Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 6805 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Generátor rámových konstrukcí

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Rejlek Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 06.čer.2006
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Inventor 2015
Stav: Offline
Bodů: 66
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Rejlek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Generátor rámových konstrukcí
    Zasláno: 12.zář.2016 v 09:01
Dobrý den,
měl bych dotaz. Používám AIS 2015 Professional SP2 a stala se mi taková věc. Generátor rámových konstrukcí ztratil návaznost dílu (profilu) na referenční skelet (náčrt). Nestalo se to u všech dílů, které sestava obsahuje, jen u některý. Čáry v náčrtu jsem nemazal, ani neměnil. Ve chvíli, kdy chci přes pravé tlačítko myši upravit členy rámové konstrukce Inventor spadne. Lze je pouze odstranit.
Proto mám otázku. Lze znovupřipojit členy rámové konstrukce na referenční skelet, nebo je budu muset odstranit a znovu vložit?

Předem děkuji za rady a tipy.
David Rejlek
Zpět nahoru
simunek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 03.bře.2014
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Inventor 2018 Professional
Stav: Offline
Bodů: 279
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace simunek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.zář.2016 v 09:34
Zdravím,

jednou už jsem také řešil něco podobného, potřeboval jsem změnit link na díl vytvořený frame generatorem.
Cíl byl stejný, nějak to znovu nalinkovat.
Co vím tak to bohužel nejde ale třeba na to už někdo zkušenější přišel a poradí Vám.

Každopádně je divné, že Vám to ztratilo linky když jste čáry ve skeletonu nemazal.
Zpět nahoru
Rejlek Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 06.čer.2006
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Inventor 2015
Stav: Offline
Bodů: 66
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Rejlek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.zář.2016 v 12:50
No to divné je, je to o to divnější, že jsem s nimi ani nehýbal :(.
Každopádně děkuju alespoň za reakci.

David Rejlek
Zpět nahoru
Viktor Porubský Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 06.čvc.2015
Lokalita: Slovakia
Používám:
Inventor2018
Stav: Offline
Bodů: 39
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Viktor Porubský Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.zář.2016 v 13:07
Dobrý deň, 

Vyskúšajte použiť funkcionalitu Inventoru v zostave na karte Správa - Přestavět vše. Malo by dôjsť ku korekciám v nevyriešených odkazoch.
Zpět nahoru
Rejlek Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 06.čer.2006
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Inventor 2015
Stav: Offline
Bodů: 66
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Rejlek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.zář.2016 v 13:54
To jsem zkoušel, ale bez výsledku. Profily se nepřipojily zpět k čarám.

David Rejlek
Zpět nahoru
rys-kt4 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 21.lis.2011
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor, PDSU 2016
Stav: Offline
Bodů: 168
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace rys-kt4 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.zář.2016 v 21:29
Souhlasím, mám též opakovanou nezdokumentovanou (nepochopenou) zkušenost, jediné co pomohlo, tak se vrátit k předchozí záloze celého projektu, nebo jen potřebné sestavy (na NAS, HDD ....). Naštěstí je dělám min 2x denně, tak to pak tolik nebolí. Nepomohlo ani otevření sestavy v "Oldversion".
Možnost/návod na znovupřipojení rám. konstrukce na skeleton bych též uvítal.
Jan Binder
Zpět nahoru
Ľubomír Pápay Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: Slovensko
Používám:
AIS2009, AIS 2012
VIP
Stav: Offline
Bodů: 803
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Ľubomír Pápay Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.zář.2016 v 22:09
Hm...škoda že Autodesk na tejto utilitke nepracuje intenzívnejšie...keby to šlapalo ako má, bolo by to troška viac user a customer friendly, bolo by to vinikajúci nástroj...
Ja som ho dlhé roky ignoroval, lebo som nebol spokojny s jeho funčnosťou. Teraz ho občas používam, lebo dokáže veľmi ušetriť čas, ale iba vtedy ak viem že robím niečo bezvýznamné alebo nejaký slepák. Ak robím niečo seriózne, čo chcem v budúcnosti editovať tak to sa radšej pohrám a robím to normálne skaldaním prvkov generovaných z obsahového centra. Narobím sa síce viac, ale "mám jistotu destinásobku"...Smilesorry, ale vybavila sa mi reklama p. Bohdalovej na Harvardské fondy z čias Klausovej "terapie šokom"...
Ľubomír Pápay

Inventor 2009,2012
Zpět nahoru
Rejlek Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 06.čer.2006
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Inventor 2015
Stav: Offline
Bodů: 66
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Rejlek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.zář.2016 v 07:01
Já bych úplně frame generátor nezatracoval. Pracuji s ním už poměrně dlouho, a za tu dobu jsem už některé mouchy vychytal, ale je fakt, že ztrácení návaznosti se stává nezřídkakdy, takže znovupřipojení komponenty ke skeletu by bylo logickým krokem programátorů, za který bych se opravdu moc přimlouval, jak jste psal i vy ušetřilo by to dost času.

David Rejlek
Zpět nahoru
Rejlek Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 06.čer.2006
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Inventor 2015
Stav: Offline
Bodů: 66
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Rejlek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.zář.2016 v 07:09
Co se týká zálohování (mimo old version) by mělo pravděpodobně fungovat, ale je s tím spojeno docela dost úkonů. Já jako správce Vaultu a takový ne zrovna standartní uživatel bych si asi s tím poradil, nerad bych aby to vypadalo domýšlivě, ale někteří uživatelé by s tím měli dost problémů z hlediska obnovování všech dat, které jsou k té sestavě potřeba. Nemáme striktně dělené sestavy s framem a s "obyčejnými" díly. A tyto díly se vyskytují v celé struktuře datového úložiště. Nevím jestli je to srozumitelné, pokud ne tak se omlouvám. I manaželka :) mi říká, že je se mnou někdy hrozná domluva.

David Rejlek
Zpět nahoru
rys-kt4 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 21.lis.2011
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor, PDSU 2016
Stav: Offline
Bodů: 168
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace rys-kt4 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.zář.2016 v 13:43
To je pravda, ale záleží na způsobu zacházení s daty, teda na správě dat. Buď "firemně" na Vaultových terminálech, nebo na jednouživatelské WS prac. stanici.
V prvém případě to bez znalosti správy snadné nebude, druhý případ vyžaduje logiku pro WS, tedy veškerou práci a všechny knihovny a to i ukládání dílů z OC nasměrovat do adresáře aktuálního projektu. Nový projekt je, dle mého, nejlépe založit funkcí "Pack and go" ze vzorového nebo vhodného zdrojového projektu, pak je tato podmínka již téměř splněna zcela.
Při obnovení souborů v takto izolovaném projektu pak zpravidla žádný problém nenastane a jedinné o co přijdete je práce/změny vytvořené od poslední zálohy projektu (NAS, Flash, 2 HDD ...) do chvíle poškození. Jelikož se ale práce již jednou vymyšlená nemusí vymýšlet znova, tak náprava trvá podstatně kratší dobu.
A rozhodně nemá smysl se snažit zalátat, či napravit některé chybky AutoDesku, ktrých v tak rozséhlém SW musí být vždy ještě dost, dalších..., lépe je využít to co SW umí, a umí toho dost - příkladem jsou "akcelerátory" v kartě "návrh".
(Proto ale vždy ctím pravidlo dávného kolegy a přítele elektronika/programátora - "Zálohuj, zálohuj, zálohuj ...... " a já přidám .... často, často, a ještě častěji....) - to už je ale jiné téma

Upravil rys-kt4 - 14.zář.2016 v 13:46
Jan Binder
Zpět nahoru
simunek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 03.bře.2014
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Inventor 2018 Professional
Stav: Offline
Bodů: 279
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace simunek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.zář.2016 v 15:58
To jste mi připomněl hlášku, nutno říct pravdivou:
"Svět se dělí na dvě skupiny. Na ty co zálohují a na ty co ještě neztratily data" Wink
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10844:VIPPři analýze rámových konstrukcí se nezobrazuje karta „Analýza rámových konstrukcí“.
Tip 8694:Automatické přejmenování prvků generátoru rámových konstrukcí.
Tip 10252:VIPChybějící ribbon Analýzy rámových konstrukcí v Inventoru.
Tip 8544:Jak přesunout díl z nadřazené sestavy do existující podsestavy?
Tip 8081:U rámových konstrukcí se neaktualizuje údaj o délce.
Tip 7097:Dřevěné rámové konstrukce v Revitu.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,453 sekund.