Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 5095 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

TrueView2016

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
JKratky Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 30.srp.2016
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
dwg trueview2016
Stav: Offline
Bodů: 4
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace JKratky Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: TrueView2016
    Zasláno: 30.srp.2016 v 16:49
Dobrý den,
nedaří se mi měřit vzdálenosti, plochy, úhly atd. v TrueView 2016... dle instrukcí označím počáteční a následně koncový bod (u měření "line") a na místě, kde by se měl objevit výsledek se nezobrazí nic...
není tato funkce v TrueView blokována? 

děkuji.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16321
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.srp.2016 v 17:46
Které místo máte na mysli? Blokována není (ribbon Home > Measure):
 

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 9/dwgtv.jpg

Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16321
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.srp.2016 v 17:50
Pokud jste si zavřel příkazový řádek (a odsouhlasil varování), stiskněte Ctrl+9 pro jeho znovuzobrazení nebo F2 pro textové okno.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
JKratky Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 30.srp.2016
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
dwg trueview2016
Stav: Offline
Bodů: 4
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace JKratky Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 31.srp.2016 v 09:22
příkazový řádek mám zobrazený, proběhnou instrukce označit první a druhý bod (nebo multiple point) a po jeho označení se na příkazovém řádku objeví <Distance>: no a chybí naměřená délka...


Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16321
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 31.srp.2016 v 09:40
Výstup tedy nevypadá jako na výše uvedeném obrázku? F2 také nefunguje?
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
JKratky Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 30.srp.2016
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
dwg trueview2016
Stav: Offline
Bodů: 4
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace JKratky Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 31.srp.2016 v 09:44
dobré ráno,

v příkazovém okně - vyvolaném F2, se mi údaje zobrazují, na výkresu tak, jak jste posílal snímek, zatím ne ;)

každopádně děkuji za pomoc Thumbs Up 
Zpět nahoru
budo74 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 15.úno.2017
Lokalita: Czech Republic
Používám:
DWG TrueView
Stav: Offline
Bodů: 1
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace budo74 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.úno.2017 v 09:09
Dobrý den. S CAD programy nemám žádné pořádné zkušenosti. Při práci používám jen DWG TrueView pro prohlížení a měření vzdáleností. Program používám v základním nastavení tak, jak byl nainstalován. Mám verzi M.107.0.4

Měření aktivuji ikonou v menu Measure. Občas poté kliknu na magnet s červeným křížkem v sekci Object Snap, aby se mi kurzor nechytal objektů mimo můj zájem a abych mohl měřit vzdálenost přesně toho, co potřebuji. Je to hodně klikání, ježdění myší po monitoru a levou ruku mám totálně nevyužitou.

Neexitují pro takovou práci s měřením klávesové zkratky? Googlem jsem nic polopatického pro laika nenašel. (Nevím ani co je ribbon - o tom píšete výše. Jsem v oblasti CAD totální lama)

Díky za případné rady.

EDIT: Stejně tak posuv výkresu pomocí šipek by pro mne byl praktičtější, než chytat ho ručičkou zamačkáváním kolečka myši. Kdyby na to byla rada. Díky.

EDIT II: Tak ohledně posuvu dotaz ruším. Pochopil jsem, že jde o grif a místo posouvání je lepší zvětšovat / zmenšovat.


Upravil budo74 - 15.úno.2017 v 09:36
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16321
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.úno.2017 v 07:42
Uchopování se v TrueView dá řídit jen z ribbonu (z menu). Ve starších verzích šlo ještě přednastavit v Registry, ale to už ve verzi 2016 nefunguje. Možná by to ještě šlo nějak ošidit úpravou CUIx souboru, ale to jsem nezkoušel.
 
Co se týče zobrazení výsledků, zřejmě máte jen vypnutou historii řádků výzev. Klikněte pravým tlačítkem do příkazového řádku a zvolte "Lines of prompt history" - tam máte zřejmě 0, je třeba zadat 3 nebo více.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,406 sekund.