Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 4518 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

DWG Autocad

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
GeoTom Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 05.zář.2016
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Zwcad,ACAD
Stav: Offline
Bodů: 2
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace GeoTom Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: DWG Autocad
    Zasláno: 05.zář.2016 v 12:48
Mám otázku k souboru DWG. Jsme geodetická kancelář a používali jsme program ZwCAD. V poslední době se nám už několikrát stalo, že s odevzdaným výkresem byli u klienta problémy. Buď mu hlásil nějakou chybu nebo se mu zobrazoval nějaký detail jinak než u nás. Teď jsme přišli o zakázku protože podmínka byla formát DWG a klient tvrdí že mu Autocad hlásí že to není pravý DWG.
 
Není nějaký způsob jak DWG ze ZwCADu načíst a znovu uložit v Autocadu tak aby to opravilo chyby a nepoznalo se že to původně nebylo dělané v Autocadu? Nebo kdyby to nešlo jaká je nejlevnější verze Autocadu?
Zpět nahoru
Briks Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 13.srp.2013
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
Solid
Stav: Offline
Bodů: 18
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Briks Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.zář.2016 v 12:56
Není jednodušší to dělat rovnou v AutoCADu? Pohybuju se sice v jiném oboru, ale nabourané DWG z takových různých "čínských AutoCADů" jsem už taky potkal. Autorovi je vždycky hážu na hlavu.
Zpět nahoru
zdrk Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 03.kvě.2007
Lokalita: ČR (KV)
Používám:
Začínám bojovat s AutoCad 2015 respektive BDS 2015
Stav: Offline
Bodů: 1712
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace zdrk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.zář.2016 v 13:00
Předávat raději ve formátu DXF. To je universál.
V případě problému se mi toto většinou vyplatilo.
Pokud nebyl problém ještě někde jinde, což se také občas stane.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Online
Bodů: 16321
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.zář.2016 v 13:10
DWG je formát AutoCADu. Všechny tyhle klony AutoCADu mají sice příponu ".DWG", ale vnitřní formát odpovídá jen částečně. S následnými problémy se u těchto podvržených výkresů setkáváme dost často.
 
Bohužel žádná kouzelná metoda, jak z takového non-DWG výkresu udělat opravdový DWG, neexistuje. Cesta přes DXF je ještě tak nejspolehlivější, ale můžete u ní přijít o některé typy objektů a o přesnost.
 
Nejlevnější AutoCAD je za cca 9.500 Kč - https://shop.cadstudio.cz/autocadlt/
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Panoch Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 08.pro.2011
Lokalita: ČR (OL)
Používám:
AutoCAD
Stav: Offline
Bodů: 43
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Panoch Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.zář.2016 v 13:27
Původně odeslal(a) Briks Briks napsal(a):

Není jednodušší to dělat rovnou v AutoCADu? Pohybuju se sice v jiném oboru, ale nabourané DWG z takových různých "čínských AutoCADů" jsem už taky potkal. Autorovi je vždycky hážu na hlavu.

Přesně - když neumí předat výkres v normálně fungující podobě, já to za ně řešit nebudu. Taky to na nás občas někdo zkouší, ale těch klonařů je v poslední době nějak míň, nebo už jsme všechny odpudili. Oni hlavně zjistili že nejsou kompatibilní ani sami mezi sebou.
Zpět nahoru
zdrk Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 03.kvě.2007
Lokalita: ČR (KV)
Používám:
Začínám bojovat s AutoCad 2015 respektive BDS 2015
Stav: Offline
Bodů: 1712
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace zdrk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.zář.2016 v 13:34
Původně odeslal(a) Vladimír Michl Vladimír Michl napsal(a):


...
 
Nejlevnější AutoCAD je za cca 9.500 Kč - https://shop.cadstudio.cz/autocadlt/

Ale je to pouze roční pronájem. Např. to mě nevyhovuje. Raději bych si koupil trvalé verze, než jen nějaký pronájem. Dojdou peníze, dojde předplatné a jdu se pást, nebude na čem dělat.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Online
Bodů: 16321
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.zář.2016 v 13:41
Chápu, že to ne vždy vyhovuje, ale ten princip pronájmu (nejen na software) je právě spojen s cykly zakázek - na začátku podnikání si nemusím půjčovat velké peníze na barák/auto/stroje/software, platím průběžně ze zakázek. Když je méně zakázek, nemusím prodávat barák/auto/stroje/software, jen snížím pronájem (m2/kusy/licence), a když je více zakázek, rozsah pronájmu zvýším.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Mráz Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 01.zář.2016
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
AutoCAD
Stav: Offline
Bodů: 6
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mráz Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.zář.2016 v 15:49
Také už jsem dostal soubory u kterých AutoCAD píše že nejsou pravé. Některé blbnuly některé ne.
Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1184
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.zář.2016 v 16:40
Nebylo by řešení při použití převodniku z DXF do DWG??
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10533:Konverze DWG souboru do DXF zdarma.
Tip 5583:Jak plně otevřít DWG soubory z Inventoru 2008 v AutoCADu 2007-2000?
Tip 6019:Pomalejší zápis souborů DWG 2007 přes WAN spojení Riverbed.
Tip 7977:Online konvertor DWG na PDF (nebo DWG na DWF).
Tip 8455:Ochrana obsahu DWG výkresů při online sdílení v AutoCAD 360 (WS).
Tip 9966:Jak vytvořit 360° sférické panoramatické foto vašeho CAD modelu?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,313 sekund.