Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 3898 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Výpis překladů

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
JIPISEK Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 12.pro.2014
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
revit 2015,autocad 2015
Stav: Offline
Bodů: 31
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace JIPISEK Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Výpis překladů
    Zasláno: 27.zář.2016 v 01:47
Přeji pěkný večer všem, prosím Vás o radu, jak mohu vyfiltrovat překlady pro jednotlivá podlaží, když používám ve všech podlažích stejné rodiny se stejným označením P1-P15? Myslel jsem že klasika, podle podlaží, ale tak kde se rodiny opakují ve více podlažích se mi podlaží ve výpisu vůbec neukazuje. Tudíž mám třeba 12 P3 překladů, ale nelze je rozdělit mezi podlaží a značit se mi překlady v jednotlivých podlažích nechtějí. Děkuji za rady. Přeji hezké úterý.
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2017, Revit ->2017
Stav: Offline
Bodů: 2987
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.zář.2016 v 08:25
Pokud nejde filtrovat pomocí podlaží, tak je bude nutné si vytvořit sdílený parametr např. "Patro", ten přiřadit všem prvkům a pak vybrat v půdorysu daného patra všechny překlady a přidat jim do parametru Patro název patra (textová hodnota), pak v tabulkách filtrovat pomocí tohoto parametru. Jde to rychle a umožní to následně cokoli. Lze to mírně zautomatizovat pomocí Dynama. Jen se musí při změnách - přidání - hlídat, abyste měl daný parametr vyplněný, to se opět dobře hlídá v tabulce.
Zpět nahoru
JIPISEK Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 12.pro.2014
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
revit 2015,autocad 2015
Stav: Offline
Bodů: 31
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace JIPISEK Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.zář.2016 v 15:19
Děkuji za reakci, ano tohle je správné řešení, akorát jsem právě chtěl řešení s méně úkony a nakonec se jedno objevilo. Kolega mi poradil ať to profiltruju přes více filtr. činitelů a zkouším různé pořadí a paradoxně jedna varianta opravdu rozhodila všechny možné varianty překladů od sebe. Až jsem byl překvapen. Pěkný večer všem.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8143:Revit chyba: Čára je příliš krátká
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,406 sekund.