Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 6216 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

kulatá stupnice

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
hutrides Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 05.zář.2016
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
autoCAD2013
Stav: Offline
Bodů: 4
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace hutrides Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: kulatá stupnice
    Zasláno: 05.zář.2016 v 17:58
Dobrý den,
Sám mám v cadu jen základy, ale ptal jsem se i lidí kteří s cadem dělají a nevěděli.
Tak se ptám zde, potřebuji nakreslit v autocadu( nebo slidworks apod..) kulatou stupnici jak je na obrázku, je to možné nějakým rozumným způsobem udělat? Napadlo mě udělat ji nejdříve v rovině, potom ji podél nějaké osy ohnout..
Díky

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 70972/stupnice_vyrez.png


Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1192
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.zář.2016 v 18:04
Já bych to udělal  nakreslením výseče v které je stupnice a pak pomocí pole nanesl čarky a text bych udělal pomocí kruhového pole
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16462
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.zář.2016 v 18:36
Nejsnáze asi nakreslením oblouku, dvou úseček, jednoho textu a tří příkazů kruhového pole.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
hutrides Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 05.zář.2016
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
autoCAD2013
Stav: Offline
Bodů: 4
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace hutrides Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.zář.2016 v 21:10
A nenašel by se zde někdo kdo by to byl ochotný udělat? Já tam fakt narýsuju pár čar a končím tohle jde mimo mne..zbytek mám rozdělaný od známého v solidworksu takže třeba ve formátu dxf a chybí tam pouze toto. 
Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1192
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.zář.2016 v 21:42

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 10604/cifernik.JPG

< id="foxcub_translator_popup_win" style="visibility:;width:0px;height:0px;border:0;padding:0;">
Zpět nahoru
Kotlaba Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.říj.2004
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
už žádné
Stav: Offline
Bodů: 337
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Kotlaba Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.zář.2016 v 08:25
Co s tou stupnicí chceš dělat? Pokud jde jen o to, vytisknout na papír a někam nalepit, asi bych ji vložil do výkresu jako rastrový obrázek. Existují i možnosti převod rastr - vektor, ale s tím jsem neměl možnost pracovat.
Zpět nahoru
hutrides Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 05.zář.2016
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
autoCAD2013
Stav: Offline
Bodů: 4
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace hutrides Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.zář.2016 v 10:05
Potřebuju to poslat v dxf do firmy na sítotisk, ale už je to snad vyřešené.
Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1192
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.zář.2016 v 12:09
Každá  firma ti to  udělá i podle náčrtku rukou šablonku na síto-tisk.< id="foxcub_translator_popup_win" style="visibility:;width:0px;height:0px;border:0;padding:0;">
Zpět nahoru
Ondřej Urban Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 06.úno.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCad Architecture 2015, AutoCad 2015
Stav: Offline
Bodů: 152
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Ondřej Urban Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.zář.2016 v 13:00
a tož hezký víkend všem

Připojené souborydwguploads/2196/stupnice.dwg
Ondřej Kurkan Urban
PERI, spol. s r.o.
http://www.peri.cz

WIN 7/64, Xeon 2,8GHz,16GB, Quadro 4000,2x24"
ACA 2015
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 1005:Hranatá písmena jsou na plotru vykreslována s prodlouženými, ostrými špičkami.
Tip 10352:Hrubé zobrazení oblých objektů (např. potrubí) v Navisworks.
Tip 2076:Jak v Inventoru zadávat souřadnice kreslených prvků náčrtu číselně, pomocí klávesnice?
Tip 6104:Aritmetické výrazy jako hodnoty dynamického zadávání v AutoCADu.
Tip 4681:Jak zjistit MAC adresu LAN adaptéru.
Tip 6060:Uzlová editace bodů v AutoCAD Civil 3D.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,238 sekund.