Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 3347 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

DWG na pálení laserem

 Odpovědět Odpovědět Stránka  12> archiv
Autor
benzala Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 18.kvě.2016
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
autodesk inventor
Stav: Offline
Bodů: 137
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace benzala Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: DWG na pálení laserem
    Zasláno: 02.zář.2016 v 23:24
Zdravím.
Prosím o radu.Potřebuji poslat výkres na pálení laserem.Chtějí po mě formát DWG.Mám model plechu s vypáleními nápisy.Ale model jde přeci uložit jen ve formátu ipt?Pokaždé mi napíší ať jim neposílám 3d model že z toho nevyčtou rozměry.Takže jediná šance je hodit to do výkresu a exportovat do dwg.Je to tak správně.Když jsem to tak udělal tak mi napsaly že je to zase blbý formát.Nemáte s tím někdo nějakou zkušenost.Děkuji.
Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1253
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.zář.2016 v 08:26
A)vytvor idw vykres
B)uloz kopii jako format dxf a pripadne i dwg ale bacha na ukladani verze dwg inventoru to musis zmenit na klasiku
Zpět nahoru
flesar Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 15.lis.2005
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
AIP 2009
Stav: Offline
Bodů: 624
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace flesar Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.zář.2016 v 08:43
Ve starších verzích Inventoru stačilo nad vybranou plochou modelu kliknout pravým tlačítkem myši a z menu vybrat Exportovat plochu jako. Na výběr byl buď formát DWG nebo DXF, který se mně pro laser zdá vhodnější.

Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1253
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.zář.2016 v 08:56
Ano funguje to i  teď "exportovat náčrt jako dxf" ale pokud je něco  ohýbaného tka je lepší  bráít podklad z idw
Zpět nahoru
benzala Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 18.kvě.2016
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
autodesk inventor
Stav: Offline
Bodů: 137
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace benzala Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.zář.2016 v 08:56
Díky za rady.
Ale píše mi - chyba při exportu/nelze otevřít soubor šablony dwg.Ale výkres ve formatu dwg uložen mám-tak to zkusím poslat

Zpět nahoru
Petr Klimeš Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 05.led.2015
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor, AutoCAD
Stav: Offline
Bodů: 265
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Petr Klimeš Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.zář.2016 v 09:00
Dobrý den,

možností je samozřejmě několik. Jak bylo zmíněno výše, lze přímo z modelu plechu vyexportovat DWG či DXF (který se jako podklad pro pálení používá častěji) Stejně tak lze do těchto formátů vyexportovat plochu.

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 60409/rozvin_ulozit_kopii_jako.png Přihlaste se pro zobrazení plné verze - 60409/exporotvat_plochu.png


Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1253
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.zář.2016 v 09:03
Možnost z rozvinu bych ale moc nepožival pokud je v načrtu TEXT pak vypadnou vnitřký písmen.
< id="foxcub_translator_popup_win" style="visibility:;width:0px;height:0px;border:0;padding:0;">


jinak při ukládaní kopie ,používat zeleně označené

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 10604/export.jpg




Upravil maiklss - 03.zář.2016 v 09:08
Zpět nahoru
benzala Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 18.kvě.2016
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
autodesk inventor
Stav: Offline
Bodů: 137
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace benzala Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.zář.2016 v 09:43

Připojené souboryiptuploads/69659/1.1.ipt
Zpět nahoru
benzala Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 18.kvě.2016
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
autodesk inventor
Stav: Offline
Bodů: 137
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace benzala Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.zář.2016 v 09:44
Prosím jak z toho plechu dostat ty písmena.V modelu mi to jde.na plechu pomocí vyříznutí nikoliv
Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1253
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.zář.2016 v 11:17

Připojené souborydwguploads/10604/ukazka.dwg
< id="foxcub_translator_popup_win" style="visibility:;width:0px;height:0px;border:0;padding:0;">
Zpět nahoru
emanuel1200 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 08.lis.2011
Lokalita: ČR (OL)
Používám:
inventor2011
Stav: Offline
Bodů: 214
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace emanuel1200 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.zář.2016 v 18:44
Já to pro výpalky dělám takto.
-vytvořím model je jedno zda v plechu neebo 3D modelu
-vytvořím idw vhodím tam rozvin  1: 1 a ktomu ohnuté modely okotuji ohyby
-v levo na hoře soubor-uložit jako kopii -uložit jako typ AutoCad
  Formát písmen si sami pro vypálení upraví.


Emil
Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1253
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.zář.2016 v 19:01
Děláte to  stejným způsobem, ale benzala má text  na  modelu pouze vložen a né vysunut.

Jinak ja dělám stejný způsob pokud dělám s textem  bez  textu jedu z rozvinu v modelu.
Mám tabulku odpočtu na ohyby převedenou na K_faktor a skoro vše sedí jak má:)
Zpět nahoru
benzala Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 18.kvě.2016
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
autodesk inventor
Stav: Offline
Bodů: 137
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace benzala Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.zář.2016 v 20:16

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 69659/dwg.jpg

Zpět nahoru
benzala Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 18.kvě.2016
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
autodesk inventor
Stav: Offline
Bodů: 137
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace benzala Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.zář.2016 v 20:17
Tak jsem udělal model,text vysunul a at dám možnost exportovat do dwg,nebo uložit kopii do dwg(viz obrázek)nic se neuloží.Nechápu.
Zpět nahoru
emanuel1200 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 08.lis.2011
Lokalita: ČR (OL)
Používám:
inventor2011
Stav: Offline
Bodů: 214
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace emanuel1200 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.zář.2016 v 20:22
V jakém formátu to ukládáš?
Zpět nahoru
emanuel1200 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 08.lis.2011
Lokalita: ČR (OL)
Používám:
inventor2011
Stav: Offline
Bodů: 214
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace emanuel1200 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.zář.2016 v 20:28
Nebo hned model vlož do inventor standart dwg.Tím to otevřeš i v inventoru.Pokud to budeš exportovat do dwg. tak to otevřeš pouze v AutoCadu.
   Emil
Zpět nahoru
benzala Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 18.kvě.2016
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
autodesk inventor
Stav: Offline
Bodů: 137
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace benzala Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.zář.2016 v 20:28
No právě že to můžu uložit pouze jako model  ipt.Když dám exportovat do souboru DWG.tak se to neuloží.To jedině v případě že to dám jako výkres dwg.Pak se to uloží ale na laseru mi napíšou že to pro ně není k otevření.
Zpět nahoru
benzala Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 18.kvě.2016
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
autodesk inventor
Stav: Offline
Bodů: 137
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace benzala Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.zář.2016 v 20:41

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 69659/dwg2.jpg

Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 7276:VIPPísma s můstky pro vypalování a vyřezávání textů (laser font).
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.


 Odpovědět Odpovědět Stránka  12> archiv

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,641 sekund.