Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 8930 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Vložená rodina, pridanie parametra

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
smileface Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 22.úno.2013
Lokalita: Slovakia
Používám:
AutoCAD, Revit, Dynamo
Stav: Offline
Bodů: 96
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace smileface Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Vložená rodina, pridanie parametra
    Zasláno: 01.zář.2016 v 17:43
Dobrý deň,
chcel by som vás poprosiť o radu,
mám vloženú rodinu - napríklad klučku do okna. Pri inom okne jej zmením alebo doplním ďalší parameter. Čo s tými ostatnými oknami? Mám každé otvárať a načítavať tam klučku? Nemáte na to nejaký tip?
Ďakujem

Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2017, Revit ->2018
Stav: Offline
Bodů: 3005
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.zář.2016 v 11:06
V naprosté většině případů ano, musíte rodinu otevřít, kliku tam načíst, doplnit parametry, uložit a znovu načíst do modelu. Jsou i nějaké aplikace na synchronizaci dat v rodinách, ale placené a nezkoušel jsem je. Pokud by vám stačily parametry pro vykazování, zda tam klika je nebo není, pak stačí takové parametry načíst do modelu. Pokud potřebujete měnit vzhled rodiny na základě parametrů, musíte je mít do rodiny načtené (nebo nějak - možná přes globální parametry - propojené s parametry v modelu).
Zpět nahoru
smileface Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 22.úno.2013
Lokalita: Slovakia
Používám:
AutoCAD, Revit, Dynamo
Stav: Offline
Bodů: 96
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace smileface Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.zář.2016 v 13:06
Ďakujem za odpoveď, dúfam že do budúcnosti sa to bude dať aspoň nejak cez dynamo. Smile
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8020:Jak v Revitu vykazovat vnořené rodiny?
Tip 11550:iLogic: Spuštění externího procesu s parametry
Tip 8143:Revit chyba: Čára je příliš krátká
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 5335:Jak v rodině nastavit parametr "Jen pro čtení"?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,156 sekund.