Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 3540 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Měření ploch

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Seuss Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 31.bře.2016
Lokalita: ČR (OS)
Používám:
arcmap
Stav: Offline
Bodů: 8
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Seuss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Měření ploch
    Zasláno: 27.zář.2016 v 12:04
Dobrý den, 

mohl by mi někdo poradit nebo nasměrovat jak a čím dostat obsah z vektorových ploch?

Přikládám jeden obrázek vyexportovaný z corelu, mám rozdílné vertikální (m) a horizontální (km) měřítko a tak jestli není nějaký program, nebo jen utilita která by s tímto dokázala pracovat a vypočítala mi plochu.

Děkuji





Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 68512/Sedlnice.jpg


Zpět nahoru
lch Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 23.pro.2013
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD2017, Revit 2017
Stav: Offline
Bodů: 2
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace lch Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.zář.2016 v 12:48
Udělal bych si z toho blok. Tomu bych změnil měřítko v odpovídající ose a následně jej rozbil. Pokud tam už jsou uzavřené plochy, ze kterých lze plochu odečíst, odečetl bych jejich hodnotu. Pokud ne, požadovanou plochu bych ohraničil uzavřenou křivkou a vyčetl si její plochu.
Zpět nahoru
Seuss Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 31.bře.2016
Lokalita: ČR (OS)
Používám:
arcmap
Stav: Offline
Bodů: 8
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Seuss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.zář.2016 v 13:20
když ohraničím uzavřenou křivkou plochu, jak zjistím velikost plochy v měřítku?
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16702
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.zář.2016 v 14:30
Plocha u objektů s nestejnoměrným měřítkem je zajímavý matematický problém (tipnul bych že to bude jen "děleno měřítkem" v dané ose), ale co měl kolega na mysli je načtení do AutoCADu ve formě bloku, znormalizování měřítka na 1:1 a výpočet plochy už v normálním měřítku.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Seuss Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 31.bře.2016
Lokalita: ČR (OS)
Používám:
arcmap
Stav: Offline
Bodů: 8
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Seuss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.zář.2016 v 15:25
Právě bych raději jestli není něco co už s tímto pracovat umí, mám stovky vektorových profilů u kterých potřebuji zjistit plochu každého z objektů. Ve škole mám přístup ke spoustě programů, jen nevím který to umí a se kterým se naučit.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16702
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.zář.2016 v 16:11
Nerozumím - uvedeným postupem s tím AutoCAD pracovat umí.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
lch Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 23.pro.2013
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD2017, Revit 2017
Stav: Offline
Bodů: 2
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace lch Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.zář.2016 v 16:38
Otázka je, jestli jste to Seussi chtěl dělat v AutoCADu a jestli to s ním umíte? AutoCAD zobrazuje ve Vlastnostech i plochu uzavřené křivky. Jen na ni ukážete. Předpokládal jsem, že tak znělo zadání - jak to udělat v CADu (a v rámci tohoto fóra nejspíše v AutoCADu). Jak nakreslit či vytvořit uzavřenou křivku, vytvořit blok atp. najdete v návodech, změna měřítka jen v jedné ose je nejsnazší opět ve Vlastnostech.
Luboš
Zpět nahoru
Ondřej Urban Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 06.úno.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCad Architecture 2015, AutoCad 2015
Stav: Offline
Bodů: 158
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Ondřej Urban Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.zář.2016 v 16:53
Dobrý den,
je to opravdu jen o posunu desetinné čárky, pokud máte poměry v 10x.
Pokud to je např. po 5 je to nutné přenásobit / podělit.
 

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 2196/nestejne_meritko_2016-09-27_16-49-33.JPG

 
 
pro automatický výpis plochy do textu a jde i přepočet tak doporučím Farea:
 
Pěkný den
Ondřej Kurkan Urban
PERI, spol. s r.o.
http://www.peri.cz

WIN 7/64, Xeon 2,8GHz,16GB, Quadro 4000,2x24"
ACA 2015
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 4669:VIPJak zvýšit přesnost odměřování (kótování) v DWF Composeru (Design Review)?
Tip 11622:Nefunguje mi odměřování v AutoCADu resp. v DWG TrueView.
Tip 2765:VIPJak v AutoCADu nebo v LT nakreslit přerušený řez/pohled (včetně asociativních kót)?
Tip 685:VIPJak v AutoCADu nebo v LT nakreslit průběh matematické funkce nebo graf X-Y hodnot z tabulky (např. měření)?
Tip 11436:Proč mi hlásí příkaz VZD chybnou hodnotu vzdálenosti?
Tip 9017:Tři metody a tři různé výsledky měření vzdálenosti v mapě.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,281 sekund.