Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 4660 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Soubory od CADENAS

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
AMBKONSTR Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 14.říj.2009
Lokalita: ČR (OL)
Používám:
Inventor Professional 2017
VIP
Stav: Offline
Bodů: 17
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace AMBKONSTR Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Soubory od CADENAS
    Zasláno: 22.zář.2016 v 11:54
Dobrý den,
máte někdo zkušenost s editací souborů generovaných cadenas? Např. komponenty od Festo. Není aktivní možnost nastavení viditelnosti pracovních prvků (roviny, osy,)a není aktivní ani možnost přímých úprav.
Díky za případné info.

VA
(Inventor 2017)

Na základě níže uvedených příspěvků jsem vyzkoušel dva způsoby, umožňující vytvoření komponent (festo).
První je "zavést do systému" a v tomto případě jsou komponenty označeny jako "nakupované" a není u nich funkční editace apod.
Druhá metoda je "stažení" a uložení do adresáře (ZIP). Po rozbalení jsou v adresáři k dispozici komponenty, chovající se jako "klasické" *.ipt a *.iam s možností editace.

Toto je (s největší pravděpodobností)řešení problému. QED

Díky všem za příspěvky!

Vl.

Upravil AMBKONSTR - 22.zář.2016 v 18:48
Ing.Vladimír Ambros
Otaslavice
Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1237
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.zář.2016 v 12:02
Není to jen  plošný model  bez  tělěs???< id="foxcub_translator_popup_win" style="visibility:;width:0px;height:0px;border:0;padding:0;">
Zpět nahoru
AMBKONSTR Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 14.říj.2009
Lokalita: ČR (OL)
Používám:
Inventor Professional 2017
VIP
Stav: Offline
Bodů: 17
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace AMBKONSTR Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.zář.2016 v 12:07
Je to objemový model, v prohlížeči je zobrazena i historie. Není však možná editace.
Připojené souboryipt566206_DSM-16-270-P1-FW-A-B_K---B.ipt
Ing.Vladimír Ambros
Otaslavice
Zpět nahoru
simunek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 03.bře.2014
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Inventor 2018 Professional
Stav: Offline
Bodů: 279
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace simunek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.zář.2016 v 12:19
Jestli myslíte tyto stránky: http://b2b.partcommunity.com/3d-cad-models
tak jsem si cvičně stáhnul nějaké šroubení od Festa a viditelnost rovin změnit šla, přímé úpravy také.
Tak nevím, Festo CAD data stahuji přímo z Festo stránek. 

Zpět nahoru
simunek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 03.bře.2014
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Inventor 2018 Professional
Stav: Offline
Bodů: 279
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace simunek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.zář.2016 v 12:27
No ted jsem odtud zkoušel stáhnout ten samý díl a je bez problémů.
Neměl jste to nějak špatně nastavené? Měl jste nastavené např. Inventor 2014 (3D)?
Zpět nahoru
simunek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 03.bře.2014
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Inventor 2018 Professional
Stav: Offline
Bodů: 279
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace simunek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.zář.2016 v 12:30
U toho Vašeho souboru mě hned upoutala ta ikonka u názvu ve stromu. Ta není běžná ale přiznám se nevím co znamená.

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 55100/Festo_data.JPG


Zpět nahoru
MILKA Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 09.bře.2005
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
AIS 2017/WIN10
Stav: Offline
Bodů: 314
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace MILKA Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.zář.2016 v 12:45
Znamená, že se jedná o knihovní díl (ty jsou chráněny proti úpravám) tj. soubor se chová jako vygenerovaná součást z obsahového centra....
Milan Schwarz

TMW, a.s.

Dvůr Králové n/L
Zpět nahoru
AMBKONSTR Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 14.říj.2009
Lokalita: ČR (OL)
Používám:
Inventor Professional 2017
VIP
Stav: Offline
Bodů: 17
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace AMBKONSTR Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.zář.2016 v 12:47
Toto mě také napadlo, už kontroluji nastavení knihoven v projektu...

z knihovny to není,

v rozpisce jsem změnil strukturu... a nic.

ještě zkusím ověřit postup při generování od festa.

Upravil AMBKONSTR - 22.zář.2016 v 12:56
Ing.Vladimír Ambros
Otaslavice
Zpět nahoru
MILKA Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 09.bře.2005
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
AIS 2017/WIN10
Stav: Offline
Bodů: 314
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace MILKA Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.zář.2016 v 13:46
Normálně bych tipoval, že to je věc, kterou Vy neovlivníte, tj. že je chráněna už od počátku. Pokud ale jde stáhnou a editovat jak píše p. Šimůnek, musí být někde možnost nastavení. Osobně z partcommunity nestahuji, tak nevím....
Milan Schwarz

TMW, a.s.

Dvůr Králové n/L
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.
Tip 11550:iLogic: Spuštění externího procesu s parametry


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,359 sekund.