Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 4778 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Technický list vo familiske

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
smileface Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 22.úno.2013
Lokalita: Slovakia
Používám:
AutoCAD, Revit, Dynamo
Stav: Offline
Bodů: 96
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace smileface Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Technický list vo familiske
    Zasláno: 27.srp.2016 v 15:09
Dobrý deň, 

chcem sa spýtať či ide pripnúť k family do revitu technický list, rsp. nejak prepojiť dokument v pdf s revit rodinou.

Ďakujem  a prajem pekný deň.
Zpět nahoru
OPlavek Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 16.pro.2004
Lokalita: ČR (KV)
Používám:
Autocad,Revit
Stav: Offline
Bodů: 99
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace OPlavek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.srp.2016 v 15:18
To by bylo neefektivní co do objemu dat. Když nestačí textové parametry, mělo by se na technický list odkázat jako na URL někde na internetovém serveru.
Zpět nahoru
smileface Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 22.úno.2013
Lokalita: Slovakia
Používám:
AutoCAD, Revit, Dynamo
Stav: Offline
Bodů: 96
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace smileface Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.srp.2016 v 15:35
Aha, ďakujem. A nejaká iná možnosť ako môj BIM model natrepať informáciami? :D Asi najrozumenjšie to bude cez to URL.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16645
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.srp.2016 v 18:26
BIM model je založen na relačních datech - podstatná data by tedy měla být uložena přímo v parametrech rodiny. Pomocné popisy je možno odkázat takto externě přes URL, nebo lze data naplnit z databáze, např. pomocí DB Link.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Michalkacerik Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 24.úno.2012
Lokalita: Slovensko
Používám:
Revit
Stav: Offline
Bodů: 99
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Michalkacerik Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.srp.2016 v 20:09
V úvode môjho názoru, chcem upozorniť, že s informačným modelom to určite nie je úplne jednoduché a v súčasnosti ani nie jednotné. Za posledné roky sa veľmi zlepšil stavebný model a umožňuje široké možnosti využitia. Informačná časť nie je ešte taká dokonalá. Ak pripojíte k rodine ďalšie informácie, link, pdf, jpg.....atd. a rodina npr. okno, dvere, preklad, nosník, ventil, vypinač .... atd.  sa v projekte opakuje 50x ....500x celý projket sa toľkokrát  zväčší aká je veľkosť a početnosť pridanej informácie. Ak informáciu linkujete do exeterného prgramu npr. Office je dôležité  aby sa pripojená databáza trvale synchronizovala, ak na to pozabudnete môže to spôsobiť problémy. Na informačný výstup z modelu sú kladené rôzne nároky a pri jeho modelovaní sa občas pozabudne rovnako myslieť do budúcnosti, aké budú možnosti výstupu. Uvedeným vás nechcem nejako zneistiť, alebo prezentovať neriešiteľnosť situácie, len upozorniť na skutočnosť, že BIM je spôsob myslenia a práce, nejestvujú jednoznačné postupy a pravidlá pri jeho vytváraní a následných výstupov.

Zpět nahoru
smileface Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 22.úno.2013
Lokalita: Slovakia
Používám:
AutoCAD, Revit, Dynamo
Stav: Offline
Bodů: 96
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace smileface Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.srp.2016 v 09:24
Ďakujem za odpoveď, je mi to jasné :)
Prajem pekný deň.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 4270:VIPSnadné připojení dokumentu (katalog.listu) k sestavě Inventoru.
Tip 8143:Revit chyba: Čára je příliš krátká
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,250 sekund.