených hodnot
- doplnění zašktávátka "Rozbij po dokončení návrhu"
- doplnění možnosti nastavení procentního maxima pro délku krátké čárky (např. délka 1,5 m, max však 40% délky dlouhé čárky)

no a zásadnější...
pro náspy jsou výsledky vcelku dobré. Zářezy jsou však skoro nepoužitelné, chtělo by to aby pro zářezy šlo zvolit jako řídící křivku tu dolní, která je více rovnoběžnější s komunikací. Za současného stavu je skoro lepší udělat místo zářezu násep, rozbit a překopat to manuálně (tohle si dávám za úkol, na to napsat jednoduchou utilitku). Je to výrazně hezčí, není tam tolik chyb, a taky se to nechá udělat tak, aby svahovky ležely přímo naproti sobě (příkop)

Předem děkuji za zvážení.

EDIT: Úkol splněn. Jestli by měl někdo zájem, a asi i po příp. laskavem souhlasu CadStudia, mohu poskytout. Ale je to fakt primitivni rutina na otoceni naspu na zarez (samo po predchozim rozbiti).


Upravil johny - 22.srp.2016 v 19:03
Zpět nahoru
jakub_kares Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio

Přihlášen: 08.srp.2016
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Civil 3D, Infraworks
Stav: Offline
Bodů: 61
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace jakub_kares Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.srp.2016 v 09:11
Děkujeme za návrhy, určitě se jimi budeme zabývat a zkusíme je do další verze zařadit. Kdyby vás napadlo cokoliv dalšího, tak pište.
Zpět nahoru
martinfolber Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 26.dub.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 1449
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace martinfolber Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.srp.2016 v 20:00
Dobry vecer,
Diky za ty pripominky, z tech drobnejsich by nektere sly urcite zapracovat. Ohledne tech zarezu, docela jsme s tim zapasili, kvuli te dynamice krivky a generovani pruseciku v rozich. Zkusime se na tim zamyslet, pokud poslete kus kodu, budeme ho mit alespon pro inspiraci. Ohledne Civil Tools, venovali jsme se poslednich tydnech vylepseni klopeni.
Martin Folber CAD Studio a.s.
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD Civil 3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 1130
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.srp.2016 v 11:50
Původně odeslal(a) martinfolber martinfolber napsal(a):

Dobry vecer,
Diky za ty pripominky, z tech drobnejsich by nektere sly urcite zapracovat. Ohledne tech zarezu, docela jsme s tim zapasili, kvuli te dynamice krivky a generovani pruseciku v rozich. Zkusime se na tim zamyslet, pokud poslete kus kodu, budeme ho mit alespon pro inspiraci. Ohledne Civil Tools, venovali jsme se poslednich tydnech vylepseni klopeni.

Ta dynamika je nepochybně výzva. Docela by me zajímaly zkušenosti ostatních, zda-li ji docenějí. 

Ten kód určite nebude inspirující. Je to primitivní funkční utilita v zásadě parazitující...


Připojené souborylspuploads/1045/Nasep2Zarez.lsp

Vyplešené klopení je určitě dobrá zpráva.
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD Civil 3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 1130
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.říj.2016 v 10:51
Původně odeslal(a) martinfolber martinfolber napsal(a):

Dobry vecer,
... Ohledne Civil Tools, venovali jsme se poslednich tydnech vylepseni klopeni.

Chvíli mi trvalo pochopit jak to celé funguje a co to umí, ale to zadávání je opravdu jednoduché!!

No a teď realita. Trochu doufám, že jste zapracovali i na efektivitě procesu. Možná mi něco uniká, ale dneska například opravuju jeden oblouk, kterej mi záhadně vypadl při úpravě směru trasy. Doplním ho do tabulky klopení.. (elegantně na konec), dám zápis do trasy, počkám 7 minut až se zapíše, přebuduju - další asi minutka, zkontroluju.. Hmm, ještě nic moc, poladím, zapíšu, čekám 7 minut, přebuduju - no snad dobrý!

Civilu podle jeho tabulky to celé vypočítat trvá možná 10 s? Ano, nedá se s tím pak pracovat, ale 7 minut?!! Aktuálně je toto klopení nejhorší časožrout se kterým neumím nic udělat :(

Mimochodem, to že když se náhodou ukliknu a odznačím alignment v průběhu zadávání do tabulky a ono to celé nenávratně zmizí, taky super. Nějaký průběžný save bez zápisu do trasy, nebo export/import do csv.. by se hodil. Printscreen je v tomto neocenitelný /= jediný/ pomocník.
Zpět nahoru
martinfolber Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 26.dub.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 1449
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace martinfolber Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.říj.2016 v 11:31
Dobrý den,
měl bych asi trochu zareagovat. Používáte zřejmě verzi Civil Tools 2016. Ve 2017 je klopení kompletně přepracované s průběžným ukládáním, exportem a importem do txt atd. Pokud Vám zlobí zápis klopení do trasy, pošlete nám prosím výkres k analýze.

Děkuji
Martin Folber
Martin Folber CAD Studio a.s.
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD Civil 3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 1130
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.říj.2016 v 12:12
Aha, to jsem nevěděl jsem, že to takle vážete... Výraz zlobit je asi zbytečně silný, ale výkres poslám přes PM. Asi mě nejvíc zajímá, jestli tam není něco špatně co to zpomaluje -- když ne, pak zda 2017 to zvládne rychleji.
D@kuji
Zpět nahoru
martinfolber Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 26.dub.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 1449
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace martinfolber Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.říj.2016 v 20:31
Chtěl bych poděkovat za ten výkres. Odpoledne jsme výkres testovali a podařilo se nám zkrátit dobu zápisu z necelé minuty na nějakých 7 vteřin ve verzi 2017. Pro ostatní -  jedná se o trasu dlouhou cca 12 km s 35 klopícími regiony. Další zkrácení už naráží na možnosti současného API.
Martin Folber CAD Studio a.s.
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD Civil 3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 1130
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.říj.2016 v 21:37
To zní dobře, použitelně bez záchvatů marnosti. Jen škoda že ne pro 2016, vidina přeinstalace na 2017 mě zrovna radost nedělá. Tak snad třeba po novém roce...........................
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10489:Dynamické svahové šrafy - svahovky pro Civil 3D.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,438 sekund.