Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 6246 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Vytvorenie stien z objemu

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
zord3000 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 15.bře.2016
Lokalita: Slovensko
Používám:
Revit2015, Navisworks2016, Autocad 2014
Stav: Offline
Bodů: 23
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace zord3000 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Vytvorenie stien z objemu
    Zasláno: 14.zář.2016 v 11:48
Dobrý deň,
vytváram 3D model z mračna bodov.Keďže sa jedná o historickú budovu, chcel by som čo najviac zachovať pôvodný tvar stien aby výkaz výmer bol čo najpresnejší. Preto som sa rozhodol riešiť to vytvorením objemu aby čo najviac kopíroval steny budovy, ale nedarí sa mi z objemu vytvoriť steny. Použil som nástroj stena na ploche ale tie steny nekopírujú hrany objemu a neviem to orezať ani spojiť. Nemá niekto s týmto skúsenosti?
Ďakujem
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2017, Revit ->2018
Stav: Offline
Bodů: 3007
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.zář.2016 v 13:17
Jestli jste použil Mass (Objem nebo Hmota nebo jak to v češtině je), tak tam máte akorát Gross Volume, s materiály si to nehraje a moc toho nevykážete.
Pokud jste použil Stěny na místě, tak tam vykážete materiál stěn a vcelku to funguje.
Stěny jdou vždy jen nalepit na plochu objemu, nelze převést celý objem na stěnu bez využití API nástrojů (programování nebo Dynamo).
V naprosté většině stačí přibližné šířky stěn (po 1-5cm šířky), stejně u mnoha z nich nevíte jejich vnitřní skladbu.
Zpět nahoru
zord3000 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 15.bře.2016
Lokalita: Slovensko
Používám:
Revit2015, Navisworks2016, Autocad 2014
Stav: Offline
Bodů: 23
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace zord3000 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.zář.2016 v 14:21
Ďakujem,
keďže to robím vrámci dizertačnej práce, skúsim Dynamo.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 9951:iLogic pravidlo - kontrola ručního přepsání iVlastností.
Tip 8143:Revit chyba: Čára je příliš krátká
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,344 sekund.