Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 4640 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Extrahovaní _attext

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
lacicisecky Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 16.dub.2011
Lokalita: Slovensko
Používám:
Revit 2011, AutoCAD 2010
Stav: Offline
Bodů: 63
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace lacicisecky Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Extrahovaní _attext
    Zasláno: 31.srp.2016 v 10:56
Zdravím a prosím o radu.
Vo výkresech používam dynamické bloky rozvádzača a stožáru. Každý rozvádzač aj stožár má svoje číslo, typ apod. definované jako atributy. Pracujem v ACAD LT 2010, preto k vykazovaniu používam _attext. Problém je, že chcem vykazovať len stožáry, avšak keďže atributy majú rovnaké štítky, objaví sa mi vo výslednom .txt všetko vrátane rozvádzačov. Je možné priamo v šablone zadať, aby mi vykazovalo napr. len bloky s názvom "Stožár"?
 
Jediné, čo ma napadá, je odlíšiť od seba štítky, napr. "TypStoz" a "TypRoz"  a v šablone vykazovat "TypStoz"ale tejto ceste bych sa rád vyhnul.
 
 
Ladislav Čišecký
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Online
Bodů: 16320
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 31.srp.2016 v 11:27
V šabloně ne, ale můžete samozřejmě pro export vybrat jen ony stožáry, ne všechny bloky.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
lacicisecky Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 16.dub.2011
Lokalita: Slovensko
Používám:
Revit 2011, AutoCAD 2010
Stav: Offline
Bodů: 63
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace lacicisecky Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 31.srp.2016 v 11:57
Myslel som si, len som dúfal, že to niekto vymyslel lepšie. Pri exportu je možné vybrať len oblasť, takže musím všetko okolo vypnúť, resp. presunúť stožáry do prázdnej oblasti. Nič no, tak zas pár klikov navyše Cry
 
Ladislav Čišecký
Zpět nahoru
vbehun Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Autocad R10 >>> Autocad 2017
Stav: Offline
Bodů: 1088
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace vbehun Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 31.srp.2016 v 12:11
Když už nechcete odlišit štítky, zkuste například "TypStoz" definovat třeba jako Sxxx a "TypRoz" jako Rxxx.
Pak je už snadno v textu vyfiltrujete.
=^..^=
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Online
Bodů: 16320
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 31.srp.2016 v 12:56
Nic vypínat ani přesouvat nemusíte, stačí ty bloky vybrat jménem - tedy zahrnout do exportu jen ty bloky, které vás zajímají. Viz např.:
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
lacicisecky Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 16.dub.2011
Lokalita: Slovensko
Používám:
Revit 2011, AutoCAD 2010
Stav: Offline
Bodů: 63
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace lacicisecky Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 31.srp.2016 v 13:20

Postup _attext->vybrat objekty->rvyber mi nefunguje, možem vybrať akurát kurzorom.

Postup rvyber->stožáry(výber všetkých stožárov)->_attext  zruší ten povodný výber a znovu musím len kurzorom vybrať oblast.

Je to neštandatné chovanie?
Ladislav Čišecký
Zpět nahoru
Ondřej Urban Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 06.úno.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCad Architecture 2015, AutoCad 2015
Stav: Offline
Bodů: 152
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Ondřej Urban Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 31.srp.2016 v 13:26
" Postup rvyber->stožáry(výber všetkých stožárov)->_attext "  zadat "P" - jako poslední
a snad funguje, alespoň u mě.
 
 
pěkný den
Ondřej Kurkan Urban
PERI, spol. s r.o.
http://www.peri.cz

WIN 7/64, Xeon 2,8GHz,16GB, Quadro 4000,2x24"
ACA 2015
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Online
Bodů: 16320
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 31.srp.2016 v 13:28
Ano, standardní "předvýběr" příkazem VYBER, RVYBER nebo FILTR a následné použití této "Předchozí" výběrové množiny v ATREXT je funkční postup.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
lacicisecky Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 16.dub.2011
Lokalita: Slovensko
Používám:
Revit 2011, AutoCAD 2010
Stav: Offline
Bodů: 63
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace lacicisecky Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 31.srp.2016 v 13:36
Ďakujem, funguje, jak jednoduché...
Ladislav Čišecký
Zpět nahoru
Petr75 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 16.úno.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD LT 2018, Revit 2017
Stav: Offline
Bodů: 154
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Petr75 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.zář.2016 v 09:39
Nevěděl jsem ani, že je toto možné v LT verzi, tak jsem to vyzkoušel. Nejprve jsem narazil na to, že česká nápověda má přeloženo i to, co být přeloženo nemá.
Druhý problém je, že u dynamický bloků je ve výstupním souboru název bloků *U a ne skutečné jméno. Nevíte v čem by mohl být problém?
Přikládám ukázku.

Připojené souboryDWGuploads/2271/profily-dyn-test.DWG

šablona:
BL:NAME C016000
HMOTNOST C006003
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Online
Bodů: 16320
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.zář.2016 v 09:46
ATTEXT nepodporuje dynamické bloky (ty po dynamické změně dostanou název "*U").
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Petr75 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 16.úno.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD LT 2018, Revit 2017
Stav: Offline
Bodů: 154
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Petr75 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.zář.2016 v 10:46
Dělal jsem pro kolegu dynamické bloky na různé železné profily, kde se počítá hmotnost podle délky.
Řešením by tedy asi bylo přidat další neviditelný atribut, kde bude název profilu.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 5376:Dva nedokumentované příkazy AutoCADu 2006/2007/2008.
Tip 5856:Přidání vlastních profilů do Generátoru rámů v Inventoru 2008.
Tip 8321:Jak z modelu extrahovat křivku průsečnice nebo hrany 3D tělesa?
Tip 2756:Jak změnit oddělovač v CSV souboru exportu atributů?
Tip 8186:Doplnění české verze AutoCADu do anglických sad Design Suites.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,375 sekund.